Ν.Κορδής: Η τελευταία ενημέρωση για μόνιμες προσλήψεις, αναπληρωτές, αποσπάσεις, ενστάσεις, άνοιγμα σχολείων
Ν.Κορδής: Ο αριθμός των ενστάσεων συνολικά σε όλη την εκπαίδευση ξεπερνά τις 12.000 δημιουργώντας σοβαρές αδικίες στις επερχόμενες προσλήψεις που θα γίνουν από τους προσωρινούς πίνακες...

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

   Σας ενημερώνουμε για όλες τις τρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις:

Α. ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΑΕ ΤΗΣ 3ΕΑ & 4ΕΑ

   Τα ονόματα των νεοδιορισμένων εκπαιδευτικών της προκήρυξης 3ΕΑ & 4ΕΑ του ΑΣΕΠ στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση έχουν σταλεί για δημοσίευση σε ΦΕΚ με σοβαρή καθυστέρηση! Είναι προφανές ότι η διαδικασία θα έπρεπε να έχει ήδη ολοκληρωθεί μετά τις ανακοινώσεις που έγιναν στις 5 Αυγούστου και ενόψει των προσλήψεων αναπληρωτών στην ΕΑΕ! Μετά την δημοσίευση του ΦΕΚ οι 1628 εκπαιδευτικοί της Δευτεροβάθμιας θα πρέπει να αναλάβουν υπηρεσία εντός 5 ημερών. Λογικά μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί.

Β. ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 2ΓΕ & ΠΡΟΣΛΉΨΕΙΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ

   Ολοκληρώθηκε στις 17 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής ενστάσεων για την προκήρυξη 2ΓΕ με βασική αιτία υποβολής ενστάσεων τον αποκλεισμό λόγω του  «παράβολου» των 3 ευρώ και άλλα γραφειοκρατικά λάθη! Ο αριθμός των ενστάσεων συνολικά σε όλη την εκπαίδευση ξεπερνά τις 12.000 δημιουργώντας σοβαρές αδικίες στις επερχόμενες προσλήψεις που θα γίνουν από τους προσωρινούς πίνακες και καταδικάζοντας σε ανεργία και εργασιακή εξόντωση χιλιάδες εκπαιδευτικούς! Είναι προφανές ότι η εκδίκαση των ενστάσεων δεν θα γίνει πριν την ανακοίνωση των προσλήψεων αναπληρωτών! Η θέση της ΟΛΜΕ:

«1.Να μην αποκλειστούν εκπαιδευτικοί από τους προσωρινούς πίνακες λόγω λαθών που βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο το ΑΣΕΠ.

2.Να ξανατρέξουν εκ νέου άμεσα οι προσωρινοί πίνακες ώστε να διορθωθούν τα λάθη προσμέτρησης μοριοδοτούμενων κριτηρίων, χωρίς να χρειαστεί η χρονοβόρα διαδικασία των ενστάσεων.

3.Να ενταχθούν στους οριστικούς πίνακες όσοι εκπαιδευτικοί είχαν εμπρόθεσμα αποκτήσει το παράβολο, ώστε να μην αποκλειστούν για την επόμενη διετία.

4.Να ληφθεί για όλα αυτά, άμεσα, νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης.

5.Να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία εντός του Αυγούστου», με τα τωρινά δεδομένα δεν γίνεται αποδεκτή!

    Σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών, τα δηλωθέντα κενά είναι περίπου 5.700 για τη Γενική Εκπαίδευση, 1150 περίπου σε ΣΜΕΑΕ και 150 σε ΚΕΣΥ. Μαζί με τα σοβαρά κενά σε  Μουσικά και Καλλιτεχνικά Σχολεία επιβάλλεται η άμεση κάλυψή τους με αυξημένο αριθμό προσλήψεων στην πρώτη φάση για τη Δευτεροβάθμια!

   Στα κενά αυτά δεν υπολογίζονται τα κενά της Παράλληλης Στήριξης. Από τη Δευτέρα 24 Αυγούστου και μετά, αναμένεται η έγκριση των αποφάσεων εξειδικευμένης εκπαιδευτικής υποστήριξης από εκπαιδευτικούς παράλληλης στήριξης! Με τα δεδομένα αυτά θεωρώ ότι επιβάλλεται να υπάρξει μια καθυστέρηση των προσλήψεων για μία-δύο μέρες στις 26 ή 27 Αυγούστου, για την αποφυγή των όποιων αδικών θα προκαλέσει κάτι διαφορετικό! Αρχικά είναι προφανές ότι πρέπει να προηγηθούν οι προσλήψεις της ΕΑΕ! Μία μεγάλη φάση –με τη συμπερίληψη και των προσλήψεων στην Παράλληλη Στήριξη- θα βοηθούσε στην αποφυγή τέτοιων ζητημάτων! Οτιδήποτε διαφορετικό, δηλαδή προσλήψεις χωρίς την Παράλληλη Στήριξη ή προσλήψεις πρώτα Γενικής Εκπαίδευσης θα δημιουργήσει πολύ σοβαρές παρενέργειες! Οι προσλήψεις της Παράλληλης θα είναι κυρίως πλήρους ωραρίου, ενώ θα υπάρχουν και λίγες μειωμένου στα μικρότερα κενά.  Μην ξεχνάμε  ότι η απώλεια των αρχείων του Υπουργείου από τη σοβαρή βλάβη στα ηλεκτρονικά συστήματα έχει προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες! Ευτυχώς το "επιτελικό" κράτος είναι εδώ...

