cheerleading
Το υπουργείο Παιδείας που με τα νέα ωρολόγια προγράμματα θεωρεί ότι μαθήματα όπως η Κοινωνιολογία και τα Καλλιτεχνικά δε «χωράνε» στα σχολεία της χώρας, εντάσσει το... τσιρλίντινγκ «στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό»

Το... τσιρλίντινγκ στα σχολεία της χώρας εισάγει πλέον το υπουργείο Παιδείας με εγκύκλιο που υπογράφει ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Τσαχαλάς εγκύκλιο που υπογράφει ο προϊστάμενος Διεύθυνσης Σπουδών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Τσαχαλάς.

Σύμφωνα με το σχετικό έγγραφο, η υπηρεσία εγκρίνει την άδεια εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ - Αθλητικού Ομαδικού
Χορού σε σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021, μετά από σχετικό αίτημα που κατατέθηκε.

Η εγκύκλιος θέτει τέσσερις προϋποθέσεις:

α) Οι επισκέψεις των επιλεγμένων εκπροσώπων θα υλοποιούνται χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, μετά από συνεννόηση με τους εκάστοτε Διευθυντές των σχολικών μονάδων, με απόφαση των αντίστοιχων Συλλόγων Διδασκόντων και ενημέρωση του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου κλάδου ΠΕ11, Φυσικής Αγωγής.

β) Κατά τη διάρκεια των ενημερώσεων/δραστηριοτήτων είναι υποχρεωτικό να παρίσταται εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής, ορισμένος από τον Διευθυντή της σχολικής μονάδας.

γ) Σε περίπτωση συμμετοχής των μαθητών/τριών σε αθλητικές πρακτικές δραστηριότητες απαιτείται:

  • Έγκυρο Ατομικό Δελτίο Υγείας Μαθητή (ΑΔΥΜ) και
  • Ενυπόγραφη υπεύθυνη δήλωση των γονέων/κηδεμόνων με ευθύνη των οποίων θα εξασφαλιστεί η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές.

δ) Κατά την διάρκεια των ενημερώσεων δεν επιτρέπεται η προώθηση, προβολή, διάθεση ή διανομή υλικού που αφορά στην άμεση ή έμμεση διαφήμιση εμπορικού προϊόντος ή προϊόντος παροχής υπηρεσιών, καθώς και η λήψη στιγμιότυπων (βιντεοσκόπηση - φωτογράφιση - ηχογράφηση) των μαθητών/τριών.

Ενδεικτικά, η ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών μπορεί να περιλαμβάνει τους εξής άξονες:

  • Αναφορά στην ιστορία του αθλήματος
  • Πληροφορίες αναφορικά με τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς
  • Βιωματική προσέγγιση με παιγνιώδεις δραστηριότητες προσομοίωσης (προαιρετικά)

Το ίδιο υπουργείο που με τα νέα ωρολόγια προγράμματα θεωρεί ότι μαθήματα όπως η Κοινωνιολογία και τα Καλλιτεχνικά δε «χωράνε» στα σχολεία της χώρας,  εντάσσει το... τσιρλίντινγκ «στο πλαίσιο διάδοσης του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τον αθλητισμό».

Μάλιστα...

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Έκτακτο επίδομα έως 1.700 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΠΑΝΟΣ ΡΟΥΤΣΙ
Ο Πάνος Ρούτσι δεν σταματάει τον αγώνας: «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
Ο πόνος ενός πατέρα που δεν ζητά τίποτε άλλο παρά δικαιοσύνη
Ο Πάνος Ρούτσι δεν σταματάει τον αγώνας: «Δεν έχουμε προλάβει να πενθήσουμε, δεν αντέχω να είμαι στην εκταφή»
λιμενικο
17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης
Η λέμβος εντοπίστηκε από φορτηγό πλοίο με τουρκική σημαία, το απόγευμα του Σαββάτου, και αμέσως κινητοποιήθηκαν δύο περιπολικά σκάφη του Λιμενικού,...
17 πρόσφυγες και μετανάστες νεκροί σε ναυάγιο ανοιχτά της Κρήτης
ταβανι
Τριτοκοσμικές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ηγουμενίτσα - Πλημμυρισμένες αίθουσες και πτώσεις σοβάδων
Σύλλογος Εκπαιδευτικών απαιτεί άμεση αποκατάσταση της σχολικής λειτουργίας
Τριτοκοσμικές συνθήκες για μαθητές και εκπαιδευτικούς στην Ηγουμενίτσα - Πλημμυρισμένες αίθουσες και πτώσεις σοβάδων
pc_tilekpaideusi_laptop.jpg
Τηλεκπαίδευση χωρίς προετοιμασία: Η εύκολη λύση κρύβει αδυναμίες, τεχνικά προβλήματα και χαμένα μαθήματα
Κακοκαιρία και ψηφιακή εκπαίδευση: Γιατί η άμεση εφαρμογή δεν φέρνει μαθησιακά αποτελέσματα
Τηλεκπαίδευση χωρίς προετοιμασία: Η εύκολη λύση κρύβει αδυναμίες, τεχνικά προβλήματα και χαμένα μαθήματα