giannis antoniou
Η Ομοσπονδία καταγγέλλει τον Ι. Αντωνίου για «απαράδεκτη στάση», καθώς δεν έχει απαντήσει ακόμα σε αίτημά της για συνάντηση, με αφορμή τα νέα ωρολόγια προγράμματα στη Δευτεροβάθμια

Την «απαράδεκτη στάση» του προέδρου του ΙΕΠ, κ. Αντωνίου, με αφορμή τα νέα ωρολόγια προγράμματα στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ, καθώς δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα της Ομοσπονδίας για συνάντηση που κατατέθηκε εγγράφως ήδη από τις 24 Ιουνίου.

Η ΟΛΜΕ σημειώνει ότι «με βάση τα γεγονότα που μεσολάβησαν, κρίνει ως ανεπιθύμητο πρόσωπο για τον κλάδο τον κ. Αντωνίου και ζητά την άμεση παρέμβαση της υπουργού Παιδείας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με ανακοίνωσή του στις 11.11.2019, είχε στηλιτεύσει τις δηλώσεις του τότε προτεινόμενου για τη θέση του Προέδρου του ΙΕΠ, κ. Ιωάννη Αντωνίου, και τον είχε κρίνει ως ακατάλληλο για τη σημαντική αυτή θέση.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση ανέφερε: «Ο ρόλος του Προέδρου ενός κατεξοχήν επιστημονικού θεσμού, όπως είναι αυτός του ΙΕΠ, που σκοπό έχει να εισηγείται τις κατευθυντήριες γραμμές στη Δημόσια Εκπαίδευση, τη βελτίωση του περιεχομένου της και την ποιοτική αναβάθμισή της, αυτονόητο είναι ότι θα πρέπει να επιδιώκει την αμέριστη συμπαράσταση και συνεννόηση με την εκπαιδευτική κοινότητα, προκειμένου να εκπληρώνει αυτούς τους στόχους» και κατέληγε: «Επειδή οι θέσεις του συγκεκριμένου υποψηφίου είναι μακριά από τις θέσεις και τις διεκδικήσεις του κλάδου, επειδή ο εν λόγω υποψήφιος αδυνατεί να κινηθεί με το απαραίτητο πνεύμα συναίνεσης που επιβάλλει η συγκεκριμένη θέση, το ΔΣ της ΟΛΜΕ κρίνει ότι είναι ακατάλληλος για τη θέση του Προέδρου του ΙΕΠ».

Πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκαν τα νέα ωρολόγια προγράμματα, τα οποία είναι ισοπεδωτικά, σε βάρος της πολύπλευρης μόρφωσης των μαθητών και του ισορροπημένου εργασιακού καθεστώτος των εκπαιδευτικών, συμπληρώνουν δε τον πρόσφατα ψηφισθέντα αντιεκπαιδευτικό νόμο 4692/2020. Διακρίνονται από μονομέρεια, υποβαθμίζουν τα γνωστικά αντικείμενα των κοινωνικών επιστημών, της καλλιτεχνικής παιδείας και των οικονομικών επιστημών, ενώ απομειώνουν από τη δημόσια εκπαίδευση ειδικότητες εκπαιδευτικών (Κοινωνικών Επιστημόνων, Οικονομικών Επιστημόνων, Εικαστικών, Μουσικών, Θεατρολόγων, Πολ.Μηχανικών-Αρχιτεκτόνων, Γεωπόνων). Το ΙΕΠ, όπως μας ενημέρωσε η υπουργός Παιδείας, ήταν αυτό που έκανε τις σχετικές εισηγήσεις για την κατάρτιση των ωρολογίων προγραμμάτων, που πλήττουν περιοχές επιστημών, γεγονός που οδήγησε σε άμεσες παραιτήσεις συμβούλων ειδικοτήτων του ΙΕΠ.

