golearn-engl_970-250
Ενημέρωση των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια

Ενημέρωση για παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια

Σύμφωνα με ανακοίνωση  της  ΑΣΠΑΙΤΕ – 07/07/2020 – για την έναρξη του Ετήσιου Προγράμματος Παιδαγωγικής Κατάρτισης (ΕΠΠΑΙΚ) για το έτος 2020-2021, προσδιορίζονται οι διαδικασίες εισαγωγής σπουδαστών/στριών στο Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης

Νεοδιόριστοι

Αναφορικά με την υποχρέωση των νεοδιόριστων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ να αποκτήσουν παιδαγωγική και διδακτική επάρκεια σε χρονικό διάστημα δύο (2) ετών από την ημερομηνία του διορισμού τους, η οποία προβλέπεται στην περίπτωση δ , της παραγράφου 1, του άρθρου 66, του νόμου 4589/2019, πρέπει να επισημανθούν τα εξής:

Επισημάνσεις

Α. Σύμφωνα με την υποπερίπτωση γγ, της περίπτωσης α, της παραγράφου 1, του άρθρου 65, του νόμου 4589/2019 των διορισμών προβλέπονται τα εξής: “Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας καθορίζεται ο χρόνος, η διαδικασία, ο τρόπος πιστοποίησης και κάθε θέμα σχετικό με την εισαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ, καθώς και την επιμόρφωσή τους προς απόκτηση της παιδαγωγικής και διδακτικής επάρκειας ύστερα από τον διορισμό”.

Β. Φαίνεται ότι το Yπουργείο Παιδείας έχει ξεκινήσει να διερευνά το θέμα της απόκτησης παιδαγωγικής επάρκειας, καθώς και της εισαγωγικής επιμόρφωσης των νεοδιοριζόμενων, χωρίς ωστόσο να υπάρχει έτοιμο σχέδιο ως προς τα δύο αυτά θέματα.

Γ. Να θυμίσουμε ότι κατά το έτος 2018, υπήρχαν προτάσεις και σχεδιασμός από τον Διευθυντή Ειδικής Αγωγής κ. Κασσιανό, για την υλοποίηση παιδαγωγικών προγραμμάτων για την απόκτηση παιδαγωγικής επάρκειας, οι οποίες είχαν συζητηθεί και με την ΠΟΣΕΕΠΕΑ.

Δ. Επίσης παλαιότερα καλούνταν οι μόνιμοι που κατείχαν πτυχίο ΤΕΙ και δεν είχαν παιδαγωγική επάρκεια, μέσω της υπηρεσίας τους, να δηλώσουν συμμετοχή στα προγράμματα παιδαγωγικής κατάρτισης σε ξεχωριστή πρόσκληση που αφορούσε μόνο στους υπηρετούντες.

Ε. Θεωρούμε υποχρέωση του Υπουργείου Παιδείας τη δωρεάν κάλυψη των νεοδιορισμένων ΕΕΠ και εκπαιδευτικών για την απόκτηση παιδαγωγικής επάρκειας, σε όσους δεν την κατέχουν.

ΣΤ. Για να ενημερωθείτε για το αποδεικτικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας για τα πτυχία των κλάδων ΕΕΠ για τα οποία απαιτείται Παιδαγωγική και Διδακτική Επάρκεια δείτε στην Προκήρυξη 2ΕΑ (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Ε΄).

Προσοχή!

Συνιστούμε στους νεοδιοριζόμενους να μην προβούν ακόμα σε κάποια ενέργεια συμμετοχής στα προγράμματα ΑΣΠΑΙΤΕ, καθώς αναμένουμε το Υπουργείο να μεριμνήσει επί του θέματος.

Για οτιδήποτε νεότερο οι αιρετοί του ΚΥΣΕΕΠ θα σας ενημερώσουμε άμεσα.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Νέο πρωτόκολλο στα σχολεία: Πώς θα επιστρέψουν οι μαθητές

Αιτήσεις για το ΕΚΤΑΚΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ 1000 ευρώ σε 80000 ανέργους ΕΔΩ

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

ΑΣΕΠ: 100 προσλήψεις στο υπουργείο Δικαιοσύνης
Δικαιοσύνη ή χειραγώγηση;
Έχουν γίνει το τελευταίο διάστημα σειρά προκλητικών γεγονότων ,που προβληματίζουν αν η δικαιοσύνη στην χώρα μας είναι ala cart και αν αντιμετωπίζεται...
Δικαιοσύνη ή χειραγώγηση;
Γαύδος: Σε απόγνωση οικογένεια - Καλείται να εγκαταλείψει το νησί για να φοιτήσουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο
Κραυγή αγωνίας από την μητέρα μαθητών που ζητά το αυτονόητο από την πολιτεία «Δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε το νησί μας εδώ είναι η ζωή μας»
Γαύδος: Σε απόγνωση οικογένεια - Καλείται να εγκαταλείψει το νησί για να φοιτήσουν τα παιδιά στο Γυμνάσιο
Σαν σήμερα το 1933 στην Ελλάδα, εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
Τι έγινε σαν σήμερα στην παγκόσμια ιστορία;
Σαν σήμερα το 1933 στην Ελλάδα, εγκρίνεται νομοσχέδιο για τη λογοκρισία θεατρικών έργων και κινηματογραφικών ταινιών
Οι μωβ μέδουσες μας λένε «αντίο» - Έρχονται οι σαλούφες!
Οι καφέ μέδουσες είναι ακίνδυνες, ωστόσο μπορούν να προκαλέσουν αλλεργία σε ευαίσθητους οργανισμούς. Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι όποιος δεν...
Οι μωβ μέδουσες μας λένε «αντίο» - Έρχονται οι σαλούφες!