Τοποθετήσεις-μετακινήσεις εκπαιδευτικών: Αναμένεται «αλαλούμ» και εκατοντάδες ενστάσεις
Πρωτοφανή χαρακτηρίζουν την ενέργεια του υπουργείου Παιδείας που απαιτεί από τα ΠΥΣΔΕ να ολοκληρώσουν τώρα τις τοποθετήσεις-μετακινήσεις των καθηγητών μέσα στο καλοκαίρι οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Γ' Αθήνας

Την απαίτηση του υπουργείου Παιδείας να ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις-μετακινήσεις των καθηγητών, μέσα στο καλοκαίρι, με κλειστά σχολεία, τους εκπαιδευτικούς σε νόμιμη άδεια και τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών να μην έχουν ολοκληρωθεί καταγγέλλουν με ανακοίνωσή του οι αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Γ' Αθήνας, Αγγελική Φατούρου και Αντώνης Πέττας.

Όπως σημειώνουν, οι διακικασίες που το ΥΠΑΙΘ ζητά να πραγματοποιηθούν άμεσα «γίνονται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα (εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών,  οριστικοποιείται ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα και κατεύθυνση κ.ά.) και να διαπιστωθούν κενά και υπεραριθμίες».

Οι αιρετοί σημειώνουν: «Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια του υπουργείου Παιδείας, καθώς τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων καλούνται να υλοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δε θα το μάθουν ποτέ, και επομένως θα υπάρξουν εκατοντάδες ενστάσεις».

Τέλος, σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Τα μέλη των ΠΥΣΔΕ, διορισμένα και αιρετά, να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα σχολεία και κυρίως γιατί είναι ανεπίτρεπτο και ανήθικο, ενώ οι καθηγητές βρίσκονται σε άδεια να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν πληροφορηθεί το θέμα και θα μπορούν να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική αίτηση».

Αναλυτικά η καταγγελία των αιρετών ΠΥΣΔΕ Γ' Αθήνας:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 22

Καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΘ, που απαιτεί από τα ΠΥΣΔΕ να ολοκληρώσουν τώρα τις τοποθετήσεις-μετακινήσεις των καθηγητών, με κλειστά σχολεία, τους καθηγητές σε νόμιμη άδεια και τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών να μην έχουν ολοκληρωθεί

Με κλειστά σχολεία και με εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, το υπουργείο Παιδείας ζητά από τα ΠΥΣΔΕ να ολοκληρωθούν οι  τοποθετήσεις, οι συμπληρώσεις ωραρίων, οι υπεραριθμίες κλπ ως τις 14 Αυγούστου! Πρόκειται για διαδικασίες που γίνονται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα (εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών,  οριστικοποιείται ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα και κατεύθυνση κ.ά.) και να διαπιστωθούν  κενά και υπεραριθμίες.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια του υπουργείου Παιδείας, καθώς τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων [που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια] καλούνται να υλοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δε θα το μάθουν ποτέ, και επομένως θα υπάρξουν εκατοντάδες ενστάσεις. Παράλληλα η διαδικασία αυτή απαιτεί ανάκληση αδειών των μελών του ΠΥΣΔΕ, της γραμματείας του ΠΥΣΔΕ κλπ, μετά μάλιστα από μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας. 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και καλούμε:

1. Την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να καταγγείλουν την αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και να ζητούν την ανάκλησή της.

2. Τα μέλη των ΠΥΣΔΕ, διορισμένα και αιρετά, να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα σχολεία και κυρίως γιατί είναι ανεπίτρεπτο και ανήθικο ενώ οι καθηγητές βρίσκονται σε άδεια να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν πληροφορηθεί το θέμα και θα μπορούν να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική αίτηση.

3. Τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επιφυλακή για το μπλοκάρισμα των διαδικασιών [ακόμη και για πιθανή νομική αντιμετώπιση του ζητήματος].

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ [6974438720], ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ [6938853981] Αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΔΕ Γ Αθήνας, εκλεγμένοι με τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ, 31/7/2020

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Ανοίγουν τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου; Πότε ανοίγουν τα εστιατόρια

Έρχονται διορισμοί εκπαιδευτικών στη Γενική μετά από 12 χρόνια! Πότε θα γίνουν

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 

 


 

σχετικά άρθρα

Ειδική αγωγή για τελειόφοιτους - απόφοιτους ΠΤΔΕ: Σημεία κλειδιά
Ειδική αγωγή για τελειόφοιτους - απόφοιτους ΠΤΔΕ: Σημεία κλειδιά
Πρακτικός οδηγός για τους τελειόφοιτους και απόφοιτους των Παιδαγωγικών τμημάτων όλης της χώρας για την επιμόρφωσή τους στην Ειδική Αγωγή, τις...
Ειδική αγωγή για τελειόφοιτους - απόφοιτους ΠΤΔΕ: Σημεία κλειδιά
Κορονοϊός-Σχολεία: Πρόωρο το άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου, τονίζει ο Α. Εξαδάκτυλος
Κορονοϊός-Σχολεία: Πρόωρο το άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου, τονίζει ο Α. Εξαδάκτυλος
Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος επεσήμανε ότι ο μειωμένος αριθμός κρουσμάτων των τελευταίων ημερών οφείλεται εν...
Κορονοϊός-Σχολεία: Πρόωρο το άνοιγμα στις 7 Δεκεμβρίου, τονίζει ο Α. Εξαδάκτυλος
Κορονοϊός-Ξανθός για προσλήψεις στην υγεία: Άλλη μια εξαγγελία χωρίς σοβαρό αντίκρισμα
Κορονοϊός-Ξανθός για προσλήψεις στην υγεία: Άλλη μια εξαγγελία χωρίς σοβαρό αντίκρισμα
«Η αναγνώριση της προσφοράς των εργαζομένων και η ενδυνάμωση  του ΕΣΥ απαιτεί σχέδιο 15.000 μόνιμων προσλήψεων γιατρών, νοσηλευτών και λοιπού...
Κορονοϊός-Ξανθός για προσλήψεις στην υγεία: Άλλη μια εξαγγελία χωρίς σοβαρό αντίκρισμα