εκπα3
Πρόκειται για τα ΠΠΣ των Τμημάτων Φιλολογίας, Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης, Φαρμακευτικής και Νοσηλευτικής

Τέσσερα ακόμη Προπτυχιακά Προγράμματα του ΕΚΠΑ πιστοποιήθηκαν από τη  Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ)

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε επισήμως, με την έκδοση των αντίστοιχων αποφάσεων από την ΕΘΑΑΕ, η πιστοποίηση τεσσάρων ακόμη Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Πρόκειται για τα ΠΠΣ των Τμημάτων ΦιλολογίαςΠολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας ΔιοίκησηςΦαρμακευτικής και Νοσηλευτικής.   Για τα εν λόγω ΠΠΣ το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης (ΣΑΠ) της ΕΘΑΑΕ, κατά την 2η συνεδρίαση του στις 29/05/2020, έκανε δεκτές τις Εκθέσεις των αντίστοιχων κατά Τμήμα Επιτροπών  Πιστοποίησης βάσει των οποίων:

(α) το ΠΠΣ του Τμήματος Φιλολογίας συμμορφώνεται πλήρως με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG2015). Με βάση τα ανωτέρω το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ αποφάσισε τη χορήγηση Πιστοποίησης στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φιλολογίας,  με διάρκεια ισχύος τεσσάρων ετών από 29/05/2020 έως 28/05/2024.

(β) το ΠΠΣ του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης συμμορφώνεται ικανοποιητικά με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG2015). Με βάση τα ανωτέρω το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ αποφάσισε τη χορήγηση Πιστοποίησης στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης,  με διάρκεια ισχύος τεσσάρων ετών από 29/05/2020 έως 28/05/2024.

(γ) το ΠΠΣ του Τμήματος Φαρμακευτικής συμμορφώνεται πλήρως με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG2015). Με βάση τα ανωτέρω το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ αποφάσισε τη χορήγηση Πιστοποίησης στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Φαρμακευτικής, με διάρκεια ισχύος τεσσάρων ετών από 29/05/2020 έως 28/05/2024.

(δ) το ΠΠΣ του Τμήματος Νοσηλευτικής συμμορφώνεται ικανοποιητικά με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG2015). Με βάση τα ανωτέρω το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ αποφάσισε τη χορήγηση Πιστοποίησης στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Νοσηλευτικής, με διάρκεια ισχύος τεσσάρων ετών από 29/05/2020 έως 28/05/2024.

Η ΕΘΑΕΕ μέσω του Προέδρου της Καθ. Περικλή Μήτκα εξέφρασε στις Πρυτανικές Αρχές, στον Πρόεδρο της ΜΟ.ΔΙ.Π ΕΚΠΑ και τους Προέδρους των τεσσάρων Τμημάτων του ΕΚΠΑ  τα θερμά της συγχαρητήρια για την άριστη ανταπόκριση του Ιδρύματος και των εν λόγω Τμημάτων στην διαδικασία Πιστοποίησης των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών τους.

Στην περίπτωση που επιθυμείτε να έχετε πρόσβαση στις Εκθέσεις Πιστοποίησης των Προγραμμάτων Σπουδών των τεσσάρων Τμημάτων καθώς και στις αποφάσεις της ΕΘΑΑΕ, μπορείτε να επισκεφθείτε τους κάτωθι υπερσυνδέσμους στην Ιστοσελίδα της Μονάδας Διασφάλισης Ποιότητας του ΕΚΠΑ:

Για το Τμήμα Φιλολογίαςhttps://modip.uoa.gr/pistopoiisi/tmima_filologias/

Για το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησηςhttps://modip.uoa.gr/pistopoiisi/tmima_politikis_epistimis_dimosias_dioikisis/

Για το Τμήμα Φαρμακευτικήςhttps://modip.uoa.gr/pistopoiisi/tmima_farmakeytikis/

Για το Τμήμα Νοσηλευτικήςhttps://modip.uoa.gr/pistopoiisi/tmima_nosileytikis/

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης και την έκδοση των αντίστοιχων αποφάσεων το ΕΚΠΑ διαθέτει πλέον 12 πιστοποιημένα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών, ενώ 4 ακόμη προγράμματα ολοκλήρωσαν τη διαδικασία πιστοποίησης τους με εξ αποστάσεως διαδικασίες, στο διάστημα 15 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2020. Εκτός από τα 16 προγράμματα που έχουν πιστοποιηθεί ή έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία πιστοποίησης τους, άλλα 15 Τμήματα του Ιδρύματος έχουν υποβάλλει με τη βοήθεια της ΜΟ.ΔΙ.Π αίτηση και φάκελο πιστοποίησης στην ΕΘΑΕΕ και αναμένουν από το Σεπτέμβριο την διαδικασία πιστοποίησης τους.

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών, συγχαίρουμε τις διοικήσεις και το προσωπικό των Τμημάτων για την επιτυχή πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών τους, και τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π)  η οποία σε συνεργασία με τις Ομάδες Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜΕΑ) των τεσσάρων Τμημάτων και τα στελέχη της Κοσμητείας της Σχολής Επιστημών Υγείας (για τα ΠΠΣ Φαρμακευτικής και Νοσηλευτικής), οργάνωσε και υποστήριξε αποτελεσματικά και σε υψηλό επίπεδο την διαδικασία πιστοποίησης,  από την σύνταξη του φακέλου μέχρι την ολοκλήρωση της επιτόπιας επίσκεψης των αξιολογητών.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

ΔΟΥ Χαλκίδας
Χαλκίδα: Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για την απολογία της διευθύντριας ΔΟΥ και των συνεργών της
Προθεσμία να απολογηθούν την Παρασκευή πήραν οι επίορκοι εφοριακοί και οι συνεργοί τους στη Χαλκίδα - Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί μια δικογραφία...
Χαλκίδα: Προθεσμία μέχρι την Παρασκευή για την απολογία της διευθύντριας ΔΟΥ και των συνεργών της
panelladikes_panellinies_alfavita.jpg
Καταγγελία «βόμβα» γονέα υποψήφιου για τα Πρότυπα Γυμνάσια μετά τις αστοχίες: «Υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος»
«Στην προσπάθειά της να διορθώσει το σφάλμα, η Επιτροπή, έκανε ένα ακόμη μεγαλύτερο», καταγγέλλει ο γονέας
Καταγγελία «βόμβα» γονέα υποψήφιου για τα Πρότυπα Γυμνάσια μετά τις αστοχίες: «Υπάρχει αλλοίωση του αποτελέσματος»