«Μπακογιάννης - Μητσοτάκης "σφαγιάζουν" τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση στην Αθήνα και χαρίζουν εκατομμύρια σε ιδιώτες»
«Πρόκειται για άλλο ένα δώρο στους ιδιώτες φίλους της κυβέρνησης της ΝΔ. Θα σημάνει λιγότερα παιδιά στη δημόσια προσχολική εκπαίδευση, λιγότερες θέσεις εργασίας νηπιαγωγών, πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη για τους εργαζόμενους γονείς», σημειώνει η «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας»

Την αναβολή για ένα χρόνο της εφαρμογής της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης στο δήμο Αθηναίων καταδικάση η δημοτική παράταξη «Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας».

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Η κυβέρνηση με τροπολογία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής διακυβέρνησης ανέβαλε για ένα χρόνο την εφαρμογή της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης, με πρόσχημα την πανδημία. Δεν ξεχνάμε ότι η Κεραμέως είχε φροντίσει στο πολυνομοσχέδιο της να αυξήσει τον αριθμό των παιδιών σε κάθε τμήμα σε δημοτικά και νηπιαγωγεία και τότε οι διαμαρτυρίες των εκπαιδευτικών αντιμετωπίστηκαν από την κυβέρνηση με χλευασμό.

Η τροπολογία αναφέρει: “...Όλως εξαιρετικά,, αναστέλλεται μέχρι την έναρξη του σχολικού έτους 2021-2022, η έναρξη εφαρμογής της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης για τους Δήμους Αθηναίων, Ζωγράφου, Καλλιθέας, Νέας Σμύρνης Αττικής και Νεάπολης Συκεών Θεσσαλονίκης, χωρίς την τήρηση της διαδικασίας της παρούσας παραγράφου».

Η κατάληξη αυτή είναι αποτέλεσμα επιλογών του Δημάρχου Αθήνας, Κώστα Μπακογιάννη, να μην εξασφαλίσει τα αναγκαία κτίρια, ώστε να μπορέσουν όλα τα παιδιά να βρεθούν στο δημόσιο σχολείο, πριμοδοτώντας έτσι απλόχερα τους ιδιώτες που θα απομυζήσουν για άλλη μια χρονιά χρήματα του κρατικού προϋπολογισμού.

Πρόκειται για άλλο ένα δώρο στους ιδιώτες φίλους της κυβέρνησης της ΝΔ. Θα σημάνει λιγότερα παιδιά στη δημόσια προσχολική εκπαίδευση, λιγότερες θέσεις εργασίας νηπιαγωγών, πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη για τους εργαζόμενους γονείς.

Η εξασφάλιση αιθουσών για τη δίχρονη υποχρεωτική προσχολική εκπαίδευση, παρά τις υποσχέσεις των αντιδημάρχων Καλαμπόκα και Σκιαδά και τις διαβεβαιώσεις Μπακογιάννη δεν ήταν μια “αποτυχία” λόγω “έλλειψης στέγης στην Αθήνα” (!) αλλά μεθοδευμένη επιλογή πριμοδότησης των συμφερόντων των ιδιωτών. Η μεγαλύτερη απάτη για την αναστολή είναι η επίκληση της πανδημίας. Μόνο 25 από τα 120 κτίρια, που είναι αναγκαία για τη φοίτηση όλων των παιδιών είχαν εξασφαλίσει. Ενώ δεν ενημέρωσαν ποτέ το δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξη και έκβαση των διαγωνισμών για ενοικίαση των υπολοίπων απαραίτητων κτιρίων που υποτίθεται υλοποιούσε με ζήλο η δημοτική αρχή Μπακογιάννη.

Η δημαρχία Μπακογιάννη άλλωστε έχει άλλες προτεραιότητες, όχι τις ανάγκες της εκπαίδευσης των παιδιών των εργαζομένων της πόλης και τις ανάγκες των φτωχών αλλά εκείνες των μεγαλοεπιχειρηματιών φίλων τους. Έχει μετατραπεί σε παράρτημα δημοσίων σχέσεων της τουριστικής βιομηχανίας, των μεγαλοξενοδόχων και των εργολάβων, χαρίζοντας εκατομμύρια για το “Μεγάλο Περίπατο”-περίδρομο των κερδών και σπαταλώντας εκατομμύρια για πεζοδρομήσεις της μπογιάς και της ακριβής ζαρντινιέρας των 550 ευρώ.

Η κυβέρνηση σπαταλά εκατομμύρια για τη βάρβαρη αστυνόμευση των εργαζόμενων και της νεολαίας αλλά και για το ρατσιστικό κυνηγητό των προσφύγων και των μεταναστών από τα σύνορα μέχρι τις γειτονιές.

Η κυβέρνηση χτίζει ολόκληρα στρατόπεδα συγκέντρωσης και φυλακές για να μαντρώσει χιλιάδες πρόσφυγες αλλά δεν διαθέτει λεφτά για να χτίσει σχολικές αίθουσες για τα προνήπια και τους μαθητές. Που να περισσέψουν άλλωστε όταν αγόρασε δύο ολόκληρες φρεγάτες από τη Γαλλία;

Ο Μπακογιάννης βρίσκει λεφτά για ρατσιστικές αναπλάσεις πλατειών, ακόμη και κόβοντας τα παγκάκια, όπως στην πλατεία Βικτωρίας, για να μην κάθονται οι πρόσφυγες, υπηρετώντας τις πολιτικές “νόμου, τάξης και ρατσισμού” αλλά λεφτά για να λυθεί στο στεγαστικό ζήτημα της εκπαίδευσης δεν βρίσκει.

Μόνο με το δυνάμωμα του κινήματος των εκπαιδευτικών και των γονέων στα σχολειά θα υπερασπίσουμε τη δωρεάν δημόσια εκπαίδευση για όλα τα παιδιά.

Το κίνημα των εργαζόμενων και της νεολαίας που ξεδιπλώνεται ενάντια στη κυβερνητική επίθεση των περικοπών και των ιδιωτικοποιήσεων, της καταστολής και του ρατσισμού μπορεί να βάλει φρένο στις αθλιότητες Μητσοτάκη Μπακογιάννη.
Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Οι δύο ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ για τις κρίσεις στελεχών εκπαίδευσης

Κυρώσεις σε εκπαιδευτικούς που δεν κάνουν self test

Άνοιγμα σχολείων: Τι πρέπει να γνωρίζουν μαθητές και εκπαιδευτικοί

Μόρια για Προσλήψεις - ΑΣΕΠ - Μεταπτυχιακά με ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ LTE του GoLearn - ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening

ΜΑΘΗΜΑ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ: Η νέα 7μηνη ή 9μηνη Μοριοδοτούμενη ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ εκπαιδευτικών ΜΟΝΟ 240 ή 220 ΕΥΡΩ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

ασθενής
Μόνος και… έρημος στο νοσοκομείο!
Επίσκεψη καμιά. Μοναξιά μέσα σε τόσους ανθρώπους. Μα ούτε και πρόσωπα ανθρώπων έβλεπε. Ομοιώματα ανθρώπων ήταν. Άσπρες στολές, μάσκες, κουκούλες –...
Μόνος και… έρημος στο νοσοκομείο!