Κραυγή αγωνίας από νέους ερευνητές
Το Υυπουργείο Παιδείας οφείλει να προκηρύξει άμεσα τον Γ' κύκλο υποτροφιών για διδάκτορες-μεταδιδάκτορες και να λογοδοτήσει επιτέλους για την ολιγωρία του σ' ένα μείζον θέμα όπου αφορά το λαμπρό επιστημονικό δυναμικό της χώρας

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση ενεργοποίησε τα προγράμματα υποτροφιών για τους υποψήφιους διδάκτορες και τους μετά - διδακτορικούς ερευνητές, υλοποιώντας τον Α' και Β' κύκλο μέχρι τα τέλη του 2018.

Πιο συγκεκριμένα, ο α’ κύκλος περιέλαβε 211 υποτροφίες και ο β’ κύκλος 700 αντίστοιχα.

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2020 κι ενώ δεν δόθηκαν  υποτροφίες το 2019 απο πλευράς της νέας ηγεσίας του αρμόδιου υπουργείου, η Κυβέρνηση της ΝΔ ματαίωσε τελικώς το Πρόγραμμα, αποστερώντας το δικαίωμα των Υποτροφιών υλοποίησης διδακτορικής έρευνας σε εκατοντάδες νέους επιστήμονες!

Η πονηρή αυτή απόφαση της κυβέρνησης, στέλνει εκ των πραγμάτων τους έλληνες νέους ερευνητές στο εξωτερικό, διαμορφώνοντας μια ακόμη χαμένη γενιά!

Καθημερινά, εκατοντάδες επιστήμονες απευθύνονται στο ΙΚΥ προκειμένου να λάβουν μια πειστική απάντηση δίχως κάποιο ουσιαστικό επιχείρημα από την άλλη πλευρά. 

Η Ελλάδα λοιπόν, δεν έχει τη πολυτέλεια να χάσει κι άλλους νέους εξαιρετικούς επιστήμονες στο βωμό της ιδιοτέλειας της κάθε Κεραμέως όπως αντίστοιχα στην εποχή των μνημονίων.

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να προκηρύξει ΑΜΕΣΑ τον Γ' κύκλο υποτροφιών για διδάκτορες-μεταδιδάκτορες και να λογοδοτήσει επιτέλους για την ολιγωρία του σ' ένα μείζον θέμα όπου αφορά το λαμπρό επιστημονικό δυναμικό της χώρας. 

Κλείνοντας μ' αυτές τις σκέψεις, εύλογα θα αναρωτηθεί κανείς το εξής:

Μήπως φάγανε τα κονδύλια αυτά;

Η απάντηση σ' ένα τέτοιο ερώτημα που ταλανίζει τον τελευταίο καιρό την επιστημονική κοινότητα, θα εξαρτηθεί από τη στάση του Υπουργείου Παιδείας το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένουμε...

* Ο Αβραάμ Θ. Λαφαζάνης είναι φιλόλογος, μεταπτυχιακός φοιτητής Ειδικής Αγωγής, μέλος συντονιστικού του τμήματος Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ Σερρών και μέλος του κινήματος πολιτικών ακτιβιστών Roseband Socialists.

σχετικά άρθρα

Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
«Η αξιολόγηση είναι ίσως το πιο αποτελεσματικό εργαλείο για να βελτιωθεί η απόδοση του εκπαιδευτικού συστήματος», τονίζει η υπουργός Παιδείας
Ν. Κεραμέως: Το αμέσως επόμενο διάστημα ξεκινάμε την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών
Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης
Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης

Η εκπαίδευση με βάση το Σύνταγμα είναι δωρεάν και ελεύθερη για όλους τους πολίτες της χώρας. Είναι όμως τελικά έτσι τα πράγματα και ποιοι τελικά...

Η γυάλινη οροφή της εκπαίδευσης