Σ. Ζαχαράκη: Θεσμοθετήθηκε o Σύμβουλος Σχολικής Ζωής - Πρόσληψη 3.200 ψυχολόγων την επόμενη σχολική χρονιά
«Αυτό το οποίο αφαιρέθηκε ήταν ένα μάθημα επιλογής και δεν επηρέασε με τίποτα το μάθημα των καλλιτεχνικών, εικαστικών και μουσικής στο Δημοτικό ή και στο Γυμνάσιο» ανέφερε σχολιάζοντας τις αντιδράσεις για την κατάργηση των καλλιτεχνικών στο Λύκειο

« Στόχος μας να υπάρχει ένας εκπαιδευτικός στον οποίο θα μπορούν να στραφούν τα παιδιά που ταλαιπωρούνται όχι μόνο από θέματα σχολικού εκφοβισμού αλλά και από θέματα αποτυχίας, θέματα απώλειας, ζητήματα που για παιδιά στα πρώτα χρόνια της εφηβείας τους είναι βασανιστικά».

Ο σύμβουλος σχολικής ζωής έχει θεσμοθετηθεί. Είναι κάτι σημαντικό, είπε η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στον FOCUS FM και στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα» σχετικά με τη σύσταση του νέου θεσμού σημειώνοντας ωστόσο ότι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε να υποκαταστήσει τον ψυχολόγο ή τον κοινωνικό λειτουργό.

Συγχρόνως, τόνισε η κ. Ζαχαράκη το υπουργείο προχωρά και στην πρόσληψη μέσω ΕΣΠΑ 3.200 ψυχολόγων και κοινωνικών λειτουργών.

Όσον αφορά στην αξιολόγηση των εκπαιδευτικών στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση η κ. Ζαχαράκη δήλωσε πως αυτή θα ξεκινήσει από το 21 και μετά ενώ έκανε λόγο για fake news τα περί κατάργησης των Καλλιτεχνικών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

«Αυτό το οποίο αφαιρέθηκε ήταν ένα μάθημα επιλογής και δεν επηρέασε με τίποτα το μάθημα των καλλιτεχνικών, εικαστικών και μουσικής στο Δημοτικό ή και στο Γυμνάσιο».

Η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων σχολίασε και την μεγάλη συμμετοχή των φοιτητών που κατεγράφη την περίοδο της πανδημίας στην εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στα ΑΕΙ, λόγω της αναστολής της λειτουργίας τους.

«Πρέπει να πιστωθεί και μια επιτυχία κατά την διάρκεια της πανδημίας, αυτή της τηλεεκπαίδευσης, που είχε υψηλά ποσοστά άμεσης πρόσβασης».


Διαβάστε επίσης:

ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΜΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ 440 ΩΡΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ


sxoliki_psixologia

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ALFAVITA.GR

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews για να μάθετε πρώτοι μόνο τις ειδήσεις που σας ενδιαφέρουν

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

δασκαλα
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
Ρωτάμε τον Διευθυντή της ΔΙΠΕ Δ΄ Αθήνας: Μπορεί το εκπαιδευτικό σύστημα να λειτουργεί με λύσεις «μπαλώματος», θυσιάζοντας τη σταθερότητα και τις...
"Θαυματοποιός" Διευθυντής Εκπαίδευσης! Επιχειρεί να καλύψει κενό σε ένα σχολείο ...δημιουργώντας κενό εκπαιδευτικού σε άλλο!
συντ
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
Νέα εποχή για τις συντάξεις μετά από μια δεκαετία στασιμότητας
Καθολικές αυξήσεις στις συντάξεις για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια - Όφελος για 2,6 εκατ. συνταξιούχους
ηλεκτρονική απάτη
Γιορτινές αγορές με παγίδες: Πώς να προστατεύσετε την κάρτα σας από απάτες
Χριστουγεννιάτικες αγορές χωρίς «δώρα» στους χάκερ: Οδηγός επιβίωσης για την κάρτα και το πορτοφόλι σας
Γιορτινές αγορές με παγίδες: Πώς να προστατεύσετε την κάρτα σας από απάτες