ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩ
Σ. Ζαχαράκη: Εξετάσεις τον Σεπτέμβριο για όσους νοσήσουν, ειδικές διατάξεις για τις ευπαθείς ομάδες
«Κλείδωσε» η προτεραιότητα της Γ΄Λυκείου - Με πρωτόκολλα ασφαλείας και τήρηση των κανόνων υγιεινής η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες

Ειδικές διατάξεις αναμένεται να ανακοινωθούν για ειδικές κατηγορίες μαθητών (όσοι ανήκουν ή συγκατοικούν με άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες), ενώ στο απευκταίο ενδεχόμενο που υποψήφιος των Πανελλαδικών νοσήσει, θα μπορέσει να εξεταστεί τον Σεπτέμβριο, δήλωσε η υφυπουργός Παιδείας.

Η Σ. Ζαχαράκη επανέλαβε τη διαβεβαίωση της ηγεσίας του υπ. Παιδείας πως οι Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελούν προτεραιότητα για το υπ. Παιδείας, καθώς ήδη έχει ανακοινωθεί η μειωμένη εξεταστέα ύλη, ενώ έχει δοθεί ένα χρονικό πλαίσιο μεταξύ των τελών του Ιουνίου και των μέσων του Ιουλίου για την διενέργεια των εξετάσεων.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του OPEN, η υφυπουργός Παιδείας, η υφυπουργός δεν έδωσε σαφές χρονοδιάγραμμα για την επιστροφή στις σχολικές αίθουσας, υπενθυμίζοντας πως τις ακριβείς ημερομηνίες θα τις ανακοινώσει με διάγγελμα ο πρωθυπουργός, ενώ η επιστροφή των μαθητών της Γ΄Λυκείου «είναι δεδομένη».

Σχετικά με τους μαθητές που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, θα ληφθούν ειδικά μέτρα μέσω διατάξεων για ενδεχόμενες απουσίες, ενώ αναμένεται να δοθεί η δυνατότητα για εξέταση τον Σεπτέμβριο στο απευκταίο ενδεχόμενο που κάποιος υποψήφιος νοσήσει από κορονοϊό κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

«Κάθε γονέας και παιδί θα γνωρίζει τι πρέπει να γίνει», δήλωσε σχετικά με ειδικά μέτρα που θα ληφθούν λόγω της επιδημίας, ώστε μαθητές και εκπαιδευτικοί να νιώθουν ασφαλείς κατά τη διάρκεια των εξετάσεων.

Σχετικά με την επιστροφή των μαθητών των μικρότερων τάξεων, η υφυπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους μαθητές που εντάσσονται σε ευάλωτο περιβάλλον (π.χ αναλαμβάνουν τη φροντίδα τους οι ηλικιωμένοι), ενώ στις επόμενες ημέρες θα κριθεί αν η επιστροφή στις σχολικές αίθουσες θα έχει προαιρετικό ή υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Η διδακτέα ύλη των μαθητών των μικρότερων τάξεων θα επανεξεταστεί, με βάση και τις εισηγήσεις του Ινστιτούτου Εκπαιδευτική Πολιτικής, και τμήμα της φετινής ύλης αναμένεται να μετακυλιθεί για την επόμενη σχολική χρονιά, ώστε να μην υπάρξουν σημαντικά μαθησιακά κενά.

Τέλος, διευκρίνισε πως το υπουργείο Παιδείας έχει προνοήσει για την επάρκεια αντισηπτικών και την λήψη των απαραίτητων μέτρων υγιεινής για την προστασία των μαθητών και των εκπαιδευτικών, ενώ οδηγίες αναμένεται να δοθούν με έντυπο και οπτικοακουστικό υλικό.

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες  ειδήσεις σήμερα

Περιφερειάρχης «αδειάζει» Κεραμέως: Αναλαμβάνω μισθούς εκπαιδευτικών!

Άγριο έγκλημα στο Αιγάλεω: Γυναίκα βρέθηκε μαχαιρωμένη στο λαιμό μέσα στο σπίτι της

Μάθημα Σεξουαλικής Αγωγής: Αυτό το σεμινάριο μοριοδότησε και η ζήτηση του εκτοξεύτηκε

Εύκολη Online ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ  ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ, προσλήψεις, ΠΜΣ,  ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΕΙΤΕ σε προφορικά και έκθεση!

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια σε ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, Σχολική Ψυχολογία, Διαπολιτισμική, ΜΟΝΟ με 25 ευρώ το μήνα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ  ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για  ΑΣΕΠ , ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

Κενά εκπαιδευτικών: Τμήμα Ένταξης δεν λειτουργεί ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων
Τμήμα Ένταξης σε νηπιαγωγείο δεν λειτουργεί ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων, λόγω κενών εκπαιδευτικού και ΕΒΠ - Νέα καταγγελία γονέων
Τμήμα Ένταξης δεν λειτουργεί ένα μήνα μετά το άνοιγμα των σχολείων