Σ. Ζαχαράκη: Εξετάσεις τον Σεπτέμβριο για όσους νοσήσουν, ειδικές διατάξεις για τις ευπαθείς ομάδες
«Κλείδωσε» η προτεραιότητα της Γ΄Λυκείου - Με πρωτόκολλα ασφαλείας και τήρηση των κανόνων υγιεινής η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες

Ειδικές διατάξεις αναμένεται να ανακοινωθούν για ειδικές κατηγορίες μαθητών (όσοι ανήκουν ή συγκατοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες), ενώ στο απευκταίο ενδεχόμενο που υποψήφιος των Πανελλαδικών νοσήσει, θα μπορέσει να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας.

Η Σ. Ζαχαράκη επανέλαβε τη διαβεβαίωση της ηγεσίας του υπ. Παιδείας πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν προτεραιότητα για το υπ. Παιδείας, καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί η μειωμένη εξεταστέα ύλη, ενώ έχει δοθεί ένα χρονικό πλαίσιο μεταξύ των τελών του Ιουνίου και των μέσων του Ιουλίου για την διενέργεια των εξετάσεων.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του OPEN, η υφυπουργός Παιδείας, η υφυπουργός δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσας, υπενθυμίζοντας πως τις ακριβείς ημερομηνίες θα τις ανακοινώσει με διάγγελμα ο πρωθυπουργός, ενώ η επιστροφή των μαθητών της Γ΄Λυκείου «είναι δεδομένη».

Σχετικά με τους μαθητές που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, θα ληφθούν ειδικά μέτρα μέσω διατάξεων για ενδεχόμενες απουσίες, ενώ αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα για εξέταση τον Σεπτέμβριο στο απευκταίο ενδεχόμενο που κάποιος υποψήφιος νοσήσει από κορονοϊό κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

«Κάθε γονέας και παιδί θα γνωρίζει τι πρέπει να γίνει», δήλωσε σχετικά με ειδικά μέτρα που θα ληφθούν λόγω της επιδημίας, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να νιώθουν ασφαλείς κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Σχετικά με την επιστροφή των μαθητών των μικρότερων τάξεων, η υφυπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους μαθητές που εντάσσονται σε ευάλωτο περιβάλλον (π.χ αναλαμβάνουν τη φροντίδα τους οι ηλικιωμένοι), ενώ στις επόμενες ημέρες θα κριθεί αν η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες θα έχει προαιρετικό ή υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Η διδακτέα ύλη των μαθητών των μικρότερων τάξεων θα επανεξεταστεί, με βάση και τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτική Πολιτικής, και τμήμα της φετινής ύλης αναμένεται να μετακυλιθεί για την επόμενη σχολική χρονιά, ώστε να μην υπάρξουν σημαντικά μαθησιακά κενά.

Τέλος, διευκρίνισε πως το υπουργείο Παιδείας έχει προνοήσει για την επάρκεια αντισηπτικών και την λήψη των απαραίτητων μέτρων υγιεινής για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ενώ οδηγίες αναμένεται να δοθούν με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Σχολεία - Τζανάκης: Οι 600 ασυμπτωματικοί θα είχαν δώσει μέχρι 12.000 κρούσματα

Εμβολιασμός εκπαιδευτικών: Ανοίγει η πλατφόρμα στις 21 Απριλίου

ΑΣΕΠ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΕΩΣ C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listening (Ούτε προφορικά - ούτε έκθεση!) - ΓΙΑ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ, ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ

ΜΟΡΙΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ του Παν.Αιγαίου ΧΩΡΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ!

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ για ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ 97% ΕΠΙΤΥΧΙΑ

σχετικά άρθρα

ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και τηλεκπαίδευση σε κατειλημμένα σχολεία
Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση στα υπό κατάληψη σχολεία - Στήριξη από την ΑΔΕΔΥ και εξώδικα σε...
ΟΛΜΕ: Απεργία-αποχή από τη ζωντανή αναμετάδοση μαθήματος
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς
Καταγγελία για τον άγριο ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς έξω από γήπεδο σε χωριό της Κατερίνης - Στο νοσοκομείο με έμφραγμα ο 58χρονος -...
Κατερίνη: Καταγγελία για ξυλοδαρμό πατέρα και γιου από αστυνομικούς