Μόνιμοι διορισμοί-Ειδική αγωγή: Πιθανόν τη Δευτέρα 27 Ιουλίου η πρόσκληση δήλωσης περιοχών
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Όλες οι εξελίξεις σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς στην Ειδική Αγωγή

Ενημερωτικό σημείωμα για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς στην ΕΑΕ σχετικά με την προκήρυξη 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ

Σε ενημερωτικό σημείωμα σχετικά με τους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών της προκήρυξης 3ΕΑ/2019 του ΑΣΕΠ, ο αιρετός του ΚΥΣΔΕ Νεκτάριος Κορδής αναφέρει πως η ανακοίνωση της πρόσκλησης και των αντίστοιχων κενών θα γίνει τη Δευτέρα 27 Ιουλίου χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η ανακοίνωση αυτή, να γίνει αργά την Παρασκευή.

Προς το παρόν αναμένεται η δημοσίευση σε ΦΕΚ των αναμορφωμένων τελικών πινάκων κατάταξης και  απορριπτέων κατηγορίας ΠΕ κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ06, ΠE11, ΠE60, ΠΕ61, ΠΕ70, ΠΕ71, ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ86 και ΠΕ87.06 της Προκήρυξης 3ΕΑ/2019.

Στη συνέχεια θα έχουμε την πρόσκληση δήλωσης περιοχών για το διορισμό των 3.549 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (1642 στη Δευτεροβάθμια και 1817 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση).

Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ο αριθμός, κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση, καθώς και η περιοχή διορισμού, των θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν και καλούνται οι υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για μόνιμο διορισμό σε συγκεκριμένες περιοχές διορισμού, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία που ορίζεται στην ίδια απόφαση.

Η ανωτέρω δήλωση προτίμησης υποβάλλεται άπαξ και είναι αμετάκλητη. Μετά την υπογραφή της πρόσκλησης από την Υπουργό Παιδείας, θα ακολουθήσει η επίσημη δημοσίευση της πρόσκλησης από το Εθνικό Τυπογραφείο με το αντίστοιχο ΦΕΚ. Υπενθυμίζω ότι θα ανακοινωθούν 3.549 κενά όσα και οι διοριστέοι. Προφανώς τα κενά της ΕΑΕ είναι πολύ περισσότερα και συνεπώς, για παράδειγμα, στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη θα δοθεί μέρος των συνολικών κενών.

Ακολουθεί η ενημέρωση:

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τελικά την Τρίτη 21 Ιουλίου 2020 τους αναμορφωμένους τελικούς αξιολογικούς πίνακες κατάταξης και απορριπτέων κατηγορίας ΠΕ κλάδων ΠΕ01, ΠΕ02, ΠΕ03, ΠΕ04.01, ΠΕ04.04, ΠΕ04.05, ΠΕ06, ΠE11, ΠE60, ΠΕ61, ΠΕ70, ΠΕ71, ΠΕ78, ΠΕ80, ΠΕ86 και ΠΕ87.06 της Προκήρυξης 3ΕΑ/2019. Αυτοί προέκυψαν:

  • Από την εξέταση των αιτήσεων θεραπείας που υποβλήθηκαν επί των αναρτηθέντων στις 9-6-2020 τελικών πινάκων κατάταξης και απορριπτέων της εν λόγω Προκήρυξης και

  • Από τη δημόσια ηλεκτρονική κλήρωση της 15ης Ιουλίου 2020 που διεξήχθη στο ΑΣΕΠ για τους ισοβαθμήσαντες υποψηφίους των εν λόγω κλάδων.

Πλέον αναμένουμε την επίσημη δημοσίευσή τους από το Εθνικό Τυπογραφείο και φυσικά την έκδοση σχετικού ΦΕΚ.

Στη συνέχεια θα έχουμε την πρόσκληση δήλωσης περιοχών για το διορισμό των 3.549 εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση (1642 στη Δευτεροβάθμια και 1817 στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση). Με απόφαση της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ο αριθμός, κατά κλάδο και ειδικότητα ή ειδίκευση, καθώς και η περιοχή διορισμού, των θέσεων που πρόκειται να καλυφθούν και καλούνται οι υποψήφιοι που είναι εγγεγραμμένοι στους τελικούς αξιολογικούς πίνακες να υποβάλουν δήλωση προτίμησης για μόνιμο διορισμό σε συγκεκριμένες περιοχές διορισμού, μέσα σε αποκλειστική προθεσμία που ορίζεται στην ίδια απόφαση.

