Έντονος διάλογος μεταξύ του προέδρου της ΟΛΜΕ και δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ
Παρέμβαση του Θεόδωρου Τσούχλου για τα αιτήματα των καθηγητών - «Κόκκινο πανί» η κινητοποίηση των εκπαιδευτικών για τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ

«Δεν είχαμε την καλύτερη συνεννόηση με το υπουργείο Παιδείας», ανέφερε εισαγωγικά ο Θεόδωρος Τσούχλος σχετικά με την απόφαση επαναλειτουργίας των σχολείων.

«Ακόμα και οι οδηγίες χθες κυκλοφόρησαν ως διαρροές του υπουργείου Παιδείας, όχι με τη μορφή εγκυκλίου». 

«Ο εκπαιδευτικός που επιστρέφει σήμερα στο σχολείο δεν έχει καμία οδηγία», προσέθεσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, απαντώντας σε επίμονες ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με τα αιτήματα της ΟΛΜΕ, υπάρχει μεγάλο ζήτημα με τους εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στα νησιά. Η υπουργός, υπενθύμισε ο κ. Τσούχλος, είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο επιβολής καραντίνας, ωστόσο δήμαρχοι κλείνουν σε καραντίνα τους εκπαιδευτικούς, αν και δεν έχουν καμία σχετική δικαιοδοσία. Η ΟΛΜΕ απαιτεί την παρέμβαση των αρμόδιων υπουργείων (Υγείας και Παιδείας) για την επίλυση του συγκεκριμένου ζητήματος.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης προκλήθηκαν ουκ ολίγες εντάσεις, με τον Άρη Πορτοσάλτε να χαρακτηρίζει ως «ντροπή για τον κλάδο των εκπαιδευτικών» την κήρυξη τρίωρης στάσης εργασίας, με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ να εξανίσταται και να απαντά «σας γνωρίζουμε» (video: 9.50). Σε άλλο σημείο της συνέντευξης απευθυνόμενος και στους άλλους δύο παρουσιαστές (Δημήτρης Οικονόμου, Μαρία Αναστασοπούλου) ζήτησε «τουλάχιστον ας είμαστε 2-2 και όχι 3-1).

«Η υπουργός καλεί τους εκπαιδευτικούς να προσέλθουν σε ομάδες των 30 και των 40 σε έναν κλειστό χώρο», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ενώ μείζον είναι το πρόβλημα με ευάλωτα άτομα στο περιβάλλον αρκετών εκπαιδευτικών.

Ως παράδειγμα έφερε την επιστολή καθηγητή, ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή του καθώς στην οικογένειά του ζουν δύο άτομα με αναπηρία. 

Ωστόσο, λόγω των διαφωνιών δεν κατέστη εφικτή η ολοκλήρωση της συνέντευξης, ενώ δόθηκε δέσμευση για επανάληψή της παρουσία της υπουργού. «Ευτυχώς που υπάρχετε και εσείς και μπορούμε να συναντηθούμε» δήλωσε δηκτικά ο Θ. Τσούχλος πριν την αποχώρηση.

Δείτε το βίντεο με την έντονη συζήτηση:

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Επιστολή μαθητή: Σχολεία ανοικτά είπαμε;

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ σεμινάριο στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική με ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΠΤΩΣΗ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΈΚΠΤΩΣΗ  σε σεμινάρια μοριοδοτούμενα του Παν.Αιγαίου έως 25 Ιανουαρίου - 385 ευρώ 

σχετικά άρθρα

Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση
Οι καλλιτεχνικές σχολές (χορού, θεάτρου, κινηματογράφου) μένουν κλειστές, ενώ τα αντίστοιχα μαθήματα στο σχολείο θα διδάσκονται κανονικά
Εκπαιδευτικοί: Παράλλογες αποφάσεις για την καλλιτεχνική εκπαίδευση