Θ. Τσούχλος: Απαραίτητο να γίνει τον Σεπτέμβριο η Β΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών
Περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας και αύξηση του προσωπικού ζήτησε ο Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργώ Μέσης Εκπαίδευσης

Ως «θετικό βήμα» χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος της ΟΛΜΕ, την ολοκλήρωση των προσλήψεων αναπληρωτών έγκαιρα τον Αύγουστο, ωστόσο θα πρέπει άμεσα να καταγραφούν τα εκπαιδευτικά κενά και να ρυθμιστούν τα ζητήματα των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όπως τόνισε στον ΑΝΤ1, επείγει να πραγματοποιηθεί η β΄φάση προσλήψεων των αναπληρωτών τον Σεπτέμβριο.

Για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση όφειλε να έχει βρει τους πόρους και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ήδη από τον Ιούνιο, με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ να υπενθυμίζει το παράδειγμα της Ιταλίας με τις προσλήψεις 50.000 εκπαιδευτικών, αλλά και την αγορά μονοθέσιων θρανίων από ευρωπαϊκές χώρες με λιγότερα κρούσματα από την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν εγκαταστάσεις που ανήκουν στο δημόσιο, σε δήμους ή χώροι που εγκαταλείφθηκαν από ιδιώτες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τις αυξημένες ανάγκες στέγασης των μαθητών, παράλληλα με την αύξηση του διδακτικού προσωπικού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της συγκρότησης μικρότερων τμημάτων.

 

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Ο αριθμός μπορεί να διπλασιασθεί μέχρι το 2040 εάν δεν ληφθούν «φιλόδοξα» μέτρα, προειδοποιεί η Διεθνής Ενωση Προστασίας της Φύσης (IUCN).
Ρύπανση: 229.000 τόνοι πλαστικών καταλήγουν κάθε χρόνο στην Μεσόγειο
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ετήσια έκθεση και ο ρόλος των στελεχών
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Τι προγραμματίζεται το 2021, ο ρόλος των στελεχών και η ετήσια έκθεση
Έτοιμη η υπουργική απόφαση για την εσωτερική αξιολόγηση των σχολείων - Πριν τα Χριστούγεννα κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση -...
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Η ετήσια έκθεση και ο ρόλος των στελεχών