golearn-engl_970-250
Εγκύκλιος σχετικά με τα κριτήρια επιλογής πιλοτικών σχολείων και τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

* Το Σεπτέμβριο του 2020 ξεκινούν οι επιμορφώσεις 

Η πιλοτική εισαγωγή της ως άνω δράσης δημιουργικής ενασχόλησης των μαθητών με την Αγγλική Γλώσσα στο υποχρεωτικό πρόγραμμα του Νηπιαγωγείου για 2 (δύο) διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως θα υλοποιηθεί κατά το σχολικό έτος 2020-21.

Σκοπός είναι πέραν της ανάπτυξης των γλωσσικών ικανοτήτων των νηπίων, η διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στη μάθηση, καθώς και o εμπλουτισμός του προγράμματος του νηπιαγωγείου, μεθοδολογικά και θεματικά, για την ολόπλευρη ανάπτυξη των ικανοτήτων των νηπίων, την αποδοχή της διαφορετικότητας και τη διαμόρφωση της ταυτότητας του ενεργού πολίτη στο σύγχρονο πολυπολιτισμικό περιβάλλον.

Για την επίτευξη των παραπάνω στόχων είναι απαραίτητη η αλληλεπίδραση και η συνεργασία του/της νηπιαγωγού με τον/ την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας.

Η πιλοτική εφαρμογή συνοδεύεται από κοινές εξ αποστάσεως (σύγχρονες και ασύγχρονες) επιμορφωτικές δράσεις για τους/τις Νηπιαγωγούς και για τους/τις Εκπαιδευτικούς Αγγλικής Γλώσσας, οι οποίες θα ξεκινήσουν τον Σεπτέμβριο 2020.

Με την ολοκλήρωση της πιλοτικής εφαρμογής και την αποτίμησή της, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής συντάσσει έκθεση αποτελεσμάτων και γνωμοδοτεί ως προς την εισαγωγή δράσης δημιουργικής ενασχόλησης μαθητών με την Αγγλική Γλώσσα σε όλα τα νηπιαγωγεία της χώρας ή άλλως, ως προς την ανάγκη διενέργειας τυχόν νέας πιλοτικής δράσης.

Κριτήρια επιλογής πιλοτικών σχολείων

Το δείγμα που θα αποτελέσει πεδίο πιλοτικής εφαρμογής θα αποτελείται από ένα νηπιαγωγείο ανά Δ.Π.Ε., λαμβάνοντας υπόψη την εκπροσώπηση όλων των τύπων περιοχών, αστικών, ημιαστικών και αγροτικών, καθώς και τη γεωγραφική κατανομή τους ώστε αυτό να είναι κατά το δυνατόν αντιπροσωπευτικότερο της εικόνας όλης της επικράτειας.

Για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της δράσης, θα διατεθεί μόνιμος ή αναπληρωτής εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ06 που υπηρετεί σε σχολική μονάδα της Πρωτοβάθμιας ή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης εγγύς του νηπιαγωγείου.

3. Διαδικασία

3.1. Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Π.Δ.Ε. καλούνται να ορίσουν από ένα νηπιαγωγείο για την πιλοτική εισαγωγή της αγγλικής γλώσσας. Επισημαίνεται ότι τα νηπιαγωγεία που θα επιλεγούν για τη δράση αυτή πρέπει να είναι διαφορετικά από τα νηπιαγωγεία της πιλοτικής δράσης «Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

3.2. Οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τους Π.Δ.Ε. θα ορίσουν τα νηπιαγωγεία πιλοτικής εφαρμογής σε πλατφόρμα του ΙΕΠ στον σύνδεσμο https://www.iep.edu.gr/services/skill_labs/schoolselect/login.php ως την Τρίτη 23 Ιουνίου 2020, και ώρα 18.00. Διευκρινίζεται ότι η πλατφόρμα δήλωσης νηπιαγωγείων πιλοτικής εφαρμογής της ως άνω δράσης είναι κοινή και για τις δηλώσεις σχολικών μονάδων οι οποίες συμμετέχουν πιλοτικά στην υλοποίηση της δράσης των «Εργαστήρια Δεξιοτήτων».

Σε διακριτό πεδίο της πλατφόρμας συμπληρώνεται η δράση στην οποία συμμετέχει πιλοτικά η εκάστοτε δηλούμενη σχολική μονάδα. Για την υποστήριξη της διαδικασίας ορισμού των νηπιαγωγείων για την πιλοτική εφαρμογή της δράσης δημιουργική ενασχόληση με την Αγγλική Γλώσσα, υπάρχει δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικού αιτήματος διευκρινίσεων στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.iep.edu.gr/helpdesk/open.php, επιλέγοντας τον Τομέα Βοήθειας: «Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο»

Δείτε επίσης:

Αγγλικά στο Νηπιαγωγείο: Πώς θα γίνει η επιλογή νηπιαγωγείων και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών [ΦΕΚ]

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Αυτή είναι η παλαιότερη πολυκατοικία της Αθήνας

Νέο σύστημα διορισμών Εκπαιδευτικών: Αυτό το σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ μοριοδοτεί και στους 2 ΠΙΝΑΚΕΣ

Η 1η Πανεπιστημιακή Επιμόρφωση στον Αυτισμό από το Παν.Πατρών με Μοριοδοτούμενο Πιστοποιητικό

ΑΣΕΠ: Το ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ στην Ελλάδα online Lower - Proficiency για Ενήλικες σε 2 ημέρες Μόνο 111 ευρώ

1000 ΕΥΡΩ ΈΚΤΑΚΤΟ επίδομα σε ανέργους - Πώς θα τα πάρετε και πότε μέσω του GoLearn

νέα από το Ethnos logo

σχετικά άρθρα

athanasia_drakouli
Βράβευση Ελληνίδας καθηγήτριας με το Διεθνές Βραβείο ENNIO FLAIANO
Σε καθηγήτρια του πανεπιστημίου Κρήτης το 49ο Διεθνές Βραβείο ENNIO FLAIANO, το οποίο θεωρείται από τα πιο σημαντικά βραβεία των ιταλικών Γραμμάτων
Βράβευση Ελληνίδας καθηγήτριας με το Διεθνές Βραβείο ENNIO FLAIANO
Μερόπη Τζούφη
Τζούφη: «Η κυβέρνηση νομοθετεί για τα Πανεπιστήμια… χωρίς τα Πανεπιστήμια»
«Η κυβέρνηση νομοθετεί για τα Πανεπιστήμια… χωρίς τα Πανεπιστήμια», είπε η Μ. Τζούφη στην ομιλία της στη Βουλή
Τζούφη: «Η κυβέρνηση νομοθετεί για τα Πανεπιστήμια… χωρίς τα Πανεπιστήμια»
voutsinos
Βούτσινος: Στη Γερμανία για τη συνεδρίαση Εποπτικού Συμβουλίου Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας
Συνεδρίαση Εποπτικού Συμβουλίου Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας – Αλλαγές στη συμφωνία
Βούτσινος: Στη Γερμανία για τη συνεδρίαση Εποπτικού Συμβουλίου Ελληνογερμανικού Ιδρύματος Νεολαίας