Ν. Κεραμέως: Μέχρι μέσα Ιουλίου η ολοκλήρωση των Πανελλαδικών
Άμεσα θα ανακοινωθεί το σχέδιο για την επαναλειτουργία των σχολείων και των εκπαιδευτικών δομών

«Οι Πανελλαδικές είναι βασική μας προτεραιότητα. Σταθερή μας επιδίωξη είναι να γίνουν και να γίνουν όσο πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες δηλαδή να ξεκινήσουν μέσα στον Ιούνιο και να ολοκληρωθούν μέχρι τα μέσα Ιουλίου. Εδώ και πολλές εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας έχει καταστρώσει σχέδια για τις διάφορες πιθανότητες», δήλωσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Ταυτόχρονα, δήλωσε πως στο άμεσο διάστημα θα υπάρξουν ανακοινώσεις για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων και συνολικά των εκπαιδευτικών δομών υπό την εποπτεία του υπ. Παιδείας.

«Τα στοιχεία έως τώρα είναι αισιόδοξα. Τώρα που μιλάμε οι ειδικοί αναλύουν, συλλέγουν τα δεδομένα για να δουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει ως τώρα έχουν αποδώσει καρπούς. Θα περιμένουμε τα δεδομένα και θα ακούσουμε τους ειδικούς. Αυτοί θα μας κατευθύνουν για την επόμενη ημέρα. Όταν βγούμε από την καραντίνα θα είμαστε σε μία καθημερινότητα διαφορετική», δήλωσε σχετικά με την επαναφορά στην «σχολική καθημερινότητα». Σε κάθε περίπτωση, θα δοθούν αυστηρές οδηγίες που θα έχουν να κάνουν με την απολύμανση χώρων, τήρηση πρωτοκόλλων υγιεινής (τοποθέτηση αντισηπτικών στις αίθουσες), πρόβλεψη για τον συγχρωτισμό σε αίθουσες κ.α.

Η υπουργός Παιδείας προσέθεσε πως δεν θα χαθεί ούτε η ακαδημαϊκή χρονιά στα ΑΕΙ, ενώ τα φροντιστήρια θα ακολουθήσουν τις οδηγίες που θα ισχύσουν για τα σχολεία.

Σχετικά με την ιδιωτική εκπαίδευση, δεν θα καταβληθούν δίδακτρα για υπηρεσίες που δεν παρέχονται, όπως η μεταφορά και σίτιση μαθητών. Επίσης, στον βαθμό που μία δομή δεν κάνει καθόλου τηλεκπαίδευση δεν μπορεί να εισπράττει χρήματα.

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Γροιλανδία: Τι τρώνε στον πιο παγωμένο τόπο της Γης

Ελαιόλαδο και λεμόνι πριν τον ύπνο: Ένα μυστικό που βοηθά σώμα και καρδιά

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

απεργία ταξί
Από σήμερα Τρίτη η 48ωρη απεργία των ταξί στην Αττική - Οι αυτοκινητιστές κατεβαίνουν στους δρόμους
Η κινητοποίηση έρχεται μετά την προηγούμενη τριήμερη απεργία σε όλη τη χώρα και συμπίπτει με την κλαδική ενημερωτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί...
Από σήμερα Τρίτη η 48ωρη απεργία των ταξί στην Αττική - Οι αυτοκινητιστές κατεβαίνουν στους δρόμους
AI Ethics Officer
AI Ethics Officer: Το νέο επάγγελμα που βάζει «όρια» στην τεχνητή νοημοσύνη
Ένα νέο επάγγελμα γεννιέται στην Ευρώπη, αυτό του ρυθμιστή - ελεγκτή χρήσης της Τεχνητής Νοημοσύνης - Πώς μπαίνει κανείς σε αυτό
AI Ethics Officer: Το νέο επάγγελμα που βάζει «όρια» στην τεχνητή νοημοσύνη
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΔΩΡΩΝ - ΚΑΛΕΣΜΑ 26 ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
Συνταξιοδοτικός Οδηγός 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
Συντάξεις: Όλα όσα πρέπει να προσέξουν οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας ενόψει των αιτήσεων του Φεβρουαρίου
Συνταξιοδοτικός Οδηγός 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι εκπαιδευτικοί
misthos_30121019.jpeg
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια
Επιστροφή δικαιωμάτων μετά από περισσότερο από μία δεκαετία
Έρχονται σημαντικές αυξήσεις μισθών - Ποια επιδόματα και παροχές επανέρχονται μετά από 15 χρόνια