Μπογδάνος: Υιοθετούμε έκτακτα μέτρα της τηλεμετάδοσης του δάσκαλου, όχι των μαθητών 
Για την επαναλειτουργία του Γυμνασίου και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου και τις κάμερες στα σχολεία τοποθετήθηκε ο βουλευτής της ΝΔ Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Ο βουλευτής υποστήριξε πως το δια ζώσης μάθημα που γίνεται στις τάξεις και η όλη μαθησιάκη διαδικασία δεν υποκαθίσταται. Ωστόσο, επισήμανε την ανάγκη για προσαρμογή στα δεδομένα της εποχής. 

«Από 28 Φεβρουαρίου, επιβιώνουμε με ζηλευτή για άλλες χώρες επιτυχία, γιατί προσαρμοζόμαστε» τόνισε.

«Ας δούμε πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση και ας προσαρμοζόμαστε στα δεδομένα όπως προκύπτουν» πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στο ζήτημα των καμερών είπε ότι «βρισκόμαστε σε απρόσμενη και έκτακτη κατάσταση, καλούμαστε να υιοθετήσουμε έκτακτα μέτρα της τηλεμετάδοσης του δάσκαλου, όχι των μαθητών. Προσπαθούμε να στηρίξουμε όσους περισσότερο γίνεται». Μάλιστα, υποστήριξε ότι δεν απειλούνται κεκτημένα και δικαιώματα μέσω της τηλεμετάδοσης μαθημάτων από την τάξη.

Επίσης, ο Κ. Μπογδάνος τάχθηκε κατά του να κατέβει το βίντεο με τον Χρήστο Λούλη διότι όπως είπε: «Εμπίπτει σε μία σφαίρα υπερβολής πολιτικής ορθότητας με πολιτισμικές μαρξιστικές καταβολές που θέλουν να καταπιέσουν την φυσικότητα και την κανονικότητα των πραγμάτων».

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), Βαγγέλης Μπουντουλούλης, ζήτησε να μην ανοίξει το Γυμνάσιο και οι δύο πρώτες τάξεις του Λυκείου.

«Θέλουμε να επανέλθουμε στην κανονικότητα. Όμως στην παιδεία δεν χρειάζονται βιασύνες. Να μην ανοίξουν οι υπόλοιπες δύο τάξεις του Λυκείου και το Γυμνάσιο» τόνισε, κάνοντας λόγο για προβλήματα που αφορούν συστεγάσεις, σχολικούς χώρους, τις αποστάσεις μεταξύ των μαθητών, αλλά και την ανάγκη να υπάρχουν στις σχολικές μονάδες αντισηπτικά και μάσκες.

«Υπάρχουν χώρες που ανοίγουν οριστικά το Σεπτέμβριο τα σχολεία» πρόσθεσε. Επίσης, εξέφρασε τη διαφωνία του με την τοποθέτηση καμερών στις τάξεις, καθώς πέραν του ότι επηρεάζουν τη φύση του μαθήματος, τίθενται και ζητήματα «δημοκρατίας και προσωπικών δεδομένων».

Κατά της τοποθέτησης καμερών στις τάξεις τάχθηκε και το μέλος του Δ.Σ. της Ανώτατης Ομοσπονδίας Γονέων Μαθητών Ελλάδας, Βαγγέλης Φιλέρης.

«Η δουλειά στην τάξη είναι εμπιστευτική δουλειά, δεν είναι τυχαίο που απαγορεύεται η βιντεοσκόπηση. Δεν γίνεται να υπάρχει τρίτο μάτι στο μάθημα» είπε.

Για την επαναλειτουργία των σχολείων, δήλωσε ότι «είναι νωρίς για να κριθεί η κατάσταση για το άνοιγμα. Δεν ξέρουμε κατά πόσον τα μέτρα που λήφθηκαν είναι αρκετά για να εξασφαλίσουν την υγεία των παιδιών και των οικογενειών τους».

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Γιατί τα παράθυρα στις σχολικές αίθουσες μπαίνουν αριστερά των μαθητών

Πώς να πάρετε έως 36.000€ για ανακαίνιση με επιδότηση 90%

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

alzheimer.jpg
Τα επτά πρόσωπα της λήθης: Οδηγός κατανόησης των σταδίων της νόσου Αλτσχάιμερ
Σε κάθε περίπτωση, η έγκαιρη διάγνωση παραμένει το ισχυρότερο όπλο για τη διαχείριση της νόσου και τον αξιοπρεπή σχεδιασμό του μέλλοντος
Τα επτά πρόσωπα της λήθης: Οδηγός κατανόησης των σταδίων της νόσου Αλτσχάιμερ
οικονομια
Δημοσιονομικό «παράθυρο» για νέες παροχές: Το πλεόνασμα και το ραντεβού με τη Eurostat
Κομβικό σημείο για τις εξελίξεις αποτελεί η ερχόμενη Τετάρτη, 22 Απριλίου, οπότε και η Eurostat θα ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία για την πορεία της...
Δημοσιονομικό «παράθυρο» για νέες παροχές: Το πλεόνασμα και το ραντεβού με τη Eurostat
moliv.jpg
Συνδικαλιστικές διώξεις στην εκπαίδευση: Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση στο Πάντειο
Ένα χρόνο μετά την υπόθεση Χοτζόγλου, εντείνεται η αντιπαράθεση για δικαιώματα, αξιολόγηση και εργασιακή ασφάλεια
Συνδικαλιστικές διώξεις στην εκπαίδευση: Κάλεσμα σε ανοιχτή συνέλευση στο Πάντειο
Νταντάδες της γειτονίας
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Το νέο δίχτυ φροντίδας για γονείς και βρέφη ανοίγει στις 24 Απριλίου
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για αιτήσεις, ποσά και προϋποθέσεις
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Το νέο δίχτυ φροντίδας για γονείς και βρέφη ανοίγει στις 24 Απριλίου