«Μπλόκο» από το ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας στην εγκύκλιο για τις υπηρεσιακές μεταβολές
Το ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας δεν έλαβε απόφαση, καθώς οι αιρετοί αρνήθηκαν να συμμετέχουν - Εγκύκλιος ζητά την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών έως τις 14 Αυγούστου

Σύμφωνα με ενημερωτικό της αιρετού Όλγας Δασκαλάκη, το ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας δεν έλαβε απόφαση στη συνεδρίαση για τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε λειτουργικά κενά, καθώς τα μέλη του συμβουλίου (διορισμένα και αιρετά), δε συμμετείχαν στη συνεδρίαση.

Υπενθυμίζεται ότι η εγκύκλιος για την ολοκλήρωση των υπηρεσιακών μεταβολών στα μέσα Αυγούστου έχει συγκεντρώσει θύελλα αντιδράσεων, ενώ και άλλα υπηρεσιακά συμβούλια έχουν διαπιστώσει αδυναμία λήψης απόφασης.

Αναλυτικά το ενημερωτικό δελτίο:

«Αριθμητικός προσδιορισμός λειτουργικών υπεραριθμιών εκπαιδευτικών και επικύρωση λειτουργικών κενών»

 Κατόπιν της υπ` αριθμ. 102027/ΓΔ5/30-7-2020 εγκυκλίου του Υ.ΠΑΙ.Θ «Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε λειτουργικά κενά», ο Διευθυντής Εκπαίδευσης Γ΄Αθήνας έστειλε πρόσκληση στα μέλη του ΠΥΣΠΕ για συνεδρίαση για το παραπάνω θέμα για την Παρασκευή 7/8/2020 και ώρα 11π.μ. 

Η συνεδρίαση αυτή δεν πραγματοποιήθηκε ΠΟΤΕ!!! καθώς όλα τα μέλη του Συμβουλίου (διορισμένα και αιρετά) δε συμμετείχαν σε αυτή!!!

Τα τακτικά μέλη δήλωσαν αδυναμία να συμμετέχουν ,λόγω της χρονικής περιόδου (βρίσκονται σε νόμιμη άδεια ,απουσιάζουν και δεν έχουν τις όποιες υποδομές απαιτούνται για τελεσυνεδρίαση)!!! Οι αιρετοί αρνήθηκαν να συμμετέχουν!!! 

Η υπογράφουσα αιρετός αρνήθηκα να συμμετέχω στη συνεδρίαση επικαλούμενη τους λόγους τους οποίους είχα αναφέρει  αναλυτικά στο προηγούμενο ενημερωτικό φυλλάδιο μου(44ο), το οποίο είχα κοινοποιήσει και στο ΠΥΣΠΕ( στις 2/8) και το οποίο σας παραθέτω ξανά. 

«Καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΘ, που απαιτεί από τα ΠΥΣΠΕ να ολοκληρώσουν τώρα τις τοποθετήσεις-μετακινήσεις των εκπαιδευτικών, με κλειστά σχολεία, τους εκπαιδευτικούς σε νόμιμη άδεια και τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών να μην έχουν ολοκληρωθεί

Με κλειστά σχολεία και με εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, το υπουργείο Παιδείας ζητά από τα ΠΥΣΠΕ να ολοκληρωθούν οι  τοποθετήσεις, οι συμπληρώσεις ωραρίων, οι υπεραριθμίες κλπ ως τις 14 Αυγούστου! Πρόκειται για διαδικασίες που γίνονται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα (εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών,  οριστικοποιείται ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα κ.ά.) και να διαπιστωθούν  κενά και υπεραριθμίες.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια του υπουργείου Παιδείας, καθώς τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων [που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια] καλούνται να υλοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δε θα το μάθουν ποτέ, και επομένως θα υπάρξουν εκατοντάδες ενστάσεις. Παράλληλα η διαδικασία αυτή απαιτεί ανάκληση αδειών των μελών του ΠΥΣΠΕ, της γραμματείας του ΠΥΣΠΕ κλπ, μετά μάλιστα από μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας. 

Πρόκειται για άλλη μια κίνηση που αποδεικνύει ότι οι αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, η καταπάτηση της κείμενης νομοθεσίας και των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων και η καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών πηγαίνουν χέρι – χέρι με την διοικητική ανικανότητα και αναλγησία που έχουμε συνηθίσει σε όλη την μέχρι τώρα πορεία της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ (Κεραμέως – Ζαχαράκη – Γκίκα) της κυβέρνησης των «άριστων» της Ν. Δ. 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και καλούμε: 

1. Την ΔΟΕ να καταγγείλει την αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και να ζητήσει την ανάκλησή της.
2. Τα μέλη των ΠΥΣΠΕ, διορισμένα και αιρετά, να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα σχολεία και κυρίως γιατί είναι ανεπίτρεπτο και ανήθικο ενώ οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε άδεια να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν πληροφορηθεί το θέμα και θα μπορούν να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική αίτηση.
3. Τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επιφυλακή για το μπλοκάρισμα των διαδικασιών.»

Σας ενημερώνω, πως η ΔΟΕ με σχετικό έγγραφο της έχει ήδη (2/8) καταγγείλει την απαράδεκτη ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και ζητά την ανάκληση της εγκυκλίου!!!
                     
ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ: ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ΕΝΩΤΙΚΑ, ΜΑΧΗΤΙΚΑ.
 

ΑΝΑΤΡΕΠΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ


ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΟΛΓΑ
Αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Γ΄Αθήνας
Εκλεγμένη με το ψηφοδέλτιο της 
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Διαβάστε Επίσης:
 

ΑΣΕΠ: Tο ΚΟΡΥΦΑΙΟ Σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ με ανοικτές αιτήσεις

 

Παν.Αιγαίου: Έκπτωση σε σεμινάρια Σχολική Ψυχολογίας ή Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης

 

ΒΡΕΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ

 

 

 

σχετικά άρθρα

ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα
ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ: Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο από ελληνικό δημόσιο Πανεπιστήμιο που επίκειται να ξεκινήσει στις 28 Σεπτεμβρίου
ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ: Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο στην Ελλάδα
Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Η ανερχόμενη επιμόρφωση των φιλολόγων
Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Η ανερχόμενη επιμόρφωση των φιλολόγων
Η μοριοδοτούμενη επιμόρφωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου που αφορά πιο πολύ απ' όλους τους φιλόλογους πάνω στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση ξεκινάει στις...
Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Η ανερχόμενη επιμόρφωση των φιλολόγων
Πέτσας για καταλήψεις σχολείων: Δεν πρέπει οι λίγοι να στερούν το δικαίωμα στη μάθηση από τους πολλούς
Πέτσας για καταλήψεις σχολείων: Δεν πρέπει οι λίγοι να στερούν το δικαίωμα στη μάθηση από τους πολλούς
«Κάνουμε μια τελευταία έκκληση σε όλους όσοι κάνουν τις καταλήψεις», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για τις κινητοποιήσεις των...
Πέτσας για καταλήψεις σχολείων: Δεν πρέπει οι λίγοι να στερούν το δικαίωμα στη μάθηση από τους πολλούς