Επαναλειτουργία σχολείων: Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των συμβάσεων των αναπληρωτών δασκάλων
Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο παράτασης των συμβάσεων για αναπληρωτές δασκάλους η υφυπουργός Παιδείας

Ανοιχτό το ενδεχόμενο παράτασης των συμβάσεων για τους αναπληρωτές δασκάλους άφησε μιλώντας στον Αθήνα 9,84 η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, σημειώνοντας πως θα γίνουν όλες «οι απαραίτητες διαδικασίες για την επάρκεια προσωπικού, ακόμη και με παράταση των συμβάσεων αναπληρωτών».

Επανέλαβε πάντως πως οι αποφάσεις για την επαναλειτουργία των δημοτικών και των νηπιαγωγείων θα ληφθούν στο τέλος του Μαΐου, προσθέτοντας πως «ουδείς θα ρίσκαρε την υγεία παιδιών, καθηγητών και οικογενειών. Άρα, οποιαδήποτε απόφαση δεν θα εμπεριέχει στοιχεία ρίσκου χωρίς αποτίμηση όλων των δεδομένων» ξεκαθάρισε, παραπέμποντας για ανακοινώσεις στην επόμενη εβδομάδα.

Live streaming 

Για την απευθείας μετάδοση των μαθημάτων από την τάξη, η υφυπουργός ανέφερε πως το tablet ή το laptop θα είναι στραμμένο αποκλειστικά προς τον πίνακα και με κανέναν τρόπο δεν θα καταγράφονται παιδιά. «Δεν μιλάμε για καταγραφή αλλά για αναμετάδοση του μαθήματος σε κλειστή ψηφιακή τάξη. Δεν είναι θέμα υπαναχώρησης, αλλά παροχής διευκρινίσεων ώστε να αξιοποιήσουμε καινοτομίες και να στηρίξουμε όσα παιδιά μένουν στο σπίτι» επισήμανε. 

«Ουδείς μίλησε για χρήση καμερών -όπως κάποιος το φαντάζεται- στην τάξη. Αυτό το οποίο η τροπολογία αλλά και η υπουργική απόφαση λένε είναι για πολύ σαφή τεχνικά αλλά και οργανωτικά μέτρα, όπως η ύπαρξη ενός tablet ή laptop το οποίο να είναι στραμμένο αποκλειστικά προς τον πίνακα και με κανέναν τρόπο να μην καταγράφει παιδιά. Δεν μιλάμε για καταγραφή αλλά μόνο για αναμετάδοση ενός μαθήματος μέσα σε κλειστή ψηφιακή τάξη και φυσικά θα μπορούσε ο καθηγητής ανα πάσα στιγμή να ακούγεται. Μόνον η φωνή» είπε. 

 


 

 

σχετικά άρθρα