Τοποθετήσεις-μετακινήσεις εκπαιδευτικών: Αναμένεται «αλαλούμ» και εκατοντάδες ενστάσεις
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Πρωτοφανή χαρακτηρίζουν την ενέργεια του υπουργείου Παιδείας που απαιτεί από τα ΠΥΣΔΕ να ολοκληρώσουν τώρα τις τοποθετήσεις-μετακινήσεις των καθηγητών μέσα στο καλοκαίρι οι αιρετοί του ΠΥΣΔΕ Γ' Αθήνας

Την απαίτηση του υπουργείου Παιδείας να ολοκληρώσει τις τοποθετήσεις-μετακινήσεις των καθηγητών, μέσα στο καλοκαίρι, με κλειστά σχολεία, τους εκπαιδευτικούς σε νόμιμη άδεια και τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών να μην έχουν ολοκληρωθεί καταγγέλλουν με ανακοίνωσή του οι αιρετοί στο ΠΥΣΔΕ Γ' Αθήνας, Αγγελική Φατούρου και Αντώνης Πέττας.

Όπως σημειώνουν, οι διακικασίες που το ΥΠΑΙΘ ζητά να πραγματοποιηθούν άμεσα «γίνονται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα (εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών,  οριστικοποιείται ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα και κατεύθυνση κ.ά.) και να διαπιστωθούν κενά και υπεραριθμίες».

Οι αιρετοί σημειώνουν: «Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια του υπουργείου Παιδείας, καθώς τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων καλούνται να υλοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δε θα το μάθουν ποτέ, και επομένως θα υπάρξουν εκατοντάδες ενστάσεις».

Τέλος, σημειώνεται μεταξύ άλλων:

«Τα μέλη των ΠΥΣΔΕ, διορισμένα και αιρετά, να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα σχολεία και κυρίως γιατί είναι ανεπίτρεπτο και ανήθικο, ενώ οι καθηγητές βρίσκονται σε άδεια να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν πληροφορηθεί το θέμα και θα μπορούν να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική αίτηση».

Αναλυτικά η καταγγελία των αιρετών ΠΥΣΔΕ Γ' Αθήνας:

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ Νο 22

Καταγγέλλουμε το ΥΠΑΙΘ, που απαιτεί από τα ΠΥΣΔΕ να ολοκληρώσουν τώρα τις τοποθετήσεις-μετακινήσεις των καθηγητών, με κλειστά σχολεία, τους καθηγητές σε νόμιμη άδεια και τις εγγραφές – μετεγγραφές μαθητών να μην έχουν ολοκληρωθεί

Με κλειστά σχολεία και με εκπαιδευτικούς να βρίσκονται σε νόμιμη άδεια, το υπουργείο Παιδείας ζητά από τα ΠΥΣΔΕ να ολοκληρωθούν οι  τοποθετήσεις, οι συμπληρώσεις ωραρίων, οι υπεραριθμίες κλπ ως τις 14 Αυγούστου! Πρόκειται για διαδικασίες που γίνονται κάθε χρόνο το Σεπτέμβριο, καθώς με το άνοιγμα των σχολείων μπορούν να οριστικοποιηθούν τα τμήματα (εγγραφές και μετεγγραφές μαθητών,  οριστικοποιείται ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα και κατεύθυνση κ.ά.) και να διαπιστωθούν  κενά και υπεραριθμίες.

Πρόκειται για μια πρωτοφανή ενέργεια του υπουργείου Παιδείας, καθώς τα μέλη των υπηρεσιακών συμβουλίων [που βρίσκονται σε νόμιμη άδεια] καλούνται να υλοποιήσουν δεκάδες χιλιάδες τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα, ενώ οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί δε θα το μάθουν ποτέ, και επομένως θα υπάρξουν εκατοντάδες ενστάσεις. Παράλληλα η διαδικασία αυτή απαιτεί ανάκληση αδειών των μελών του ΠΥΣΔΕ, της γραμματείας του ΠΥΣΔΕ κλπ, μετά μάλιστα από μια πολύ δύσκολη συγκυρία λόγω της πανδημίας. 

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και καλούμε:

1. Την ΟΛΜΕ και τις ΕΛΜΕ όλης της χώρας να καταγγείλουν την αντιεκπαιδευτική ενέργεια του ΥΠΑΙΘ και να ζητούν την ανάκλησή της.

2. Τα μέλη των ΠΥΣΔΕ, διορισμένα και αιρετά, να μην προχωρήσουν σε τοποθετήσεις, καθώς δεν είναι δυνατόν να υπάρχει πλήρης εικόνα για τα σχολεία και κυρίως γιατί είναι ανεπίτρεπτο και ανήθικο ενώ οι καθηγητές βρίσκονται σε άδεια να θεωρείται δεδομένο ότι θα έχουν πληροφορηθεί το θέμα και θα μπορούν να προχωρήσουν σε ηλεκτρονική αίτηση.

3. Τους συναδέλφους να βρίσκονται σε επιφυλακή για το μπλοκάρισμα των διαδικασιών [ακόμη και για πιθανή νομική αντιμετώπιση του ζητήματος].

ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΦΑΤΟΥΡΟΥ [6974438720], ΑΝΤΩΝΗΣ ΠΕΤΤΑΣ [6938853981] Αιρετοί εκπρόσωποι στο ΠΥΣΔΕ Γ Αθήνας, εκλεγμένοι με τις ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ, 31/7/2020

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Προσλήψεις εκπαιδευτικών – ΟΠΣΥΔ: Τα 6 βήματα για σωστά δικαιολογητικά και φάκελο

Πανελλήνιες 2026: Το έγγραφο «κλειδί» για την είσοδο στα εξεταστικά κέντρα

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΜΙΚΡΟΛΙΜΑΝΟ
Σκηνές κινηματογραφικού θρίλερ στον Πειραιά: Πυροβολισμοί και έξι χειροβομβίδες
Συναγερμός στο Μικρολίμανο: Πυροβολισμοί σε αστυνομικό έλεγχο – Βρέθηκαν χειροβομβίδες και βαρύς οπλισμός
Σκηνές κινηματογραφικού θρίλερ στον Πειραιά: Πυροβολισμοί και έξι χειροβομβίδες
γιατροι προσληψεις
Θρόμβωση: Τα αθώα συμπτώματα που μπορεί να κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία
Η αναγνώριση αυτών των συμπτωμάτων μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα σημαντική, καθώς η έγκαιρη διάγνωση συμβάλλει στην αποφυγή επικίνδυνων επιπλοκών.
Θρόμβωση: Τα αθώα συμπτώματα που μπορεί να κρύβουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία
φαναρι
Νέο φανάρι με κόκκινο σταυρό στους δρόμους – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
Παρότι το κόκκινο χρώμα στα φανάρια έχει συνδεθεί στο μυαλό των περισσότερων με την υποχρεωτική στάση, το συγκεκριμένο σήμα έχει διαφορετικό ρόλο και...
Νέο φανάρι με κόκκινο σταυρό στους δρόμους – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι οδηγοί
πορτογαλία
Απίστευτη υπόθεση στην Πορτογαλία: Έδεσαν τα μάτια δύο μικρών παιδιών για «παιχνίδι» και τα εγκατέλειψαν σε δάσος
Αδιανόητη υπόθεση στην Πορτογαλία: Έδεσαν τα μάτια παιδιών και εξαφανίστηκαν
Απίστευτη υπόθεση στην Πορτογαλία: Έδεσαν τα μάτια δύο μικρών παιδιών για «παιχνίδι» και τα εγκατέλειψαν σε δάσος