Διορισμοί Εκπαιδευτικών: Σωρεία λαθών στους προσωρινούς πίνακες ΑΣΕΠ [προκήρυξη 2ΓΕ]
Μόνιμοι Διορισμοί: Σωρεία λαθών στους προσωρινούς πίνακες του ΑΣΕΠ για την προκήρυξη 2ΓΕ - Κείμενο του εκπαιδευτικού Αθανάσιου Νικολάου

Στις 6/8/2020, ημέρα Πέμπτη, αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οι προσωρινοί πίνακες κατάταξης των αναπληρωτών της Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης. Όπως είναι ήδη γνωστό, για πρώτη φορά στην ιστορία της εκπαίδευσης, θα γίνει η πρόσληψη αναπληρωτών από τους πίνακες αυτούς, τα λάθη και τις παραλείψεις των οποίων ακόμη και το Υ.ΠΑΙ.Θ γνωρίζει και προφανώς αποδέχεται.

Αναφορικά με την περίπτωσή μου θα πρέπει να σας αναφέρω τα εξής: Είμαι φυσικός ΠΕ04.01 και, βάσει του συνόλου των πραγματικών μου μορίων (105,48), η κατάταξή μου στον πίνακα πρέπει να είναι στην 319η θέση και όχι στην 1145η!!!!!!!!(με μόρια 57,48), όπως εσφαλμένα εμφανίζεται στον πίνακα. Το λάθος αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι στη στήλη μοριοδότησης προϋπηρεσίας η προϋπηρεσία μου εμφανίζεται μηδενική, ενώ έχω πραγματική προϋπηρεσία 48 μηνών (αποκτηθείσα από το σχολ.έτος 2007-2008 έως το σχολ.έτος 2019-2020), όπως άλλωστε είναι καταχωρημένη τόσο στο ΟΠΣΥΔ όσο και στην ορθώς υποβληθείσα ηλεκτρονική μου αίτηση στο ΑΣΕΠ. Παρόλο που η περίπτωσή μου φαίνεται μοναδική, εντούτοις εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς ότι αυτό το ένα και μοναδικό σφάλμα πρόκειται να επιφέρει αλληλουχία λαθών. Κι αυτό γιατί είναι δεδομένο ότι αφενός ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕ04.01 από τη θέση 319 έως τη θέση 1145 (δηλαδή 826 υποψήφιοι) ΕΧΟΥΝ ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΗ ΣΕΙΡΑ ΚΑΤΑΤΑΞΗΣ και αφετέρου επηρεάζονται συνολικά οι τοποθετήσεις όλων ανεξαιρέτως των υποψηφίων.

Είναι επιτακτική η ανάγκη της άμεσης ανακοινοποίησης στο ορθό των προσωρινών πινάκων που φέρουν τέτοια κραυγαλέα λάθη, τα οποία είναι αδύνατο να αναχαιτίσει η υποβολή ενστάσεων, καθώς, όταν αυτές κριθούν, θα είναι πια αργά για να αρθούν οι αδικίες στις προσλήψεις, οι οποίες ήδη δρομολογούνται για το σχολ. έτος 2020-2021.

Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν εγκαίρως να ανακοινώσουν επίσημα πώς προτίθενται να αποκαταστήσουν τις αδικίες που αναμφίβολα θα προκύψουν από την προσμέτρηση μορίων υπηρεσίας σε όσους δεν τα δικαιούνται και τη μη προσμέτρηση των μορίων αυτών σε όσους τα δικαιούνται, καθώς και την καταβολή ανάλογων αποζημιώσεων, μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων.

 

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Όχι στην εγκατάσταση συστήματος  βιντεοεπιτήρησης  στο 1ο  Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης και σε όλες τις σχολικές μονάδες από τον Δήμο ζητάει με...
Εκπαιδευτικοί: Όχι κάμερες στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλλήνης
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια
Ημερίδα υπό την αιγίδα του υπουργείου Παιδείας - «Ενδυναμώνοντας τις γέφυρες ανάμεσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια και τον Ελληνισμό της Διασποράς»
Ημερίδα για τον απόδημο ελληνισμό και τα ελληνικά πανεπιστήμια