«Δεν νομίζω ότι θα ανοίξουν τα σχολεία πριν από τις 18 Μαΐου»
Η εκτίμηση του προέδρου της ΟΛΜΕ για την επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων, την τηλεκπαίδευση και τις προαγωγικές εξετάσεις

Μετά τα μέσα Μαΐου εκτιμά ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, ότι θα ανοίξουν τα σχολεία. «Εκτιμούμε ότι μια λογική ημερομηνία, χωρίς να είμαστε ειδικοί, είναι μετά τα μέσα Μαΐου», ανέφερε συγκεκριμένα, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή «Πρωινή Πτήση».
 
Για την επανέναρξη του σχολικού έτους, ο κ. Τσούχλος επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Δεν νομίζω ότι θα ανοίξουν τα σχολεία πριν από τις 18 Μαΐου, είναι πολύ δύσκολο». «Αν συμβεί αυτό θα επεκταθεί το διδακτικό έτος και μέσα στον Ιούνιο. Πιθανόν να τελειώσει περί τα τέλη Ιουνίου όπου εκεί μετά ακριβώς να γίνουν και οι Πανελλαδικές εξετάσεις. Δηλαδή το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου. Αυτό είναι το καλό σενάριο γιατί το κακό σενάριο είναι ο Σεπτέμβριος που απευχόμαστε όλοι να συμβεί αυτό», δήλωσε παράλληλα.

Ο κ. Τσούχλος σημείωσε ότι «οι εκπαιδευτικοί είναι προετοιμασμένοι να προσφέρουνε τα πάντα γιατί προέχουνε τα παιδιά, οι εξετάσεις, το σχολείο και φυσικά μετά οι διακοπές μας». «Όπως βλέπετε υπάρχει μεγάλη προσπάθεια και εκ του σύνεγγυς και εκ του μακρόθεν δηλαδή με την τηλεκπαίδευση να προσφέρουν οι εκπαιδευτικοί και υπάρχει μεγάλη κινητικότητα από συναδέλφους οι οποίοι εργάζονται πολύ περισσότερο τώρα από ότι εργάζονταν στο σχολείο γιατί σκεφτείτε ότι επί ώρες ασχολούνται με κάτι καινούργιο που λέγεται τηλεκπαίδευση, γιατί το δίκτυο "σέρνεται"», υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στην ύλη της Γ Λυκείου, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ είπε ότι «από ότι φαίνεται η μείωση της ύλης είναι αυταπόδεικτη γιατί πολλά σχολεία είχαν προχωρήσει στην Γ Λυκείου, είχαν περίπου τελειώσει την ύλη, υπήρχαν όμως σχολεία ειδικά σε δυσπρόσιτες περιοχές, σε ακριτικές που αναπληρωτές είχαν έρθει πολύ αργότερα». «Αυτό σημαίνει ότι το υπουργείο περίμενε αυτά τα σχολεία να τρέξουν περισσότερο από το τέλος του χειμώνα και την άνοιξη αλλά αυτό σταμάτησε ξαφνικά. Για να γίνουν πανελλαδικές θα πρέπει να γίνει μια ισονομία απόλυτη στην ύλη», διευκρίνισε επιπρόσθετα.

Για τις προαγωγικές εξετάσεις, ο κ. Τσούχλος τόνισε «εμείς σαν ΟΛΜΕ έχουμε πει ότι εφόσον θα περάσουμε το όριο της 27ης Απριλίου δεν πρέπει να γίνουν προαγωγικές εξετάσεις, γιατί θα κερδίσουμε μια εβδομάδα μάθημα». «Είναι ένα ερώτημα οι απολυτήριες στη Γ' Γυμνασίου και στη Γ' Λυκείου, πιθανόν να μην χρειαστεί και εκεί», κατέληξε.
 

σχετικά άρθρα

Πώς θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από Δευτέρα
Πώς θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από Δευτέρα

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων και των βρεφονηπιακών σταθμών την ερχόμενη Δευτέρα. Στην...

Πώς θα λειτουργήσουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από Δευτέρα
Κεραμέως προς Φίλη: "Εμείς βρίσκουμε λύση σε κάθε πρόβλημα, εσείς ψάχνετε πρόβλημα σε κάθε λύση."
Κεραμέως προς Φίλη: "Εμείς βρίσκουμε λύση σε κάθε πρόβλημα, εσείς ψάχνετε πρόβλημα σε κάθε λύση."
Η Υπουργός αναφέρθηκε στην απέχθεια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για οτιδήποτε άπτεται του ιδιωτικού τομέα.
Κεραμέως προς Φίλη: "Εμείς βρίσκουμε λύση σε κάθε πρόβλημα, εσείς ψάχνετε πρόβλημα σε κάθε λύση."