ΚΕΔΕ: Κανένα παιδί και κανένας εκπαιδευτικός χωρίς μάσκα σε σχολεία
Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος δεσμεύεται πως η τοπική αυτοδιοίκηση θα μεριμνήσει ώστε να μην υπάρξει «κανένα παιδί και κανένας εκπαιδευτικός χωρίς μάσκα σε σχολεία»

Τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε κανένας Δήμος, όσο απομακρυσμένος και αν είναι, κανένας εκπαιδευτικός και κανένα παιδί να μην μείνει χωρίς μάσκα προστασίας στο σχολείο αναλαμβάνει η Ένωση Δήμων Ελλάδος.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της ΚΕΔΕ «η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της Κυβέρνησης κι αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας σε πρωτόγνωρα και πολύ ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα, το δύσκολο έργο της διαγωνιστικής διαδικασίας και της σύναψης σύμβασης για την προμήθεια και στη συνέχεια τη διανομή μασκών σε όλα τα σχολεία, όλων των δήμων της χώρας. Καλούμαστε σε λιγότερο από 10 μέρες να υλοποιήσουμε μια διαδικασία που όταν υλοποιείται από τις υπηρεσίες του Κεντρικού Κράτους, χρειάζονται από τρεις ως έξι μήνες. Αναλάβαμε με υπευθυνότητα να φέρουμε εις πέρας με απόλυτη διαφάνεια μια διαδικασία που δεν ανήκει στις τυπικές μας αρμοδιότητες, γιατί βάζουμε πάνω από όλα την προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών των σχολείων των τοπικών μας κοινωνιών.

Η Αυτοδιοίκηση στα δύσκολα βγαίνει μπροστά και δεν κρύβεται. Εμείς από την πλευρά μας έχουμε ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες ώστε κανένας Δήμος, όσο απομακρυσμένος κι αν είναι, κανένα παιδί και εκπαιδευτικός να μη μείνει χωρίς μάσκα προστασίας στο σχολείο του. Απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωσή τους είναι η κατάλληλη συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα Υπουργεία προκειμένου να ξεπεραστούν οι όποιες γραφειοκρατικές δυσκολίες. Επισημαίνουμε ότι είναι υπαρκτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν κατά τον έλεγχο των προσφορών, είτε τυχόν ενστάσεις από ενδιαφερόμενους , οι οποίες δεν μπορεί να αποκλειστούν, καθώς προβλέπονται από τις σχετικές διαδικασίες που διέπουν τους δημόσιους διαγωνισμούς και φυσικά αυτό δεν μπορεί να είναι ευθύνη της ΚΕΔΕ».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dimokriteio
Ημερίδα ΔΠΘ: «Προκλήσεις και προοπτικές για τα Πανεπιστήμια με αφορμή τον εμβληματικό τόμο της UNESCO για το μέλλον της εκπαίδευσης: Μαθησιακά αποτελέσματα και τις δεξιότητες»
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2026
Ημερίδα ΔΠΘ: «Προκλήσεις και προοπτικές για τα Πανεπιστήμια με αφορμή τον εμβληματικό τόμο της UNESCO για το μέλλον της εκπαίδευσης: Μαθησιακά αποτελέσματα και τις δεξιότητες»
Τέμπη
Aποκαλύψεις για τα εύφλεκτα καθίσματα στο δυστύχημα στα Τέμπη - «Το κράτος πλήρωσε για έρευνα μόνο αφού έκλεισε η δικογραφία»
Νέες αποκαλύψεις για το δυστύχημα στα Τέμπη: Οι φωτιές που σκότωσαν επιζώντες
Aποκαλύψεις για τα εύφλεκτα καθίσματα στο δυστύχημα στα Τέμπη - «Το κράτος πλήρωσε για έρευνα μόνο αφού έκλεισε η δικογραφία»