Αγγλικά στα νηπιαγωγεία: Θα διατίθεται εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06 που υπηρετεί σε σχολείο κοντά στο νηπιαγωγείο
Εγκύκλιος σχετικά με τα κριτήρια επιλογής πιλοτικών σχολείων και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

* Το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινούν οι επιμορφώσεις 

Η πιλοτική εισαγωγή της ως άνω δράσης δημιουργικής ενασχόλησης των μαθητών με την Αγγλική Γλώσσα στο υποχρεωτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου για 2 (δύο) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως θα υλοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2020-21.

Σκοπός είναι πέραν της ανάπτυξης των γλωσσικών ικανοτήτων των νηπίων, η διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στη μάθηση, καθώς και o εμπλουτισμός του προγράμματος του νηπιαγωγείου, μεθοδολογικά και θεματικά, για την ολόπλευρη ανάπτυξη των ικανοτήτων των νηπίων, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη διαμόρφωση της ταυτότητας του ενεργού πολίτη στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι απαραίτητη η αλληλεπίδραση και η συνεργασία του/της νηπιαγωγού με τον/ την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας.

Η πιλοτική εφαρμογή συνοδεύεται από κοινές εξ αποστάσεως (σύγχρονες και ασύγχρονες) επιμορφωτικές δράσεις για τους/τις Νηπιαγωγούς και για τους/τις Εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο 2020.

Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής και την αποτίμησή της, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συντάσσει έκθεση αποτελεσμάτων και γνωμοδοτεί ως προς την εισαγωγή δράσης δημιουργικής ενασχόλησης μαθητών με την Αγγλική Γλώσσα σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας ή άλλως, ως προς την ανάγκη διενέργειας τυχόν νέας πιλοτικής δράσης.

Κριτήρια επιλογής πιλοτικών σχολείων

Το δείγμα που θα αποτελέσει πεδίο πιλοτικής εφαρμογής θα αποτελείται από ένα νηπιαγωγείο ανά Δ.Π.Ε., λαμβάνοντας υπόψη την εκπροσώπηση όλων των τύπων περιοχών, αστικών, ημιαστικών και αγροτικών, καθώς και τη γεωγραφική κατανομή τους ώστε αυτό να είναι κατά το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερο της εικόνας όλης της επικράτειας.

Για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της δράσης, θα διατεθεί μόνιμος ή αναπληρωτής εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06 που υπηρετεί σε σχολική μονάδα της Πρωτοβάθμιας ή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εγγύς του νηπιαγωγείου.

3. Διαδικασία

3.1. Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Π.Δ.Ε. καλούνται να ορίσουν από ένα νηπιαγωγείο για την πιλοτική εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας. Επισημαίνεται ότι τα νηπιαγωγεία που θα επιλεγούν για τη δράση αυτή πρέπει να είναι διαφορετικά από τα νηπιαγωγεία της πιλοτικής δράσης «Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

3.2. Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Π.Δ.Ε. θα ορίσουν τα νηπιαγωγεία πιλοτικής εφαρμογής σε πλατφόρμα του ΙΕΠ στον σύνδεσμο https://www.iep.edu.gr/services/skill_labs/schoolselect/login.php ως την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, και ώρα 18.00. Διευκρινίζεται ότι η πλατφόρμα δήλωσης νηπιαγωγείων πιλοτικής εφαρμογής της ως άνω δράσης είναι κοινή και για τις δηλώσεις σχολικών μονάδων οι οποίες συμμετέχουν πιλοτικά στην υλοποίηση της δράσης των «Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

Σε διακριτό πεδίο της πλατφόρμας συμπληρώνεται η δράση στην οποία συμμετέχει πιλοτικά η εκάστοτε δηλούμενη σχολική μονάδα. Για την υποστήριξη της διαδικασίας ορισμού των νηπιαγωγείων για την πιλοτική εφαρμογή της δράσης δημιουργική ενασχόληση με την Αγγλική Γλώσσα, υπάρχει δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος διευκρινίσεων στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.iep.edu.gr/helpdesk/open.php, επιλέγοντας τον Τομέα Βοήθειας: «Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο»

Δείτε επίσης:

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: Πώς θα γίνει η επιλογή νηπιαγωγείων και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών [ΦΕΚ]

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές  ειδήσεις σήμερα

Αυτό είναι το νέο μήνυμα του efood στους διανομείς μετά τον σάλο

Σχολεία: Πόσοι μαθητές έχουν εμβολιαστεί - Πόσα είναι τα κρούσματα

Η ΕΥΚΟΛΗ ONLINE Πιστοποίηση Αγγλικών που μπορείτε να την πάρετε μέσα σε λίγες μέρες ΜΕ ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ ΣΕ Ανάγνωση και Ακρόαση

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσφορές εκπαιδευτικών

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α.  - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 20/9

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

τσιπρας αλέξης ΔΕΘ
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ
85η ΔΕΘ - Δείτε τα κύρια σημεία από την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα που αφορούν την Παιδεία
Τσίπρας: 20.000 νέοι διορισμοί εκπαιδευτικών - Κατάργηση ΕΒΕ - Ελεύθερη πρόσβαση στα ΑΕΙ