Θ. Τσούχλος: Απαραίτητο να γίνει τον Σεπτέμβριο η Β΄φάση προσλήψεων αναπληρωτών
Περισσότερες αίθουσες διδασκαλίας και αύξηση του προσωπικού ζήτησε ο Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λειτουργώ Μέσης Εκπαίδευσης

Ως «θετικό βήμα» χαρακτήρισε ο Θεόδωρος Τσούχλος, πρόεδρος της ΟΛΜΕ, την ολοκλήρωση των προσλήψεων αναπληρωτών έγκαιρα τον Αύγουστο, ωστόσο θα πρέπει άμεσα να καταγραφούν τα εκπαιδευτικά κενά και να ρυθμιστούν τα ζητήματα των εκπαιδευτικών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Όπως τόνισε στον ΑΝΤ1, επείγει να πραγματοποιηθεί η β΄φάση προσλήψεων των αναπληρωτών τον Σεπτέμβριο.

Για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, η κυβέρνηση όφειλε να έχει βρει τους πόρους και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα ήδη από τον Ιούνιο, με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ να υπενθυμίζει το παράδειγμα της Ιταλίας με τις προσλήψεις 50.000 εκπαιδευτικών, αλλά και την αγορά μονοθέσιων θρανίων από ευρωπαϊκές χώρες με λιγότερα κρούσματα από την Ελλάδα.

Ταυτόχρονα, υπάρχουν εγκαταστάσεις που ανήκουν στο δημόσιο, σε δήμους ή χώροι που εγκαταλείφθηκαν από ιδιώτες που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για τις αυξημένες ανάγκες στέγασης των μαθητών, παράλληλα με την αύξηση του διδακτικού προσωπικού, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της συγκρότησης μικρότερων τμημάτων.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 6/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Kakokaiρια
Κακοκαιρία Byron: Πότε ο εργαζόμενος δικαιούται να μην εργαστεί και να πληρωθεί
Τι προβλέπει ο νόμος για αδυναμία μετακίνησης, κλειστά σχολεία, τηλεργασία και διανομείς σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
Κακοκαιρία Byron: Πότε ο εργαζόμενος δικαιούται να μην εργαστεί και να πληρωθεί
ντεζα βου
Déjà Vu: Όταν η μνήμη μάς παίζει παιχνίδια — αλλά όχι προφητικά
Νέα έρευνα αποκαλύπτει γιατί, όταν νιώθουμε ότι «το έχουμε ξαναζήσει», πιστεύουμε πως μπορούμε και να προβλέψουμε τι θα συμβεί μετά.
Déjà Vu: Όταν η μνήμη μάς παίζει παιχνίδια — αλλά όχι προφητικά