Αγγλικά στα νηπιαγωγεία: Θα διατίθεται εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06 που υπηρετεί σε σχολείο κοντά στο νηπιαγωγείο
Εγκύκλιος σχετικά με τα κριτήρια επιλογής πιλοτικών σχολείων και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

* Το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινούν οι επιμορφώσεις 

Η πιλοτική εισαγωγή της ως άνω δράσης δημιουργικής ενασχόλησης των μαθητών με την Αγγλική Γλώσσα στο υποχρεωτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου για 2 (δύο) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως θα υλοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2020-21.

Σκοπός είναι πέραν της ανάπτυξης των γλωσσικών ικανοτήτων των νηπίων, η διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στη μάθηση, καθώς και o εμπλουτισμός του προγράμματος του νηπιαγωγείου, μεθοδολογικά και θεματικά, για την ολόπλευρη ανάπτυξη των ικανοτήτων των νηπίων, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη διαμόρφωση της ταυτότητας του ενεργού πολίτη στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι απαραίτητη η αλληλεπίδραση και η συνεργασία του/της νηπιαγωγού με τον/ την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας.

Η πιλοτική εφαρμογή συνοδεύεται από κοινές εξ αποστάσεως (σύγχρονες και ασύγχρονες) επιμορφωτικές δράσεις για τους/τις Νηπιαγωγούς και για τους/τις Εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο 2020.

Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής και την αποτίμησή της, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συντάσσει έκθεση αποτελεσμάτων και γνωμοδοτεί ως προς την εισαγωγή δράσης δημιουργικής ενασχόλησης μαθητών με την Αγγλική Γλώσσα σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας ή άλλως, ως προς την ανάγκη διενέργειας τυχόν νέας πιλοτικής δράσης.

Κριτήρια επιλογής πιλοτικών σχολείων

Το δείγμα που θα αποτελέσει πεδίο πιλοτικής εφαρμογής θα αποτελείται από ένα νηπιαγωγείο ανά Δ.Π.Ε., λαμβάνοντας υπόψη την εκπροσώπηση όλων των τύπων περιοχών, αστικών, ημιαστικών και αγροτικών, καθώς και τη γεωγραφική κατανομή τους ώστε αυτό να είναι κατά το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερο της εικόνας όλης της επικράτειας.

Για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της δράσης, θα διατεθεί μόνιμος ή αναπληρωτής εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06 που υπηρετεί σε σχολική μονάδα της Πρωτοβάθμιας ή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εγγύς του νηπιαγωγείου.

3. Διαδικασία

3.1. Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Π.Δ.Ε. καλούνται να ορίσουν από ένα νηπιαγωγείο για την πιλοτική εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας. Επισημαίνεται ότι τα νηπιαγωγεία που θα επιλεγούν για τη δράση αυτή πρέπει να είναι διαφορετικά από τα νηπιαγωγεία της πιλοτικής δράσης «Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

3.2. Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Π.Δ.Ε. θα ορίσουν τα νηπιαγωγεία πιλοτικής εφαρμογής σε πλατφόρμα του ΙΕΠ στον σύνδεσμο https://www.iep.edu.gr/services/skill_labs/schoolselect/login.php ως την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, και ώρα 18.00. Διευκρινίζεται ότι η πλατφόρμα δήλωσης νηπιαγωγείων πιλοτικής εφαρμογής της ως άνω δράσης είναι κοινή και για τις δηλώσεις σχολικών μονάδων οι οποίες συμμετέχουν πιλοτικά στην υλοποίηση της δράσης των «Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

Σε διακριτό πεδίο της πλατφόρμας συμπληρώνεται η δράση στην οποία συμμετέχει πιλοτικά η εκάστοτε δηλούμενη σχολική μονάδα. Για την υποστήριξη της διαδικασίας ορισμού των νηπιαγωγείων για την πιλοτική εφαρμογή της δράσης δημιουργική ενασχόληση με την Αγγλική Γλώσσα, υπάρχει δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος διευκρινίσεων στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.iep.edu.gr/helpdesk/open.php, επιλέγοντας τον Τομέα Βοήθειας: «Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο»

Δείτε επίσης:

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: Πώς θα γίνει η επιλογή νηπιαγωγείων και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών [ΦΕΚ]

logo alfavita

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις έγκυρα και έγκαιρα από το alfavita.gr

Αυτά είναι τα σενάρια για το άνοιγμα των σχολείων - Πότε ανοίγουν τα δημοτικά

Tο περιζήτητο σεμινάριο ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ του Παν.Αιγαίου για μόρια - Γιατί εκτοξεύτηκε η ζήτησή του

Αυτό είναι το κορυφαίο σεμινάριο για διορισμούς στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ και μοριοδότηση στον ΑΣΕΠ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

Πανελλήνιες 2021: Μόνο οι μαθητές υποβάλλουν το Νοέμβριο αίτηση συμμετοχής

 


 

σχετικά άρθρα

Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Ζέρβας: "Από την επεξεργασία των λυμάτων φαίνεται ότι η περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης βρίσκεται τώρα, εκεί που ήταν στις αρχές Νοεμβρίου, όταν...
Κορονοϊός Ζέρβας: Τα δημοτικά σχολεία δεν πρέπει να ανοίξουν μέσα στο Δεκέμβριο
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε
«Αν δε ληφθούν μέτρα θα είναι εθνική τραγωδία. Στις 25 Νοεμβρίου η Θεσσαλονίκη κατέγραψε πρωτιά με μεγαλύτερο αριθμό θανάτων ανά 1 εκατ. πληθυσμό σε...
Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε - Δεν πρέπει να ανοίξουμε