Γ. ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕ ΣΔΕ

   Δυστυχώς – και ενώ έχουν ολοκληρωθεί οι υπόλοιπες αποσπάσεις- παρατηρείται μια σοβαρή καθυστέρηση στις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας! Η πρόσκληση για κάλυψη θέσεων στα ΣΔΕ βγήκε στις 29 Ιουνίου. Στις 31 Ιουλίου ανακοινώθηκαν οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των υποψηφίων εκπαιδευτικών στα ΣΔΕ. Εδώ και πολλές μέρες το σχέδιο αποσπάσεων έχει πάει για υπογραφή στην Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου χωρίς όμως μέχρι και σήμερα να υπάρχουν οι επίσημες ανακοινώσεις! Με δεδομένο ότι σε δέκα ημέρες ανοίγουν τα σχολεία οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται να γνωρίζουν –έγκαιρα- που θα παρουσιαστούν την 1η  Σεπτέμβρη! Ζητάμε την ΑΜΕΣΗ ανακοίνωση των αποσπάσεων αυτών! Το 2019 οι αποσπάσεις στα ΣΔΕ είχαν ανακοινωθεί στις 4 Ιουνίου!

Δ.  Β΄ΦΑΣΗ ΑΠΟΣΠΑΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

   Σχετικά με τα ζητήματα των αποσπάσεων των εκπαιδευτικών, πρέπει να γίνει η ανασυγκρότηση του ΚΥΣΔΕ μετά την τοποθέτηση των «προσωρινών» Διευθυντών Εκπαίδευσης! Μέχρι να γίνει αυτό δεν θα υπάρξει εξέλιξη! Είναι αυτονόητο ότι τα χρονικά περιθώρια για την εξέταση των ενστάσεων, επανεξετάσεων και αιτήσεων ανάκλησης αλλά και των αιτήσεων για απόσπαση για εξαιρετικά σοβαρούς λόγους, είναι ασφυκτικά! Μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρέπει να συνεδριάσει το ΚΥΣΔΕ για όλα αυτά τα ζητήματα! Απαιτούμε την άμεση ανασυγκρότηση όλων των Συμβουλίων ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ! Μετά το διορισμό των «καλύτερων»  προσωρινών Διευθυντών Εκπαίδευσης, από «Συμβούλιο Επιλογής» χωρίς κανένα μετρήσιμο κριτήριο και τη συμμετοχή των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, το επόμενο μέλημα του Υπουργείου  είναι ο απόλυτος έλεγχος ακόμη και των διορισμένων μελών των Υπηρεσιακών Συμβουλίων! Ο στόχος είναι πλέον ο απόλυτος έλεγχος των Στελεχών Εκπαίδευσης και των Υπηρεσιακών Συμβουλίων! Το κομματικό επιτελικό κράτος των «αρίστων» της ΝΔ είναι εδώ και μεγαλουργεί!

   Τέλος σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, σήμερα πληροφορηθήκαμε από την Υπουργό Παιδείας οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να φροντίζουν από μόνοι τους για την προμήθεια μάσκας! Εξάλλου ζούμε στον αστερισμό της «ατομικής ευθύνης» με το άνοιγμα των σχολειών με 270 κρούσματα του Covid-19 μόλις χθες και την παρουσία όλων των μαθητών στα σχολεία από τις 7 Σεπτέμβρη! Η «κανονικότητα» είναι εδώ και ξεπερνά και την Πανδημία!

    Με συναδελφικούς – αγωνιστικούς  χαιρετισμούς

Αθήνα 19/8/2020

 

Νεκτάριος Κορδής,

αιρετό τακτ. μέλος του ΚΥΣΔΕ

(τηλ.: 6977513534,

ηλ. δ/νση:  [email protected]

http://nekordis64.blogspot.gr )

  Άκης Λουκάς   

  αιρετό αναπλ. μέλος του ΚΥΣΔΕ   

 ( τηλ.:6974320189, 

 ηλ.δ/νση: [email protected]

 

                     εκλεγμένων  με το ψηφοδέλτιο  των

Συνεργαζόμενων Εκπαιδευτικών Κινήσεων

Διαβάστε Επίσης:


ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

Νέες Προσλήψεις Φιλολόγων (όλες οι ειδικότητες) σε όλη την Ελλάδα

Μοριοδότηση - Επιμόρφωση Εκπαιδευτικών Π.Ε. και Δ.Ε. στη Σχολική Ψυχολογία

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ ΣΕ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

 

 

σχετικά άρθρα

Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Μήνυμα του Γραφείου Αρωγής Χρηστών «Ζευς» προς τα διορισμένα μέλη των εφορευτικών επιτροπών για τις εκλογές αιρετών 
Εκλογές αιρετών: Η πλατφόρμα ZEUS καλεί τα μέλη εφορευτικών επιτροπών σε επιμόρφωση
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Με αφορμή τη κα Νίκη Κεραμέως και τον Κορονοϊο, λίγα λόγια για τα τεστ Covid-19 στους μαθητές και στα σχολεία - Τι αναφέρει πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ
Εσείς κα Κεραμέως κάνατε τεστ και μάθατε! Για εμάς δεν προβλέπεται
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Κριτική της «Εκπαιδευτικής Λέσχης» για τους χειρισμούς της Νίκης Κεραμεώς στις εκλογές αιρετών εκπροσώπων στα υπηρεσιακά συμβούλια του υπουργείου...
Εκλογές αιρετών: «Εκλογές βίας και νοθείας - Να παραιτηθεί η υπουργός»
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας
Αυξάνονται ραγδαία τα κρούσματα στη χώρα - Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και στην Περιφερειακή...
Κρούσματα σε σχολεία: Θετικοί στον κορονοϊό εργαζόμενοι στη ΔΠΕ Λάρισας και στην ΠΔΕ Θεσσαλίας