ΑΠΘ – Στα «κάγκελα» φοιτητές: «Δια ζώσης μαθήματα με ασφάλεια»
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρυτανεία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές στη Θεσσαλονίκη

Φορώντας μάσκες προστασίας, κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα, οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τους όρους διεξαγωγής της εξ αποστάσεως εξεταστικής και τονίζουν πως δεν έχει επιλυθεί κανένα από τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν.

Επίσης, η κινητοποίηση πραγματοποιείται με στόχο, όπως επισημαίνουν, «να διεκδικήσουν το άνοιγμα των πανεπιστημίων με όλα τα απαραίτητα μέτρα έτσι ώστε να προστατεύεται η δημόσια υγεία για να συνεχίσει απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία», όπως αναφέρει ρεπορτάζ του grtimes.gr.

«Βρισκόμαστε εδώ για να απαιτήσουμε συγκεκριμένα μέτρα διότι δεν μπορούμε να διαλέξουμε ανάμεσα στην μόρφωση μας και την διασφάλιση της υγείας μας. Γι’ αυτό τον λόγο ζητάμε να διασφαλιστεί ότι τα μαθήματα θα γίνονται δια ζώσης σε μικρότερα τμήματα, ότι θα δοθεί ένα έκτακτο κονδύλι για να μπορέσει να προσληφθεί το απαραίτητο προσωπικό στα πανεπιστήμια και να αξιοποιηθούν όσοι διαθέσιμοι χώροι υπάρχουν», είναι μεταξύ άλλων αυτά που ζητούν, όπως τόνισε το μέλος του Συλλόγου Ιατρικής, Γιώργος Μεταξάς.

Πρόσθεσε δε, πως απαιτούν να δίνονται δωρεάν σε όλους τους φοιτητές τα απαραίτητα υλικά για την ατομική τους προστασία, όπως είναι μάσκες, γάντια, αντισηπτικά αλλά και να γίνονται επαναλαμβανόμενα τεστ κορωνοϊού, ειδικά στους φοιτητές ιατρικής που βρίσκονται διαρκώς μέσα στα νοσοκομεία.

«Είμαστε έξι μήνες αφότου έχει έρθει η πανδημία και δεν έχει παρθεί κανένα μέτρο. Καλούμε την κυβέρνηση να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της και να σταματήσει να κουνάει προκλητικά το δάχτυλο δάχτυλο στον λαό και την νεολαία», σημείωσε ο φοιτητής Ιατρικής.

«Αυτό που θέλουμε να πετύχουμε, είναι η προστασία των φοιτητών και των πολιτών της πόλης και αυτό μπορεί να επιτευχθεί με ολομελή τμήματα σε θεωρητικά και υποχρεωτικά μαθήματα. Αυτή είναι η μέχρι τώρα ενημέρωση από την χθεσινή άτυπη σύγκλητο», τόνισε απευθυνόμενος στου φοιτητές ο αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών υποθέσεων και φοιτητικής μέριμνας, Δημήτρης Κωβαίος.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teachers
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους
Πότε θα πληρωθούν το 15νθήμερο οι μόνιμοι και το μηνιάτικο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους
Κλειστά σχολεία
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά το Πάσχα;
H επιστροφή στην εκπαιδευτική καθημερινότητα δεν θα είναι ίδια για όλους, καθώς μια μερίδα μαθητών στην Αττική αλλά και στην επαρχία θα απολαύσει μια...
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά το Πάσχα;