Η ανωτέρω δήλωση προτίμησης υποβάλλεται άπαξ και είναι αμετάκλητη. Μετά την υπογραφή της πρόσκλησης από την Υπουργό Παιδείας, θα ακολουθήσει η επίσημη δημοσίευση της πρόσκλησης από το Εθνικό Τυπογραφείο με το αντίστοιχο ΦΕΚ. Υπενθυμίζω ότι θα ανακοινωθούν 3.549 κενά όσα και οι διοριστέοι. Προφανώς τα κενά της ΕΑΕ είναι πολύ περισσότερα και συνεπώς, για παράδειγμα, στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη θα δοθεί μέρος των συνολικών κενών.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:

  • Με βάση το άρθρο 48 του ν.4692/20 οι τοποθετήσεις σε θέσεις των Τμημάτων Ένταξης πραγματοποιούνται μετά την κάλυψη όλων των κενών στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (Σ.Μ.Ε.Α.Ε.) της οικείας περιοχής μετάθεσης.

  • Οι νεοδιοριζόμενοι τοποθετούνται σε κενή θέση σχολικής μονάδας της περιοχής διορισμού με απόφαση του οικείου Διευθυντή Εκπαίδευσης, ύστερα από πρόταση του οικείου Περιφερειακού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Υ.Σ.Π.Ε. ή Π.Υ.Σ.Δ.Ε.) και υποχρεούνται να παραμείνουν στη θέση τοποθέτησής τους για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δύο (2) σχολικών ετών.

  • Οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή που επιφέρει μεταβολή της τοποθέτησης αυτής, όπως απόσπαση ή μετάθεση, βάσει γενικής ή ειδικής διάταξης κατά το ως άνω χρονικό διάστημα, δεν επιτρέπεται.

  • Σε περίπτωση διορισμού στην Ε.Α.Ε. επιπροσθέτως, ο νεοδιοριζόμενος υποχρεούται να υπηρετήσει στην Ε.Α.Ε. για χρονικό διάστημα τουλάχιστον πέντε (5) ετών.

  • Τέλος με βάση το άρθρο 58 του ν.4653/2020 όσοι/ες διοριστούν και δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία ή αναλαμβάνουν υπηρεσία και, μέσα σε ένα έτος από τη δημοσίευση του ΦΕΚ διορισμού, παραιτούνται, αποκλείονται από τους διορισμούς και τις προσλήψεις κατά το σχολικό έτος που διανύεται κατά την ανακοίνωση του διορισμού και τα δύο επόμενα σχολικά έτη. Αν το τρίτο έτος αποκλεισμού συμπίπτει με το πρώτο έτος ισχύος νέων πινάκων κατάταξης, τα πρόσωπα που αποκλείονται μπορούν να διοριστούν ή προσληφθούν μόνο κατά το δεύτερο έτος ισχύος των νέων πινάκων.

Με τα σημερινά δεδομένα η ανακοίνωση της πρόσκλησης και των αντίστοιχων κενών θα γίνει τη Δευτέρα 27 Ιουλίου χωρίς ωστόσο να αποκλείεται και η ανακοίνωση αυτή, να γίνει αργά την Παρασκευή.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

ΑΣΕΠ: Προ των πυλών τρεις νέοι διαγωνισμοί με 5.200 θέσεις

Νέο market pass για 40 ευρώ κάθε μήνα χωρίς αίτηση

Προκηρύξεις εκπαιδευτικών 2026: Πώς θα δεις πρώτος τους πίνακες μέσω google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ρομποτικη
Παγκόσμια πρωτιά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον διεθνή τελικό του Eurobot 2026
«Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης, χαιρέτισε τη μεγάλη διάκριση της ομάδας, τονίζοντας ότι η 1η θέση...
Παγκόσμια πρωτιά για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στον διεθνή τελικό του Eurobot 2026
απθ
ΑΠΘ: Σπάνια τεκμήρια για Αριστοτέλη και Γαληνό στο Aristotle Innovation Forum
Σπάνια τεκμήρια για τον Αριστοτέλη και τον Γαληνό του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου θα εκτεθούν στο πλαίσιο του Aristotle Innovation Forum
ΑΠΘ: Σπάνια τεκμήρια για Αριστοτέλη και Γαληνό στο Aristotle Innovation Forum
Σοφία Ζαχαράκη
Ζαχαράκη: «Ο κόσμος συνδέει τη ΝΔ με τη βελτίωση της ζωής του»
«Οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ζητάνε περισσότερα αλλά στο τέλος αποφασίζουν με βάση ποιος βελτιώνει πραγματικά τη ζωή τους» δήλωσε η υπουργός...
Ζαχαράκη: «Ο κόσμος συνδέει τη ΝΔ με τη βελτίωση της ζωής του»