Ενημέρωση για την πορεία προετοιμασίας του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ι.Α.Κ.Ε.
Οι εισηγητές και εισηγήτριες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Συνέδριο με προφορική εισήγηση μπορούν να την μετατρέψουν, εφόσον επιθυμούν, σε αναρτημένη ψηφιακή ανακοίνωση.  Στην περίπτωση αυτή οφείλουν να μας ενημερώσουν σχετικά, μέχρι τις 20 Μαΐου

Αξιότιμοι/μες εισηγητές και σύνεδροι του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου,

Το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών έχει ανακοινώσει τη νέα ημερομηνία διεξαγωγής του 6ου Διεθνούς Επιστημονικού Συνεδρίου του Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών, με θέμα «Επικοινωνία, πληροφόρηση, ενημέρωση και εκπαίδευση στην ύστερη νεωτερικότητα», το οποίο θα γίνει από 10 έως 12 Ιουλίου 2020, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Ηρακλείου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

Μετά την πρόσφατη ανακοίνωση της Κυβέρνησης για την παράταση των μέτρων για την προστασία από τον κορονοϊό (CIVID-19), ενημερώνουμε τους εισηγητές και τους συνέδρους του Συνεδρίου, καθώς και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι συνεχίζουμε την προσπάθειά μας για να πραγματοποιηθεί το Συνέδριο από 10 έως 12 Ιουλίου 2020. Με αφορμή το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, μελετούμε κάθε δυνατό μέτρο για την αντιμετώπιση της κατάστασης και ταυτόχρονα υπολογίζουμε με ευθύνη τις δυσκολίες που υπάρχουν, ειδικά ως προς τις μετακινήσεις από το εξωτερικό, κατά την τρέχουσα περίοδο. 

Με αυτό το πνεύμα, προχωρήσαμε σε ορισμένες τροποποιήσεις στον σχεδιασμό μας, σύμφωνα με τα παρακάτω:

  1. Οι εισηγητές και εισηγήτριες που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο Συνέδριο με προφορική εισήγηση μπορούν να την μετατρέψουν, εφόσον επιθυμούν, σε αναρτημένη ψηφιακή ανακοίνωση.  Στην περίπτωση αυτή οφείλουν να μας ενημερώσουν σχετικά, μέχρι τις 20 Μαΐου, και να αποστείλουν την αναρτημένη ψηφιακή ανακοίνωσή τους, μέχρι τις 31 Μαΐου, στη διεύθυνση: [email protected] (υπεύθυνος παραλαβής: Χριστόφορος Αρβανίτης). Οι προδιαγραφές των αναρτημένων ψηφιακών ανακοινώσεων έχουν δημοσιευτεί στη διεύθυνση: https://iake.weebly.com/presentation2020.html
  2. Λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που υπάρχει σχετικά με τις μετακινήσεις από και προς το εξωτερικό, ανακοινώνουμε ότι στο παρόν συνέδριο δεν είναι εφικτή και επομένως ακυρώνεται η συμμετοχή εισηγητών και συνέδρων από το εξωτερικό. Ευχόμαστε να έχουμε νέες ευκαιρίες για συνεργασία στο μέλλον.
  3. Σε περίπτωση που η μετακίνηση και η φυσική παρουσία ορισμένων εισηγητών, οι οποίοι προέρχονται από μακρινές αποστάσεις, θα είναι αδύνατη λόγω των υφιστάμενων μέτρων, θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα των τεχνολογιών πληροφορίας και επικοινωνίας για να παρουσιάσουν την εισήγησή τους από απόσταση. Για το ζήτημα αυτό θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, μετά την επανεκτίμηση της κατάστασης, περί τα τέλη Μαΐου.

Με την ευκαιρία αυτή, ενημερώνουμε ότι έχει ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της προετοιμασίας των εργασιών του Συνεδρίου. Παρακαλούνται όλοι οι εισηγητές  να υποβάλουν άμεσα το πλήρες κείμενο της εργασίας τους (διεύθυνση υποβολής: https://iake.weebly.com/competition2020.html), προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της αξιολόγησης των εργασιών και της δημοσίευσης των Πρακτικών. Είναι στην πρόθεσή μας να προχωρήσουμε στην έκδοση των Πρακτικών, ακόμη και εάν υποχρεωθούμε από τις εξελίξεις, τελικά, να παραλείψουμε την παρουσίαση των εργασιών ζωντανά στο Συνέδριο, το οποίο απευχόμαστε.

Λόγω της έκτακτης και απρόσμενης αυτής κατάστασης, ζητούμε την κατανόηση όλων για τις παραπάνω αλλαγές. Είμαστε υποχρεωμένοι να επανεξετάσουμε την κατάσταση περί τα τέλη Μαΐου, οπότε θα ανακοινωθούν οι οριστικές αποφάσεις μας.

Με εκτίμηση,

Για το Διοικητικό Συμβούλιο
 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750€: Βγήκε το Μητρώο Ωφελουμένων - Μάθετε αν είστε μέσα και ξεκινήστε

Αλλαγή νόμου: ΝΕΑ εξ αποστάσεως Πιστοποίηση Η/Υ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Γιώργος Βλιώρας
Αντιδήμαρχος του Μπέου σε αγώνα μπάσκετ: «Θα σας γ@μ@σw» – Μπάλα πετάχτηκε σε παιδιά!
Ένταση και απρόοπτα στον αγώνα Αμύντα – Ανόρθωση Βόλου: Υποβιβασμός και διαπληκτισμοί μετά το φινάλε
Αντιδήμαρχος του Μπέου σε αγώνα μπάσκετ: «Θα σας γ@μ@σw» – Μπάλα πετάχτηκε σε παιδιά!
Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Σακελλαρίδης: «Ο Τσίπρας είναι ικανός να πει και αριστερά και δεξιά πράγματα ανάλογα με το ακροατήριο»
Σακελλαρίδης κατά Τσίπρα: «Δεν είναι μόνο μέρος του προβλήματος – είναι η αφετηρία του»
Σακελλαρίδης: «Ο Τσίπρας είναι ικανός να πει και αριστερά και δεξιά πράγματα ανάλογα με το ακροατήριο»
μητσοτακησ ζαχαρακη
Υπουργικό Συμβούλιο: Πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για την Παιδεία – Οι βασικές παρεμβάσεις και όσα μετατίθενται
Το εύρος των παρεμβάσεων καταδεικνύει ότι πρόκειται για μια συνολική αναδιάταξη πλευρών της εκπαιδευτικής πολιτικής, που εκτείνεται από τη διοίκηση...
Υπουργικό Συμβούλιο: Πολυνομοσχέδιο «σκούπα» για την Παιδεία – Οι βασικές παρεμβάσεις και όσα μετατίθενται