Καταγγελία: Με ...προφορική εντολή προσπάθησαν να αναθέσουν τάξη σε εκπαιδευτικο παράλληλης στήριξης
Καταγγελία από τον ΣΕΠΕ Ρεθύμνου: "Mόλις η συναδέλφισσα ζήτησε εγγράφως την εν λόγω τοποθέτηση στο τμήμα, αυτό που έλαβε ήταν τρομοκράτηση και απειλές για περικοπή μισθού ως άρνηση εκτέλεσης καθήκοντος..."

Ο ΣΕΠΕ Ρεθύμνου στέκεται δίπλα στα μέλη του και ενάντια σε κάθε προσπάθεια αυθαιρεσίας και αυταρχικών παράνομων πιέσεων από μεριά της Διοίκησης.

Καταγγέλλουμε την ανήθικη επίθεση σε συναδέλφισσα Παράλληλης Στήριξης στην οποία επιχειρήθηκε να επιβληθεί  ανάθεση τάξης, σε κενό που δημιουργήθηκε μετά από άδεια ειδικού σκοπού στο σχολείο της. Μετά την άρνηση της συναδέλφισσας, βασιζόμενη στη σύμβαση εργασίας της, με παράνομες προφορικές εντολές από τον Διευθυντή του σχολείου και της αν. Προϊσταμένης εκπαίδευσης έγινε προσπάθεια συμμόρφωσής της, ενώ μόλις η συναδέλφισσα ζήτησε εγγράφως την εν λόγω τοποθέτηση στο τμήμα, αυτό που έλαβε ήταν τρομοκράτηση και απειλές για περικοπή μισθού ως άρνηση εκτέλεσης καθήκοντος, παραβιάζοντας ωμά το διοικητικό τους ρόλο.

Πρόκειται για απαράδεκτη προσπάθεια αυθαιρεσίας από τα διοικητικά στελέχη και έλλειψη σεβασμού προς το σύνολο των εκπαιδευτικών, στο πρόσωπο της συναδέλφισσας.

Η διοίκηση της εκπαίδευσης οφείλει να παίζει το ρόλο της διασφάλισης όλων των απαραίτητων συνθηκών εύρυθμης λειτουργίας των σχολείων με μόνιμο προσωπικό, διασφάλιση όλων των απαραίτητων όρων στις νέες συνθήκες που προκύπτουν από την πανδημική κρίση αποφεύγοντας να δημιουργούν ζητήματα που ελλοχεύουν κίνδυνο για τα εργασιακά μας δικαιώματα, να θωρακίζουν τη διασφάλιση των όρων υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών και φυσικά να μην λειτουργούν ως όργανα άβουλα και πειθήνια κάτι που δεν τους τιμά ως ανθρώπους και εκπαιδευτικούς.

Αντί να αναγνωρίζουν ότι το πρόβλημα είναι της πολιτείας που αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας χωρίς να πάρει τα απαραίτητα μέτρα (προσλήψεις αναπληρωτών, προσλήψεις προσωπικού για την καθαριότητα των σχολικών χώρων, μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς που έχουν στο περιβάλλον τους άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, μέριμνα για τις μετακινήσεις των μαθητών, είδη καθαριότητας και υγιεινής κ.α.), βλέπουν τον εκπαιδευτικό ως υπεύθυνο για την μη «κανονικότητα» που οι ίδιοι επέβαλλαν με τις πολιτικές επιλογές τους.

Μας δημιουργούνται δύο εύλογα ερωτήματα! Αλήθεια, από πότε ισχύουν οι προφορικές εντολές στη διοίκηση και ποιο είναι νομικό πλαίσιο των μετακινήσεων από έργο παράλληλης στήριξης σε έργο γενικής αγωγής κι όχι μόνο;;;

Απαιτούμε να σταματήσουν παρόμοιες μεθοδεύσεις και καλούμε τους εκπαιδευτικούς να υπερασπίσουν τα εργασιακά δικαιώματα και να μη δεχθούν ανάλογες τοποθετήσεις που δεν διέπονται από κανένα νομικό πλαίσιο.

Οι σύλλογοι διδασκόντων μαζί με τους Διευθυντές να προβούν σε αναμόρφωση του προγράμματος για την κάλυψη των κενών. Απαιτούμε άμεσα το Υπουργείο Παιδείας, από τη στιγμή που αποφάσισε να ανοίξει τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας, να κάνει όλες τις απαραίτητες προσλήψεις μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους για την ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Δηλώνουμε σε όλους τους τόνους ότι δε θα επιτρέψουμε να επικρατήσει στα σχολεία κλίμα έντασης και πιέσεων μεταξύ συναδέλφων, κλίμα που ο πρόθυμος αξιολογητικός μηχανισμός στελεχών του Υπουργείου και της κυβέρνησης της ΝΔ προσπαθεί να επιβάλλει.

Συλλογικά παλεύουμε για Παιδαγωγική Ελευθερία και την εμβάθυνση της Δημοκρατίας στα σχολεία.

σχετικά άρθρα

«Χτύπημα στο δικαίωμα στη μητρότητα η απόφαση του Συμβούλιου Επιλογής Συντονιστών Νηπιαγωγών»
«Χτύπημα στο δικαίωμα στη μητρότητα η απόφαση του Συμβούλιου Επιλογής Συντονιστών Νηπιαγωγών»
«Ανοίγει επικίνδυνους δρόμους», τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης
«Χτύπημα στο δικαίωμα στη μητρότητα η απόφαση του Συμβούλιου Επιλογής Συντονιστών Νηπιαγωγών»
Γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου γύρισαν… την πλάτη στον Κικίλια (Εικόνες)
Γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου γύρισαν… την πλάτη στον Κικίλια (Εικόνες)
Τα προβλήματα του νοσοκομείου είναι συσσωρευμένα το τελευταίο διάστημα με το προσωπικό να κάνει λόγο για έναν καθημερινό αγώνα διαρκείας για να...
Γιατροί και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο Ρεθύμνου γύρισαν… την πλάτη στον Κικίλια (Εικόνες)