Μαθητές Σπάτων-Αρτέμιδας: Δε γίνεται να επιστρέψουμε σε αίθουσες χωρίς εξαερισμό και σε κοντέινερ...
Να παρθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για το άνοιγμα των σχολείων – Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το νομοσχέδιο που κάνει το σχολείο μας χειρότερο!

Βγαίνουμε από την καραντίνα πιο δυνατοί γιατί δεν μείναμε σιωπηλοί

Από τις 11/05, με απόφαση της κυβέρνησης, θα ανοίξουν πάλι τα σχολεία για τη Γ Λυκείου και από τις 18/05 όλες οι υπόλοιπες τάξεις σε Λύκειο και Γυμνάσιο. 

Με το άνοιγμα των σχολείων όλοι εμείς οι μαθητές αλλά  και οι καθηγητές θα αντιμετωπίσουμε και πάλι μια άθλια κατάσταση των σχολικών κτηρίων, με ελλιπή καθαριότητα. Αυτή τη φορά όμως, αυτή η κατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε καταστροφικές συνέπειες με έξαρση του ιού αν δεν παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Δεν γίνεται οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Αρτέμιδας να επιστρέψουν στις αίθουσες, όταν η πλειοψηφία αυτών δεν έχει παράθυρα και εξαερισμό. Δεν γίνεται οι μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αρτέμιδας να γυρίσουν στις αίθουσες-κοντέινερ  αφού ο χώρος δεν αρκεί για να τηρούνται οι απαραίτητες αποστάσεις. Θα δώσουμε κάθε προσπάθεια τα σχολεία να ανοίξουν με τους κατάλληλους όρους για την υγεία τη δικιά μας, των καθηγητών και των οικογενειών μας. 

Οι μαθητές της Αρτέμιδας και των Σπάτων απαιτούμε να απολυμανθούν τα σχολεία πριν ανοίξουν και να προσληφθεί άμεσα προσωπικό καθαριότητας. Επίσης, πρέπει να διατίθενται σε όλους μέσα προσωπικής υγιεινής και προστασίας στο σχολείο.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η κυβέρνηση προσπαθεί ύπουλα να περάσει νέο νομοσχέδιο που κάνει ακόμα χειρότερο το σχολείο μας.

Απαιτούμε από την κυβέρνηση να ασχοληθεί με αυτά τα ζητήματα και να πάρει τώρα πίσω το νομοσχέδιο με την Τράπεζα Θεμάτων που κατέθεσε εν μέσω πανδημίας. Απαιτούμε να μην αυξηθούν οι εξετάσεις σε Γυμνάσια και Α’ και Β’ Λυκείου. Απαιτούμε να μην συγχωνευτούν τα τμήματα Υγείας και Θετικών Σπουδών. Απαιτούμε να μην εξετάζεται η Γ’ Λυκείου και στα «κόντρα μαθήματα» και να μην επαναφέρουν τις 3ήμερες και 5ημερες αποβολές. 

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ! 

 

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ 

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΞΑΝΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ 

 

Οι μαθητές μένουμε ενεργοί, δραστήριοι και συνεχίζουν να παλεύουν για τα δικαιώματα τους!

 

Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αρτέμιδας-Σπάτων 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Συναγερμός για τον 1ο καύσωνα: 43°C και υψηλός κίνδυνος πυρκαγιών

Δόμνα Μιχαηλίδου: Επίδομα 200 ευρώ για εκπαιδευτικούς και δημοσίους υπαλλήλους

750 ευρώ  σε 170.000 πολίτες - Πάρτε τα με μια μόνο αίτηση και όλα εξα αποστάσεως μέσω golearn

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό Τεχνητής Νοημοσύνης για εκπαιδευτικούς

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 2/7

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

panteio
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Υποτροφία μηνιαίας χορηγίας 600 ευρώ σε πτυχιούχο για μεταπτυχιακό
Υποτροφία για το εξωτερικό σε αποφοίτους Παντείου από το κληροδότημα Ξαγοράρη
Πάντειο Πανεπιστήμιο: Υποτροφία μηνιαίας χορηγίας 600 ευρώ σε πτυχιούχο για μεταπτυχιακό
syntaksiouxoi.jpg
Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2027: Τι προβλέπει η νομοθεσία και ποια τα δημογραφικά δεδομένα
Οι δημογραφικοί δείκτες που ενισχύουν την ανάγκη αύξησης
Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από το 2027: Τι προβλέπει η νομοθεσία και ποια τα δημογραφικά δεδομένα
biasmos.jpg
Πειραιάς: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ομαδικού βιασμού 14χρονης- «Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»
Σε κατάσταση – σοκ το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε άσχημη κατάσταση, ενώ, η οικογένειά της έκανε καταγγελία στην αστυνομία
Πειραιάς: Σοκάρουν οι αποκαλύψεις του ομαδικού βιασμού 14χρονης- «Θα σε πάω κάπου για να συζητήσουμε»