Στις 24.06.2020 η ΟΛΜΕ ζήτησε εγγράφως να συναντηθεί με τον Πρόεδρο του ΙΕΠ, προκειμένου να ενημερωθεί για τις εισηγήσεις του και να επισημάνει τις καταστροφικές συνέπειες που έχουν τα νέα ωρολόγια προγράμματα για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Παράλληλα, οι επιστημονικές ενώσεις σε συγκέντρωση τους στο ΙΕΠ ζήτησαν να συναντηθούν με τον Πρόεδρό του, όπου τους δηλώθηκε, μέσω υπαλλήλου, ότι ο Πρόεδρος του ΙΕΠ κρίνει τον εαυτό του αναρμόδιο για  να συζητήσει μαζί τους τα ωρολόγια προγράμματα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ιδρυτικό καταστατικό του ΙΕΠ, ενός κατεξοχήν επιστημονικού φορέα, επιβάλλει την άμεση συνεργασία και συνεχή επικοινωνία με τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας. Όφειλε το ΙΕΠ, πριν καταθέσει τις εισηγήσεις του στο ΥΠΑΙΘ για τα ωρολόγια προγράμματα να καλέσει με δική του πρωτοβουλία την ΟΛΜΕ και άλλους επιστημονικούς φορείς να καταθέσουν τις απόψεις τους.

Ωστόσο, παρότι έχει παρέλθει διάστημα ενός μηνός από το αίτημα της ΟΛΜΕ για συνάντηση με τον κ. Αντωνίου και ενώ συνεχίζονται οι μεγάλες αντιδράσεις από την εκπαιδευτική κοινότητα, δεν υπάρχει η παραμικρή απάντηση από τον Πρόεδρο του ΙΕΠ στο αίτημα συνάντησης με την Ομοσπονδία.

Όλα τα παραπάνω γεγονότα έρχονται να επιβεβαιώσουν με τον πλέον απόλυτο τρόπο τις αρχικές εκτιμήσεις της ΟΛΜΕ για την ακαταλληλότητα του κ. Αντωνίου για τη θέση του Προέδρου του ΙΕΠ.

Το ΔΣ της ΟΛΜΕ, με βάση τα γεγονότα που μεσολάβησαν, κρίνει ως ανεπιθύμητο πρόσωπο για τον κλάδο τον κ. Αντωνίου και ζητά την άμεση παρέμβαση της υπουργού Παιδείας, της οποίας είναι υφιστάμενος.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Μαρία (Μαρούσα) Μπένη
Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η εκπαιδευτικός Μαρία (Μαρούσα) Μπένη
Η αδόκητη απώλειά της αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό στην οικογένεια των σχολείων μας και στην εκπαιδευτική μας κοινότητα, καθώς η Μαρούσα είχε πολλά...
Έφυγε αιφνιδίως από τη ζωή η εκπαιδευτικός Μαρία (Μαρούσα) Μπένη
ypoyrgeio paideias
Απαράδεκτο, παραπλανητικό Έγγραφο του υπουργείου Παιδείας δίχως καμία νομική ισχύ
Παραπλανητική και εκτός πλαισίου αρμοδιότητάς του η απόπειρα του Γενικού Γραμματέα του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α. να «εξαφανίσει» τη στάση εργασίας της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Απαράδεκτο, παραπλανητικό Έγγραφο του υπουργείου Παιδείας δίχως καμία νομική ισχύ
EKPAIDEYTIKOS
Μια επιμόρφωση εκπαιδευτικών για το σχολικό εκφοβισμό που "ξεχείλιζε“... "σεξιστικά χωρατά” !
Ο επιμορφωτής «κάνει ταληράκια» τις επιλογές της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας: μετάθεση των ευθυνών στους εκπαιδευτικούς, άρση ευθύνης από...
Μια επιμόρφωση εκπαιδευτικών για το σχολικό εκφοβισμό που "ξεχείλιζε“... "σεξιστικά χωρατά” !