Δικαιώθηκε ο Σύλλογος «Αριστοτέλης» σχετικά με οργανικό κενό στο Τμήμα Ένταξης του 52ου ΔΣ Αθήνας μετά την παράσταση διαμαρτυρίας
ΣΕΠΕ «Αριστοτέλης»

Δικαιώθηκε ο Σύλλογός μας  σχετικά με οργανικό κενό στο τμήμα ένταξης του 52ου ΔΣ Αθήνας μετά την παράσταση διαμαρτυρίας  που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του Συλλόγου  αποτελούμενη από την πρόεδρο Χαλικιά Τ. και το μέλος ΔΣ Ρέππα Ντ., την Πέμπτη 28-5-2020 στον Διευθυντή Εκπαίδευσης ΠΕ Α΄Αθήνας  και την αντίστοιχη ενημέρωση των αιρετών και των άλλων μελών του Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Το θέμα δημιουργήθηκε με την απόκρυψη οργανικών κενών από τον Πίνακα κενών Ειδικής αγωγής για δηλώσεις προτίμησης οριστικής τοποθέτησης - βελτίωσης θέσης εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, κλάδου δασκάλων που αναρτήθηκε στις 26/5/2020.

Από τον Πίνακα έλειπε το οργανικό κενό ενός Τμήματος Ένταξης  του Συλλόγου μας (52ο ΔΣ). Ο πίνακας αυτός ψηφίστηκε στο ΠΥΣΠΕ στις 25/5/2020 από τα ορισμένα μέλη της διοίκησης και καταψηφίστηκε από το τους αιρετούς εκπροσώπους.

Απαιτήσαμε να κατέβει ο πίνακας και να αναρτηθεί ξανά αφού συμπεριληφθεί το τμήμα που «εξαφάνισαν» , ζητήσαμε επίσημα από τους αιρετούς να αιτηθούν σύγκληση ΠΥΣΠΕ για το συγκεκριμένο θέμα, καλέσαμε τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Στεργίου Δ. και Χρόνη Β. να συνταχθούν με τις θέσεις του συλλόγου μας , μια και οι ίδιοι αποτελούν μέλη των Συλλόγων και οφείλουν να υπερασπιστούν τα αιτήματα και τις διεκδικήσεις του εκπαιδευτικού κινήματος, δηλώνοντας σε όλους τους τόνους ότι δεν θα επιτρέψουμε την αμφισβήτηση και το «κόψιμο» οργανικών θέσεων με οποιοδήποτε γραφειοκρατικό επιχείρημα.

Το ΠΥΣΠΕ με νέα απόφασή του δικαίωσε το αίτημα του συλλόγου μας και ομόφωνα ψήφισε να συμπεριλάβει στα οργανικά κενά το τμήμα ένταξης του 52ου ΔΣ και να ανακοινοποιηθεί ο πίνακας.

Θεωρούμε απαράδεκτη την αφαίρεση ενός τμήματος ένταξης από ένα σχολείο στο όνομα των γραφειοκρατικών κενών. Η ακύρωση στο «όνομα της θωράκισής του» ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για εκατοντάδες οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων στην Α’ διεύθυνση που έχουν γραφειοκρατικά κωλύματα στην ίδρυσή τους. Κι αυτά είναι πραγματικά εκατοντάδες. Το γεγονός ότι η ηγεσία του υπουργείου και οι διευθυντές εκπαίδευσης κάνουν κατά το δοκούν χρήση αυτών των προβλημάτων για να αφαιρούν οργανικές θέσεις από την Α’ διεύθυνση είναι επικίνδυνος δρόμος που θα μας βρει απέναντί του.

Δηλώνουμε αποφασισμένοι και καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία και τη ΔΟΕ να πράξουν το ίδιο, να μην επιτρέψουμε σε κανένα στέλεχος της διοίκησης και στο Υπουργείο να  αμφισβητεί  τις πολύτιμες υπάρχουσες υποστηρικτικές δομές των σχολείων και να υπονομεύει τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, τις οργανικές τους θέσεις.

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Τέσσερα μυστηριώδη αντικείμενα και το γιγάντιο «Τείχος του Νοτίου Πόλου» ανακαλύφθηκαν στα βάθη του διαστήματος
Τέσσερα μυστηριώδη αντικείμενα και το γιγάντιο «Τείχος του Νοτίου Πόλου» ανακαλύφθηκαν στα βάθη του διαστήματος
Οι υποθέσεις των αστρονόμων για τη φύση, την ηλικία και την απόσταση των αντικειμένων από τη Γη
Τέσσερα μυστηριώδη αντικείμενα και το γιγάντιο «Τείχος του Νοτίου Πόλου» ανακαλύφθηκαν στα βάθη του διαστήματος
Μήπως η διαπολιτισμική εκπαίδευση κρίνεται αναγκαία στις μέρες μας;
Μήπως η διαπολιτισμική εκπαίδευση κρίνεται αναγκαία στις μέρες μας;
Η εισαγωγή ενός αποτελεσματικού προγράμματος γλωσσικής υποστήριξης για όλους τους μαθητές που το χρειάζονται θα είναι ακρογωνιαίος λίθος της...
Μήπως η διαπολιτισμική εκπαίδευση κρίνεται αναγκαία στις μέρες μας;