ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Νεοδιόριστοι: Αναλυτική ενημέρωση για παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια
Ενημέρωση των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια

Ενημέρωση για παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

Σύμφωνα με ανακοίνωση  της  ΑΣΠΑΙΤΕ – 07/07/2020 – για την έναρξη του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) για το έτος 2020-2021, προσδιορίζονται οι διαδικασίες εισαγωγής σπουδαστών/στριών στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Νεοδιόριστοι

Αναφορικά με την υποχρέωση των νεοδιόριστων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ να αποκτήσουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια σε χρονικό διάστημα δύο (2) ετών από την ημερομηνία του διορισμού τους, η οποία προβλέπεται στην περίπτωση δ , της παραγράφου 1, του άρθρου 66, του νόμου 4589/2019, πρέπει να επισημανθούν τα εξής:

Επισημάνσεις

Α. Σύμφωνα με την υποπερίπτωση γγ, της περίπτωσης α, της παραγράφου 1, του άρθρου 65, του νόμου 4589/2019 των διορισμών προβλέπονται τα εξής: “Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία, ο τρόπος πιστοποίησης και κάθε θέμα σχετικό με την εισαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ, καθώς και την επιμόρφωσή τους προς απόκτηση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας ύστερα από τον διορισμό”.

Β. Φαίνεται ότι το Yπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει να διερευνά το θέμα της απόκτησης παιδαγωγικής επάρκειας, καθώς και της εισαγωγικής επιμόρφωσης των νεοδιοριζόμενων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει έτοιμο σχέδιο ως προς τα δύο αυτά θέματα.

Γ. Να θυμίσουμε ότι κατά το έτος 2018, υπήρχαν προτάσεις και σχεδιασμός από τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Κασσιανό, για την υλοποίηση παιδαγωγικών προγραμμάτων για την απόκτηση παιδαγωγικής επάρκειας, οι οποίες είχαν συζητηθεί και με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Δ. Επίσης παλαιότερα καλούνταν οι μόνιμοι που κατείχαν πτυχίο ΤΕΙ και δεν είχαν παιδαγωγική επάρκεια, μέσω της υπηρεσίας τους, να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα παιδαγωγικής κατάρτισης σε ξεχωριστή πρόσκληση που αφορούσε μόνο στους υπηρετούντες.

Ε. Θεωρούμε υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας τη δωρεάν κάλυψη των νεοδιορισμένων ΕΕΠ και εκπαιδευτικών για την απόκτηση παιδαγωγικής επάρκειας, σε όσους δεν την κατέχουν.

ΣΤ. Για να ενημερωθείτε για το αποδεικτικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας για τα πτυχία των κλάδων ΕΕΠ για τα οποία απαιτείται Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια δείτε στην Προκήρυξη 2ΕΑ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε΄).

Προσοχή!

Συνιστούμε στους νεοδιοριζόμενους να μην προβούν ακόμα σε κάποια ενέργεια συμμετοχής στα προγράμματα ΑΣΠΑΙΤΕ, καθώς αναμένουμε το Υπουργείο να μεριμνήσει επί του θέματος.

Για οτιδήποτε νεότερο οι αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Έρχονται 1.163 μόνιμες προσφορές σε τρία υπουργεία

28η Οκτωβρίου: Πώς θα εορταστεί στα σχολεία - Τι ισχύει για τις μάσκες στην παρέλαση

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδοτεί και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ τον μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΩΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

ΕΛΜΕ Ικαρίας: Καταγγέλλουμε την πραξικοπηματικού τύπου νόθευση της απόφασης των εκπαιδευτικών για συνέχιση της απεργίας αποχής
Σε απόφασή της η Γ.Σ της ΕΛΜΕ Ικαρίας - Φούρνων σημειώνει ότι στόχος είναι η ενιαία και συντεταγμένη κίνηση του κλάδου για τη συνέχιση του αγώνα και...
ΕΛΜΕ Ικαρίας: Καταγγέλλουμε την πραξικοπηματικού τύπου νόθευση της απόφασης των εκπαιδευτικών για συνέχιση της απεργίας αποχής
Κοζάνη: Τραυματίστηκε 15χρονη από εκπυρσοκρότηση αεροβόλου
Η 15χρονη τραυματίστηκε από εκπυρσοκρότηση αεροβόλου πολύ κοντά στον πνεύμονα - Ο 14χρονος που κρατούσε το όπλο αφέθηκε ελεύθερος λόγω ηλικίας
Κοζάνη: Τραυματίστηκε 15χρονη από εκπυρσοκρότηση αεροβόλου