Το δρόμο της Ολομέλειας παίρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας
Την Τρίτη εισάγεται στην Ολομέλεια, την ίδια ημέρα ψηφίζεται επί της αρχής - Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν οι εκπαιδευτικοί

Το δρόμο της Ολομέλειας παίρνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που φέρνει κρίσιμες ρυθμίσεις σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Παρά τις αντιδράσεις των επιστημονικών και εκπαιδευτικών φορέων για ρυθμίσεις που αφορούν κυρίως την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν προχωρά σε καμία ουσιαστική αλλαγή υποστηρίζοντας πως οι ρυθμίσεις του νέου νομοσχεδίου αναβαθμίζουν το σχολείο. 

Το πολυνομοσχέδιο εισάγεται την Τρίτη 9 Ιουνίου στην Ολομέλεια της Βουλής και ψηφίζεται την ίδια ημέρα επί της αρχής, ενώ την Τετάρτη 10 Ιουνίου θα διεξαχθεί η κατ' άρθρων ψηφοφορία. Σημειώνεται πως το νομοσχέδιο έγινε δεκτό επί της αρχής μόνο με τις ψήφους της ΝΔ στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ενώ κατά ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25. Με επιφύλαξη ψήφισαν οι βουλευτές της Ελληνικής Λύσης.

Με νέες κινητοποιήσεις ενάντια στο πολυνομοσχέδιο απαντούν οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διοργανώνουν την Τρίτη και την Τετάρτη νέες κινητοποιήσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πρέβεζα, τον Πύργο και άλλες πόλεις της χώρας.

Στην Αθήνα, την Τρίτη το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα διεξαχθεί στις 13:00 στα Προπύλαια, και την Τετάρτη στις 19:00. 

Απέναντι η εκπαιδευτική κοινότητα

Όλοι οι φορείς, εκτός από τους εκπροσώπους των εργοδοτών της ιδιωτικής εκπαίδευσης και των φροντιστηρίων, ζήτησαν είτε την απόσυρση ολόκληρου του νομοσχεδίου είτε την απόσυρση κρίσιμων διατάξεων όπως για παράδειγμα εκείνες που προβλέπουν την αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων σε Γυμνάσιο και Λύκειο, την επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων, την αύξηση των μαθητών ανά τάξη, την επαναφορά των συντελεστών στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την αντικατάσταση της Κοινωνιολογίας από τα Λατινικά, την επαναφορά της διαγωγής στους τίτλους σπουδών, την επιβολή ποινής στους αναπληρωτές που δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία, την εισαγωγή του μαθήματος των Αγγλικών στα νήπια.

Στις επιμέρους διατάξεις που αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση, δηλαδή τη δημιουργία ξενόγλωσσων προπτυχιακών προγραμμάτων, το βαθμολογικό όριο στις μετεγγραφές και τις αλλαγές στον τρόπο εκλογής των πρυτανικών αρχών, το Προεδρείο της Συνόδου των Πρυτάνεων τάχθηκε υπέρ των ρυθμίσεων, ωστόσο οι εκπρόσωποι του Διδακτικού και Εργαστηριακού Προσωπικού των πανεπιστημίων εξέφρασαν την έντονη διαφωνία τους με τον αποκλεισμό των υπολοίπων μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας, εκτός των μελών ΔΕΠ, από τη συμμετοχή τους στις εκλογές.

Πατήστε εδώ για να δείτε το Πολυνομοσχέδιο

Πατήστε εδώ για να δείτε την αιτιολογική έκθεση

Πατήστε εδώ για να δείτε το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Τα ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ στο Voucher ΔΥΠΑ: Ανοίγει ξανά αύριο η επιλογή - Που έχει θέσεις

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Τέμπη
Τέμπη: Σφοδρή επίθεση Σεβαστίδη – «Η δίκη δεν είναι σκηνή για σόου»
Ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων καταγγέλλει εκμετάλλευση της δίκης για το σιδηροδρομικό δυστύχημα, προειδοποιώντας για κίνδυνο...
Τέμπη: Σφοδρή επίθεση Σεβαστίδη – «Η δίκη δεν είναι σκηνή για σόου»
εκπαιδευση
Αντιδράσεις για το ΕΝΕΕΓΥΛ στη Βόρεια Κέρκυρα – Στο «μικροσκόπιο» η συστέγαση με το Γυμνάσιο Καρουσάδων
Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας προειδοποιεί για σοβαρά παιδαγωγικά και λειτουργικά προβλήματα – Ζητά αυτόνομη και κατάλληλη σχολική στέγη
Αντιδράσεις για το ΕΝΕΕΓΥΛ στη Βόρεια Κέρκυρα – Στο «μικροσκόπιο» η συστέγαση με το Γυμνάσιο Καρουσάδων
βίντεο
Video games: Πώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών και ενισχύουν την επιθετικότητα
Ανησυχία από τους ειδικούς για την αυξημένη έκθεση στη βία – Τα ευρήματα ερευνών και ο ρόλος των γονέων
Video games: Πώς επηρεάζουν τη συμπεριφορά των παιδιών και ενισχύουν την επιθετικότητα
Ακίνητα, σπίτια στην Αθήνα
Ενοίκια μόνο μέσω τράπεζας από το φθινόπωρο – Παράταση στην εφαρμογή του μέτρου
Από την 1η Οκτωβρίου η υποχρεωτική ηλεκτρονική πληρωμή – Στόχος η διαφάνεια και ο περιορισμός της φοροδιαφυγής
Ενοίκια μόνο μέσω τράπεζας από το φθινόπωρο – Παράταση στην εφαρμογή του μέτρου