Κεραμέως - Διγαλάκης - Ζαχαράκη
Συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων στη Βουλή, Τετάρτη 13 Μαΐου

Σε δύο επίκαιρες ερωτήσεις αναμένεται να απαντήσει η ηγεσία του υπ. Παιδείας στη Βουλή, την Τετάρτη 13 Μαΐου.

Η πρώτη ερώτηση, από την Χαρά Κεφαλίδου του ΚΙΝΑΛ, αφορά την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων. (Αναλυτικά εδώ)

Η δεύτερη ερώτηση κατατέθηκε από τον βουλευτή του ΚΚΕ Ιωάννη Δελή, σχετικά με την αναστολή σχολικών εκδρομών και τις καταγγελίες για μη επιστροφή χρημάτων σε μαθητές. 

Αναλυτικά η ερώτηση του Ιωάννη Δελή

Προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

Η κυβέρνηση στην ΠΝΠ 13-4-2020 (άρθρο 70) συμπεριέλαβε και τις σχολικές εκδρομές χωρίς να λάβει υπόψη της ένα σύνολο περιπτώσεων.

Πιο συγκεκριμένα, με τη συγκεκριμένη ΠΝΠ:

Κανένας δε γνωρίζει αν την επόμενη/ες σχολική χρονιά/ές θα πραγματοποιηθούν εκδρομές και με ποιες προϋποθέσεις (αν θα γίνονται μετακινήσεις και πως, αν θα μπορούν να μπουν τρία ή και τέσσερα άτομα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, αν τα λεωφορεία θα επιτρέπεται να είναι γεμάτα, αν το τελικό κόστος των εκδρομών εκτιναχθεί στα ύψη, αν οι γονείς θα επιτρέψουν στα παιδιά τους να συμμετέχουν σε αυτές, αν επιλεγούν οι ίδιοι προορισμοί εκδρομών).

Για την πραγματοποίηση εκδρομών με διανυκτέρευση η νομοθεσία προβλέπει τη διενέργεια διαγωνισμού. Είναι λοιπόν πολύ πιθανόν το πρακτορείο το οποίο οφείλει τα χρήματα να μη μειοδοτήσει σε επόμενο διαγωνισμό και άρα να μην εκπληρώσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις.

Στο επίπεδο του Γενικού Λυκείου δεν είναι σίγουρο ότι οι μαθητές, της όποιας τάξης, θα είναι στο ίδιο σχολείο την επόμενη/ες χρονιά/ές (με δεδομένο ότι για να πάρουν πίσω τα χρήματα τους θα πρέπει να περιμένουν 18 μήνες), επειδή μπορεί να έχουν αποφοιτήσει ή αλλάξει σχολείο.

Ήδη υπάρχουν πρακτορεία που αρνούνται την επιστροφή χρημάτων/ voucher. Την ίδια στιγμή υπάρχουν χιλιάδες γονείς που έχουν πληρώσει από το υστέρημα τους για την συμμετοχή των παιδιών τους στις εκδρομές των σχολείων. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η κυβέρνηση μπορεί να δώσει λύση μεριμνώντας για την πλήρη αποζημίωση για τα χρήματα που έχουν καταβληθεί για εκδρομές οι οποίες ακυρώθηκαν. Σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί το κόστος από την αναστολή έως και ακύρωση των εκδρομών να φορτώνεται στις πλάτες των οικογενειών.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ η κ. Υπουργός, τι μέτρα θα πάρει η κυβέρνηση για την πλήρη αποζημίωση των οικογενειών για τα χρήματα που έχουν καταβάλλει, για εκδρομές οι οποίες τελικά ακυρώθηκαν λόγω της έκτακτης κατάστασης.

 

Ο Βουλευτής

Δελής Γιάννης

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

2ος Πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός: Βγήκε η προκήρυξη - Αιτήσεις από 29/4 έως 14/5

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/05

ΕΛΜΕΠΑ: Το κορυφαίο πρόγραμμα Ειδικής Αγωγής στην Ελλάδα για διπλή μοριοδότηση

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Οι 5 ομορφότερες παραλίες των Κυκλάδων
Καιρός: Ιδανικές συνθήκες για τα πρώτα μπάνια του Μαΐου

Ο Μάιος μπήκε δυναμικά, με ένα μετεωρολογικό σκηνικό που συνδυάζει χαρακτηριστικά τόσο της άνοιξης όσο και του καλοκαιριού. Οι επόμενες ημέρες θα...

Καιρός: Ιδανικές συνθήκες για τα πρώτα μπάνια του Μαΐου
astynomia
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Έκρηξη σε πολυκατοικία - Ακρωτηριάστηκε διερχόμενη γυναίκα
Η νεαρή γυναίκα, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δεν σχετιζόταν με τον χώρο της πολυκατοικίας και ήταν διερχόμενη τη στιγμή της έκρηξης
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Έκρηξη σε πολυκατοικία - Ακρωτηριάστηκε διερχόμενη γυναίκα