Thumbnail
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Για κατάφωρη αδικία του κλάδου αναπληρωτών ΠΕ07 (καθηγητές Γερμανικών) κάνει λόγο η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης (ΠΕΚΑΓΕΠΕ) με αφορμή τις προσλήψεις αναπληρωτών

Να πραγματοποιηθούν προσλήψεις αναπληρωτών καθηγητών Γερμανικών με πλήρες ωράριο ζητά η ΠΕΚΑΓΕΠΕ, κάνοντας λόγο για χρόνια αδικία εις βάρος του κλάδου, καθώς πολλοί καθηγητές Γερμανικών εξοβελίζονται από τη δημόσια εκπαίδευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Αγαπητή κυρία Υφυπουργέ,
Εν όψει της προετοιμασίας για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, θα θέλαμε να εκθέσουμε τον ακόλουθο προβληματισμό μας.
Τα κενά για τις προσλήψεις Αναπληρωτών ΠΕ07 στις Πρωτοβάθμιες Διευθύνσεις εμφανίζονται για ενδέκατη συνεχή χρονιά με Μειωμένο Ωράριο. Οι προσλήψεις γίνονται με Μειωμένο Ωράριο (το ανώτερο 15 ώρες), το οποίο δεν τροποποιείται σε Πλήρες Ωράριο (24 ώρες), ακόμα κι αν υπάρχουν κενά στο Ολοήμερο και στην Ευέλικτη Ζώνη στα σχολεία, όπου εργάζονται οι ΑΜΩ. Αυτό συμβαίνει μάλιστα από την πρώτη φάση προσλήψεων αναπληρωτών εδώ και πάρα πολλά χρόνια. (Με εξαίρεση το σχολικό έτος 2017-2018 στη Δ΄ Φάση προσλήψεων στις 30-11-2017 αναβαθμίστηκαν 3 εκπαιδευτικοί στην Ανατ. Αττική από ΑΜΩ σε ΑΠΩ.)
Όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες στο Δημοτικό προσλαμβάνονται και εργάζονται με Πλήρες Ωράριο, διδάσκοντας τα μαθήματα της ειδικότητάς τους, αλλά και συμπληρώνοντας το ωράριό τους με ώρες στο Ολοήμερο και στην Ευέλικτη Ζώνη.
Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Γερμανικής έχει απευθυνθεί στο Υπουργείο Παιδείας και στους Διευθυντές Πρωτοβάθμιας περιγράφοντας αυτή την αδικία και ζητώντας να διορθωθεί. Οι Διευθύνσεις ισχυρίζονται ότι είναι γνωμοδότηση του Υπουργείου.
Σε κάθε περίπτωση, ζητάμε να μάθουμε γιατί βγαίνει αυτή η γνωμοδότηση, η οποία καταδικάζει τους αναπληρωτές του κλάδου μας να προσλαμβάνονται στην Πρωτοβάθμια εξ αρχής και μόνο με συμβάσεις Μειωμένου Ωραρίου, που μάλιστα δεν μπορούν να μετατραπούν στη συνέχεια σε πλήρους ωραρίου, με αποτέλεσμα: 


εκπαιδευτικοί ΠΕ07 με πολλά χρόνια συνεχούς παρουσίας και υπηρέτησης ως αναπληρωτές βρέθηκαν στους νέους πίνακες αναπληρωτών με ελάχιστα μόρια, παρά την πολύχρονη υπηρεσία τους ως αναπληρωτές, αποτέλεσμα του μειωμένου ωραρίου, με το οποίο απασχολήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια (6-10 ή/και περισσότερα χρόνια).

πολλοί εκπαιδευτικοί ΠΕ07 αναγκάζονται να μην αποδεχτούν την πρόσληψή τους στην επαρχία (π.χ. νησιά, απομακρυσμένες περιοχές) λόγω του μειωμένου μηνιαίου μισθού που ανάγεται στο διδακτικό τους ωράριο (π.χ. ΑΜΩ με 15 ώρες έχει μηνιαίο μισθό 530 ευρώ).

πολλές περιοχές μένουν κενές από Γερμανικά και δημιουργούνται δυσμενείς συνθήκες για την διδασκαλία του μαθήματος στους μαθητές, που έχουν επιλέξει τα Γερμανικά ως Β’ ξένη γλώσσα.
Ζητάμε να μην συνεχιστεί αυτή η κατάφωρη αδικία απέναντι στους αναπληρωτές ΠΕ07 και διεκδικούμε προσλήψεις Πλήρους Ωραρίου στην Πρωτοβάθμια, με δυνατότητα για συμπλήρωση του ωραρίου, όπως σε όλες τις ειδικότητες.
Οι αναπληρωτές της Β’ ξένης γλώσσας δεν είναι εκπαιδευτικοί Β’ κατηγορίας!

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Σκάει στην Εκπαίδευση νέα μεγάλη "Βόμβα" για Ιταλικό Πανεπιστήμιο

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μετρο
Νέα Γραμμή 5: Οι 20 σταθμοί που σχεδιάζονται και το νέο μοντέλο μετακινήσεων στην Αττική
Με 20 νέους σταθμούς και συνδέσεις με όλες σχεδόν τις υφιστάμενες γραμμές, το φιλόδοξο έργο στοχεύει να ενώσει γειτονιές χωρίς τη διέλευση από το...
Νέα Γραμμή 5: Οι 20 σταθμοί που σχεδιάζονται και το νέο μοντέλο μετακινήσεων στην Αττική
Γονείς και παιδιά
Επίδομα γονικής άδειας: Με ένα μόνο δικαιολογητικό οι γονείς μπορούν να λάβουν έως 758 ευρώ τον μήνα
Επίδομα γονικής άδειας: Έως 758 ευρώ μηνιαίως για εργαζόμενους γονείς – Όλες οι προϋποθέσεις
Επίδομα γονικής άδειας: Με ένα μόνο δικαιολογητικό οι γονείς μπορούν να λάβουν έως 758 ευρώ τον μήνα
kylikeio11.jpg
Σαρωτικές αλλαγές στα σχολικά κυλικεία: Εκτός ζαμπόν, σοκολάτες και αναψυκτικά – Η νέα λίστα με τα επιτρεπόμενα προϊόντα
Τέλος στα ανθυγιεινά σνακ στα σχολεία: Τι απαγορεύεται και τι μπαίνει στα κυλικεία από τη νέα σχολική χρονιά
Σαρωτικές αλλαγές στα σχολικά κυλικεία: Εκτός ζαμπόν, σοκολάτες και αναψυκτικά – Η νέα λίστα με τα επιτρεπόμενα προϊόντα
Βερνίκια νυχιών
Συναγερμός για βερνίκια νυχιών: Ανακαλούνται προϊόντα με επικίνδυνη ουσία – Πωλούνται και στην Ελλάδα
Συναγερμός ανάκλησης για γνωστά βερνίκια νυχιών με απαγορευμένες ουσίες - Κυκλοφορούν και στην Ελλάδα
Συναγερμός για βερνίκια νυχιών: Ανακαλούνται προϊόντα με επικίνδυνη ουσία – Πωλούνται και στην Ελλάδα