Στην Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης, στη Νέα Σμύρνη, βρέθηκε ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, την Παρασκευή το απόγευμα. Εκεί, στο σχολείο από το οποίο αποφοίτησε και ο ίδιος, συνάντησε μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων Προτύπων Σχολείων με τα οποία συζήτησε για το σχέδιο νόμου για την παιδεία.
Ο πρώην Υπουργός Παιδείας ανέλυσε την αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ τόσο συνολικότερα στο σχέδιο νόμου, όσο και στο επίμαχο άρθρο 18, με το οποίο η κυβέρνηση θέλει να θεσμοθετήσει εισαγωγικές εξετάσεις και στα Πρότυπα Λύκεια, παρά τις εισαγωγικές εξετάσεις που ήδη υπάρχουν στα Πρότυπα Γυμνάσια, στοχεύοντας σε ένα αντιπαιδαγωγικό εξετασιοκεντρικό σχολείο.
Στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες του αντί να απολαμβάνουν και να εμβαθύνουν στα εκπαιδευτικά αντικείμενα που διδάσκονται, θα επικεντρώνονται στην καλύτερη προετοιμασία τους για την επιτυχία στις εξετάσεις και μόνο.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα
«Κανόνι» σε μεγάλη ασφαλιστική στην Ελλάδα - Χιλιάδες οδηγοί χωρίς κάλυψη από 1η Ιουλίου!
Νηπιαγωγεία - Δημοτικά: Αυτό είναι το νέο μάθημα τον Σεπτέμβριο
Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς
Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/6
ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