Προσλήψεις: Τέλη του 2020 οι οριστικοί πίνακες της 1ΓΕ - Μέσα στο 2021 της 2ΓΕ
«Πότε θα γίνουν οι διορισμοί που έχει εξαγγείλλει η κυβέρνηση ΝΔ, οι οποίοι είναι απολύτως απαραίτητοι με δεδομένο ότι φέτος απασχολήθηκαν 43.000 αναπληρωτές/τριες σε όλη την εκπαίδευση;»

Στον «αέρα» βρίσκεται η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων της προκήρυξης 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ, ενώ τίθεται το ερώτημα για αν θα πραγματοποιηθούν έγκαιρα οι προσλήψεις αναπληρωτών πριν το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτέμβρη. Παράλληλα, οι οριστικοί πίνακες της 1ΓΕ αναμένονται –στην καλύτερη περίπτωση- στα τέλη του 2020 και της 2ΓΕ  μέσα στο 2021.

Αυτά σημειώνει ο αιρετός στο ΚΥΣΔΕ, Νεκτάριος Κορδής, σε ενημέρωσή του σχετικά με τις συνεδριάσεις του ΚΥΣΔΕ στις 7 & 10 Ιουλίου 2020 για τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών και τις τρέχουσες εκπαιδευτικές εξελίξεις.

Συγκεκριμένα, επισημαίνει:

- Η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων της 2ΓΕ – παρά τις «προφητείες» που διατυπώνονται είναι άγνωστο πότε θα γίνει μέσα στον Αύγουστο! Θα έχουμε έγκαιρες προσλήψεις αναπληρωτών πριν το άνοιγμα των σχολείων στις 7 Σεπτέμβρη;

- Μετά την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων αναμένεται η υποβολή ενστάσεων με τα απαραίτητα αποδεικτικά στοιχεία από τους εκπαιδευτικούς. Προφανώς μιλάμε για χιλιάδες ενστάσεις –με παράβολο 20 ευρώ- για τη διόρθωση των λαθών!

- Είναι αδύνατο μέχρι την 1η Σεπτέμβρη να εξεταστούν οι ενστάσεις για την 1ΓΕ και –πολύ περισσότερο- για τη 2ΓΕ! Συνεπώς οι προσλήψεις αναπληρωτών/τριων θα γίνουν από τους αρχικούς προσωρινούς πίνακες!

- Οι οριστικοί πίνακες της 1ΓΕ αναμένονται –στην καλύτερη περίπτωση- στα τέλη του 2020 και της 2ΓΕ  μέσα στο 2021!

- Με βάση την ενημέρωση του ΑΣΕΠ η δικαίωση εκπαιδευτικών, με βάση, φυσικά, τη θέση που θα καταλάβουν στους οριστικούς πίνακες θα έχει επίπτωση στις προσλήψεις αναπληρωτών που θα έχουν γίνει με βάση τους προσωρινούς πίνακες, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται από τον Ν.4589/19! Με απλά λόγια ένας αναπληρωτής/τρια που έχει προσληφθεί στις αρχές Σεπτέμβρη μπορεί να απολυθεί μετά την έκδοση των οριστικών πινάκων και στη θέση του να προσληφθεί κάποιος άλλος! Αναλογιζόμαστε τι παρενέργειες μπορεί να προκύψουν μέσα στη σχολική χρονιά με τις αλλαγές αυτές;

- Είναι αυτονόητο ότι η τελική απόρριψη εκπαιδευτικών από τους πίνακες δε θα σημάνει μόνο τον αποκλεισμό τους από τη διαδικασία διορισμού, αλλά τους αποκλείει και από την ενδεχόμενη πρόσληψή τους ως αναπληρωτές για τα επόμενα 3 χρόνια! Οι συνάδελφοι αυτοί ουσιαστικά μένουν εκτός εκπαίδευσης, αφού ο τριετής αποκλεισμός θα σημάνει αυτόματα και την ραγδαία πτώση της σειράς τους στους πίνακες!

- Οι φετινές 43.000 προσλήψεις έγιναν με τη χρήση των «κλειδωμένων» πινάκων του 2018. Η λύση αυτή –που και αυτή έχει νομικά ζητήματα- δεν προκρίνεται πλέον!

- Και τελικά προκύπτει το εύλογο ερώτημα: Η Κυβέρνηση ΝΔ έχει εξαγγείλει 5.250 μόνιμους διορισμούς στη Γενική Εκπαίδευση για το 2020 και 5.250 για το 2021! Πότε θα γίνουν οι διορισμοί αυτοί που είναι απολύτως απαραίτητοι με δεδομένο ότι φέτος απασχολήθηκαν 43.000 αναπληρωτές/τριες σε όλη την εκπαίδευση;  

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

 

Αυτό είναι το κορυφαίο μοριοδοτούμενο σεμινάριο στην Ειδική Αγωγή με ανοικτές αιτήσεις

 

Διαπολιτισμική Εκπαίδευση: Μοριοδότηση Προσλήψεων αναπληρωτών με ετήσιο εξ αποστάσεως σεμινάριο
 

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα