Κεραμέως-πανελλαδικές: Σκέψεις να μπορούν τα ΑΕΙ να καθορίζουν ελάχιστο βαθμό σε συγκεκριμένα μαθήματα
«Επεξεργαζόμαστε για ενδεχόμενο τα πανεπιστήμια και επιμέρους σχολές και τμήματα να ορίζουν έναν ελάχιστο βαθμό για συγκεκριμένα μαθήματα» είπε η Νίκη Κεραμέως στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων

Το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το ενδεχόμενο να μπορούν τα πανεπιστήμια να ορίζουν κατώτατο βαθμολογικό όριο σε μαθήματα που κρίνονται σημαντικά για την εισαγωγή των υποψηφίων σε μια σχολή.

Αυτό γνωστοποίησε μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων η υπουργός Νίκη Κεραμέως, με αφορμή την επαναφορά των συντελεστών βαρύτητας στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και σχολιάζοντας την πρόταση του Προέδρου του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων (ΣΙΣ) Χαράλαμπου Κυραϊλίδη να μπορούν να καθορίζουν τους συντελεστές βαρύτητας των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων τα ίδια τα πανεπιστήμια.

«Καταγράψαμε πρόταση σας και είναι μία την οποία επεξεργαζόμαστε για ενδεχόμενο τα πανεπιστήμια και επιμέρους σχολές και τμήματα να ορίζουν έναν ελάχιστο βαθμό για συγκεκριμένα μαθήματα, για παράδειγμα το Πολυτεχνείο να λέει ότι απαιτεί χ βαθμό στα μαθηματικά. Είναι κάτι το οποίο το επεξεργαζόμαστε με τον υφυπουργό κ. Διγαλάκη» ανέφερε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.

Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας συζητά με τις πρυτανικές αρχές το ενδεχόμενο να μπορούν τα ιδρύματα να καθορίζουν ελάχιστη βάση εισαγωγής. Ωστόσο σήμερα ήταν η πρώτη φορά που η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε πως επί τάπητος έχει τεθεί και το ζήτημα του καθορισμού ελάχιστου βαθμού σε συγκεκριμένα μαθήματα από τα ΑΕΙ.

 

 

 

 

 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

eidiki agogi
Αποκλειστικό - Ειδική Αγωγή: Στην τελική ευθεία οι οριστικοί πίνακες 1ΕΑ και 4ΕΑ/2025
Πότε βγαίνουν τα αποτελέσματα ΑΣΕΠ στους πίνακες 1ΕΑ/2025 και 4ΕΑ/2025 - Αποκλειστικές πληροφορίες alfavita
Αποκλειστικό - Ειδική Αγωγή: Στην τελική ευθεία οι οριστικοί πίνακες 1ΕΑ και 4ΕΑ/2025
μπουλινγκ
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα
Ανησυχία μετά την επίθεση σε καθηγητή: «Παιδιά των πολλαπλών κρίσεων»
Σκηνές βίας στα σχολεία των Χανίων: «Είναι πολύ λυπηρό» - Εκπαιδευτικοί προειδοποιούν για σκληρότερα φαινόμενα