Να καταβληθεί τώρα το επίδομα ανεργίασε σε όλους τους αναπληρωτές
Σε παράσταση διαμαρτυρίας Παρασκευή 28/8 στον ΟΑΕΔ Νέας Ιωνίας καλεί ο ΣΕΠΕ «Γιώργος Σεφέρης»

Σε κινητοποίηση στα γραφεία του ΟΑΕΔ Νέας Ιωνίας καλεί ο ΣΕΠΕ «Γιώργος Σεφέρης», ώστε να καταβληθεί το επίδομα ανεργίας σε όλους τους εκπαιδευτικούς που το δικαιούνται.

Αναλυτικά το κάλεσμα:

 Παράσταση διαμαρτυρίας Παρασκευή 28/8 9.30 π.μ. στον ΟΑΕΔ Νέας Ιωνίας

Σε λίγες μέρες αρχίζει η νέα σχολική χρονιά. Για άλλη μια φορά οι εκπαιδευτικοί που προσλήφθηκαν ως αναπληρωτές θα συνεχίσουν να είναι όμηροι των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, ενώ χιλιάδες από τους  αδιόριστους συναδέλφους έχουν μείνει εκτός  τοποθέτησης περιμένοντας τη 2η φάση.

Αρκετοί αναπληρωτές εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν στη Β΄Δνση Αθήνας και  απολύθηκαν στις 30 Ιουνίου, εκτός από το χαρτί της απόλυσης, το μόνο που έχουν λάβει είναι το επίδομα αδείας και μηδενικό ποσό από το επίδομα ανεργίας, επειδή αρκετά καταστήματα του ΟΑΕΔ δηλώνουν ότι δεν είχαν το  απαιτούμενο προσωπικό για να καταγράψουν τις ηλεκτρονικές αιτήσεις που έκαναν οι απολυμένοι εκπαιδευτικοί.

ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! Εκπαιδευτικοί που βιώνουν την ανεργία και την εργασιακή αβεβαιότητα , που όταν προσλαμβάνονται να αλωνίζουν όλη τη χώρα, στο τέλος όταν απολύονται να μην έχουν πληρωθεί το επίδομα ανεργίας  ως το τέλος Αυγούστου.  Επιπλέον πολλοί από τους συναδέλφους μας θα αναγκαστούν μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας να ταξιδέψουν εκεί που προσλήφθηκαν, οπότε θα χρειαστεί να διαθέσουν επίσης ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για τα έξοδα μετακίνησης και εγκατάστασής τους.

Κυβέρνηση και Υπουργείο Παιδείας, τη στιγμή που δεν κάνουν τις αναγκαίες προσλήψεις εκπαιδευτικών, που δεν καλύπτουν όλα τα κενά από την πρώτη φάση στα σχολεία, που δεν αυξάνουν τις δαπάνες για την παιδεία, που δεν θα ανοίξουν τα σχολεία με όρους και προϋποθέσεις που θα διασφαλίζουν την υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, αφήνουν και από πάνω απλήρωτους για 2 μήνες τους απολυμένους αναπληρωτές! ΑΙΣΧΟΣ

Είναι προκλητικό, για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της  ΝΔ τα αρμόδια υπουργεία και οι υπηρεσίες  να βάζουν κόφτη στα δικαιώματα των εργαζομένων.

Απαιτούμε:

  • Nα πληρωθούν ΤΩΡΑ όλα τα επιδόματα ανεργίας στους συναδέλφους αναπληρωτές

  • Nα μην εξαιρεθούν από την πληρωμή οι νεοδιόριστοι εκπαιδευτικοί  ΕΕΠ/ΕΒΠ

Καλούμε  τους συναδέλφους απλήρωτους  απολυμένους  αναπληρωτές να επικοινωνήσουν  με τον σύλλογο  μας.

Το ΔΣ του ΣΕΠΕ «Γ. ΣΕΦΕΡΗΣ» καλεί  την Παρασκευή 28/8 9.30 π.μ. σε παράσταση διαμαρτυρίας  στο κατάστημα του ΟΑΕΔ Νέας Ιωνίας (Λεωφ. Ηρακλείου 133, σταθμός ΗΣΑΠ Περισσού) για να απαιτήσουμε την πληρωμή των συναδέλφων μας.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τέλος τα παλιά διπλώματα: Τι αλλάζει για όλους τους οδηγούς

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Το ΦΕΚ με τα νέα πτυχία που «ξεκλειδώνουν» 10.000 μόνιμες θέσεις

Πανελλαδικές: Τι «έπεσε» το 2025 - Όλα τα θέματα στα ΓΕΛ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

teachers
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους
Πότε θα πληρωθούν το 15νθήμερο οι μόνιμοι και το μηνιάτικο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί
Μισθοδοσία εκπαιδευτικών: Ποια μέρα της εβδομάδας θα πιστωθεί στο λογαριασμό τους
Κλειστά σχολεία
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά το Πάσχα;
H επιστροφή στην εκπαιδευτική καθημερινότητα δεν θα είναι ίδια για όλους, καθώς μια μερίδα μαθητών στην Αττική αλλά και στην επαρχία θα απολαύσει μια...
Ποια σχολεία θα παραμείνουν κλειστά μετά το Πάσχα;