Ολλανδία: Δικάζεται νέος μετανάστης-φοιτητής γιατί ...«προπαγάνδιζε» την εργατική πρωτομαγιά
«Πώς μπορεί να μην εκφράσει κανείς την αμέριστη συμπαράστασή του στον Ο. Κ. στο πρόσωπο του οποίου την Πέμπτη στις 10 Σεπτέμβρη του 2020 θα δικαστούν στην Ολλανδία όλοι εκείνοι που γιορτάζουν την πρωτομαγιά ως μέρα μνήμης;»

Μόνο οργή θα μπορούσε να νιώσει κάποιος διαβάζοντας την ανακοίνωση της Επιτροπής Αγώνα Ελλήνων Μεταναστών στην Ολλανδία στην οποία «εκφράζει την αλληλεγγύη της στον O. K., νέο μετανάστη στην Ολλανδία, που διώκεται μέχρι και σήμερα για την προπαγάνδιση της φετινής πρωτομαγιάτικης συγκέντρωσης στην Ουτρέχτη».

Στην ίδια ανακοίνωση η Επιτροπή καταγγέλλει «τη στάση των ολλανδικών αρχών που τον συνέλαβαν με την κατηγορία του βανδαλισμού (!) και θα τον οδηγήσουν στον εισαγγελέα στις 10 Σεπτέμβρη».

Και πώς να μην οργίζεται κανείς όταν συλλαμβάνονται και σέρνονται σε δίκες εκφοβισμού και τρομοκράτησης νέοι άνθρωποι που μετανάστευσαν για να δουλέψουν και ταυτόχρονα να σπουδάσουν ενώ συνάμα δεν παύουν να αγωνίζονται και να διεκδικούν καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Πώς μπορεί να μην εκφράσει κανείς την αμέριστη συμπαράστασή του στον Ο. Κ. στο πρόσωπο του οποίου την Πέμπτη στις 10 Σεπτέμβρη του 2020 θα δικαστούν στην Ολλανδία όλοι εκείνοι που γιορτάζουν την πρωτομαγιά ως μέρα μνήμης, αγώνα και ανανέωσης της υπόσχεσης πως ετούτος ο κόσμος ο καπιταλιστικός θα ανατραπεί με τους αγώνες και των νέων ανθρώπων που δεν δέχονται να κλείσουν το στόμα τους όσους αντεργατικούς νόμους κι αν ψηφίσουν οι αστοί.

Τέλος στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή καταλήγει με την υπόσχεση-παρότρυνση:  «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει - μόνο του λαού η πάλη θα τη σπάσει!».

Ο.Κ να ξέρεις ότι δεν είσαι μόνος σου σ’ αυτή τη μάχη που δίνεις.

Εσύ και η αντίληψη που λέει πως δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε γιατί αυτό μας εξανθρωπίζει θα βγείτε νικητές.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί η ώρα έχει 60 λεπτά: Η αρχαία απόφαση που «ρυθμίζει» ακόμη τη ζωή μας

Υπ. Παιδείας: Καταβολή αποζημίωσης σε εκπαιδευτικό μετά από 14 χρόνια. Ο λόγος

Σχολεία: Πέντε μέρες χωρίς μαθήματα μετά το Πάσχα - Το πρόγραμμα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

κουλουράκια βανίλιας
Σπιτικά κουλουράκια βανίλιας: Η πιο εύκολη και αρωματική συνταγή για τον καφέ σας
Τραγανά, οικονομικά και έτοιμα σε ελάχιστο χρόνο – Πώς θα φτιάξετε τα κλασικά κουλουράκια που μοσχοβολούν βανίλια με υλικά που υπάρχουν σε κάθε...
Σπιτικά κουλουράκια βανίλιας: Η πιο εύκολη και αρωματική συνταγή για τον καφέ σας
Πλοίο στα Στενά του Ορμούζ στο Ιράν
ΗΠΑ–Ιράν: Εντολή Τραμπ για ναυτικό αποκλεισμό – Κλιμακώνεται η ένταση
Τραμπ: Απειλή αποκλεισμού στο Στενό του Ορμούζ μετά το ναυάγιο των συνομιλιών – Κλιμακώνεται η ένταση με το Ιράν
ΗΠΑ–Ιράν: Εντολή Τραμπ για ναυτικό αποκλεισμό – Κλιμακώνεται η ένταση