Θ. Τσούχλος: Απαραίτητο να γίνει τον Σεπτέμβριο η Β΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών
Περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας και αύξηση του προσωπικού ζήτησε ο Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργώ Μέσης Εκπαίδευσης

Ως «θετικό βήμα» χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος της ΟΛΜΕ, την ολοκλήρωση των προσλήψεων αναπληρωτών έγκαιρα τον Αύγουστο, ωστόσο θα πρέπει άμεσα να καταγραφούν τα εκπαιδευτικά κενά και να ρυθμιστούν τα ζητήματα των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όπως τόνισε στον ΑΝΤ1, επείγει να πραγματοποιηθεί η β΄φάση προσλήψεων των αναπληρωτών τον Σεπτέμβριο.

Για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση όφειλε να έχει βρει τους πόρους και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ήδη από τον Ιούνιο, με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ να υπενθυμίζει το παράδειγμα της Ιταλίας με τις προσλήψεις 50.000 εκπαιδευτικών, αλλά και την αγορά μονοθέσιων θρανίων από ευρωπαϊκές χώρες με λιγότερα κρούσματα από την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν εγκαταστάσεις που ανήκουν στο δημόσιο, σε δήμους ή χώροι που εγκαταλείφθηκαν από ιδιώτες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τις αυξημένες ανάγκες στέγασης των μαθητών, παράλληλα με την αύξηση του διδακτικού προσωπικού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της συγκρότησης μικρότερων τμημάτων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αποκάλυψη alfavita.gr: «Τους πετούσε κλειδιά και τους έλεγε ζώα» – Καταγγελία για Διευθύντρια Λυκείου στην Αθήνα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

βιβλία σε σχολείο
Πολλαπλό Βιβλίο: Παράταση μέχρι τις 29 Μαΐου για Δημοτικό, Γυμνάσιο και Α’ Λυκείου
Αγώνας δρόμου για τα νέα συγγράμματα το σχολικό έτος 2027-2028 – Πότε θα έχουν οι εκπαιδευτικοί στα χέρια τους το υλικό
Πολλαπλό Βιβλίο: Παράταση μέχρι τις 29 Μαΐου για Δημοτικό, Γυμνάσιο και Α’ Λυκείου
Ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Θάνος Παπαϊωάννου σε συνάντηση με την ΟΙΕΛΕ
Θάνος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ): «Μελετάμε το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών»
«Θα υποβάλουμε προτάσεις στα αρμόδιο Υπουργεία» - Ισχυρή βούληση του ΑΣΕΠ για θωράκιση της αξιοκρατίας στις προσλήψεις
Θάνος Παπαϊωάννου (Πρόεδρος ΑΣΕΠ): «Μελετάμε το ζήτημα των πλαστών πιστοποιητικών»
Θάνος Τζήμερος
Γιώργος Χριστόπουλος (Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ): «Ο Τζήμερος στην Κατοχή θα έδειχνε τους πατριώτες με το δάχτυλο»
«Ο Θάνος Τζήμερος θα έδειχνε με το δάχτυλο τους 200 ήρωες στην Καισαριανή. Εμείς είμαστε υπερήφανοι που δεν είμαστε απόγονοι των Ράλληδων»
Γιώργος Χριστόπουλος (Πρόεδρος ΟΙΕΛΕ): «Ο Τζήμερος στην Κατοχή θα έδειχνε τους πατριώτες με το δάχτυλο»