Αιτήσεις απόσπασης ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020: Αναλυτική ενημέρωση για τον τρόπο υποβολής
Ενημέρωση των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Γ. Μπουλμέτη και Β. Βούγια

Κοινοποιήθηκε η Πρόσκληση μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για υποβολή Αιτήσεων Αποσπάσεων σε περιοχές ή ΚΕΣΥ για το 2020-2021.

Ενημερώνουμε ότι οι Αποσπάσεις ακολουθούν την ίδια διαδικασία με τις Μεταθέσεις από φέτος και δεν πραγματοποιούνται Αιτήσεις για συγκεκριμένα σχολεία αλλά για περιοχές.

Στη συνέχεια ολοκληρώνονται από τα ΠΥΣΕΕΠ και τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης οι τοποθετήσεις των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ σε συγκεκριμένα σχολεία.

Αιτήσεις Απόσπασης

Οι αιτήσεις Απόσπασης υποβάλλονται σύμφωνα με τα αναφερόμενα της Εγκυκλίου και η προθεσμία υποβολής τους ορίζεται από τη Τρίτη 19 έως και την Τρίτη 26 Μαΐου  2020.

Περίπτωση Α

Αν κάποιος/α επιθυμεί να αιτηθεί σε άλλη περιοχή από αυτή που ανήκει ή σε ΚΕΣΥ, θα κάνει Αίτηση Απόσπασης  και αυτή θα κριθεί από το ΚΥΣΕΕΠ. Προσοχή όταν αναφέρεται περιοχή εννοείται ότι η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση μίας περιοχής  π.χ Α΄ Αθήνας είναι διαφορετική περιοχή από τη Δευτεροβάθμια της ίδιας π.χ. Α΄ Αθήνας. Δείτε τις περιοχές στο ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IV: ΠΕΡΙΟΧΕΣ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ της Εγκυκλίου.

Περίπτωση Β

Αν κάποιος/α επιθυμεί να αιτηθεί στην ίδια περιοχή π.χ. Δ΄ Αθήνας, αλλά θέλει να αλλάξει βαθμίδα δηλαδή από Δ΄Αθήνας Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση να πάει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Δ΄ Αθήνας, πάλι θα κάνει Αίτηση Απόσπασης  και αυτή θα κριθεί από το ΚΥΣΕΕΠ.

Περίπτωση Γ

Αν κάποιος επιθυμεί να αιτηθεί στην ίδια Διεύθυνση που ανήκει, τότε θα υποβάλει αίτηση, η οποία  όμως θα κριθεί από το οικείο ΠΥΣΕΕΠ. Στην περίπτωση αυτή δε θα καταγράψει προτίμηση θέσης αφού δεν αλλάζει περιοχή π.χ. επιθυμεί να πάει σε άλλο σχολείο στην Α΄ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (Δ.Ε.) που υπάρχει κενό. Προσοχή! Θα πρέπει να υπάρχει κενό είτε οργανικό είτε λειτουργικό. Υπεύθυνες για τον έλεγχο των κενών είναι οι Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Περίπτωση Δ

Για την περίπτωση απόσπασης από ΣΜΕΑΕ σε ΚΕΣΥ τότε αναγράφονται στις προτιμήσεις τα ΚΕΣΥ κατά σειρά προτίμησης και αξιολογούνται οι αιτήσεις από το ΚΥΣΕΕΠ.

Συνάδελφοι/ισσες Από τη στιγμή που η εν λόγω διαδικασία εφαρμόζεται για πρώτη φορά για τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ  είναι αυτονόητο πως θα υπάρχουν απορίες και πιθανά αδιευκρίνιστα σημεία.

Από την πλευρά μας οποιαδήποτε διευκρίνιση υπάρξει από το ΥΠΑΙΘ θα την κοινοποιήσουμε αμέσως, είναι απαραίτητο όμως οι ενδιαφερόμενοι/ες για Αίτηση Απόσπασης να μελετήσουν προσεκτικά την Εγκύκλιο και να λαμβάνουν υπόψη τους και τις οδηγίες των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης.

Διαβάστε επίσης:

Εγκύκλιος αποσπάσεων ΕΕΠ-ΕΒΠ 2020: Αιτήσεις από 19 έως 26 Μαϊού

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

προτυπα
Ε΄ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών: Τα λειτουργικά κενά σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
Ο Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων τα λειτουργικά κενά (πίνακες)
Ε΄ Φάση πρόσληψης αναπληρωτών: Τα λειτουργικά κενά σε Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία
Κυριάκος Μητσοτάκης
«Εμφύλιος» στη ΝΔ: Η ΔΑΚΕ «αδειάζει» Μητσοτάκη για τη μονιμότητα στο Δημόσιο
«Επιστρέφουμε στη φαυλοκρατία του 1911» σημειώνει η ΔΑΚΕ Δημοσίου Τομέα για τη Συνταγματική Αναθεώρηση
«Εμφύλιος» στη ΝΔ: Η ΔΑΚΕ «αδειάζει» Μητσοτάκη για τη μονιμότητα στο Δημόσιο
Χορός
Χωρίς πανεπιστημιακό τμήμα Χορού η Ελλάδα: Η επιστολή «καμπανάκι» των εργαζομένων
Καθυστέρηση άνω του έτους για το τμήμα Χορού: Αίτημα άμεσης συνάντησης με την πολιτική ηγεσία
Χωρίς πανεπιστημιακό τμήμα Χορού η Ελλάδα: Η επιστολή «καμπανάκι» των εργαζομένων