Επιστολή για θέματα που απασχολούν ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς και συμβούλους σε ΣΔΕ
Να ισχύσει και για τους εργαζομένους των ΣΔΕ ό,τι ισχύει και για τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και να καταβληθούν κανονικά οι ώρες μας για όσο διάστημα υφίσταται η σύμβασή μας.

ΠΡΟΣ:

1) την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως. (Α. Παπανδρέου 37 Μαρούσι, 15180 Αθήνα).

2) Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης (υπόψη προϊσταμένου για θέματα ΣΔΕ) (Α. Παπανδρέου 37 Μαρούσι, 15180 Αθήνα)

3) τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ. κ. Κωνσταντίνο Δέρβο (Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη, 11143 Αθήνα).

Είμαστε ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί και σύμβουλοι στα δυο ΣΔΕ που υπάρχουν στην Κέρκυρα (ΣΔΕ Κέρκυρας και 2ο ΣΔΕ Κέρκυρας – κατάστημα κράτησης) και θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για κάποια θέματα που απασχολούν του εργαζόμενους σε όλα τα ΣΔΕ της χώρας, αλλά δυστυχώς δεν μπορούμε να βρούμε τη λύση γιατί γινόμαστε μπαλάκι ανάμεσα σε ΙΝΕΔΙΒΙΜ – Γ.Γ.Ε.Ε.Κ.Δ.Β.Μ. – Υπουργείο Παιδείας και κάθε φορά κάποιος άλλος είναι υπεύθυνος για αυτά τα ξεχασμένα σχολεία και τους εργαζομένους τους. Γι΄ αυτό το λόγω γράφουμε αυτή την επιστολή και την στέλνουμε και στους τρεις εμπλεκόμενους φορείς αφού αυτό που εισπράττουμε από τηλεφωνικές επικοινωνίες είναι ότι δεν υπάρχει σύνδεση και συνεννόηση μεταξύ τους και ελπίζουμε να μην εμφανιστεί και κάποιος άλλος που τελικά θα είναι πιο αρμόδιος.

1) Ένα βασικό λοιπόν θέμα που έχει προκύψει είναι οι αμοιβές των ωρομισθίων και συμβούλων εργαζομένων στα ΣΔΕ στο διάστημα που τα σχολεία είναι κλειστά για λόγους δημόσιας υγείας. Σε όλα τα σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το προσωπικό (μόνιμοι, αναπληρωτές, ωρομίσθιοι) αμείβεται κανονικά για το διάστημα που το σχολείο δεν λειτουργεί και αυτό δεν οφείλεται σε υπαιτιότητα του εκπαιδευτικού ενώ ο ίδιος εξακολουθεί να είναι στη διάθεση του σχολείου. Στα ΣΔΕ όμως σύμφωνα με mail που έστειλε το ΙΝΕΔΙΒΙΜ από την ομάδα έργου των ΣΔΕ, ζητά από τις διευθύνσεις να μην καταχωρίσουν στα παρουσιολόγια των ωρομισθίων και συμβούλων, τις ώρες σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα. Ταυτόχρονα όμως η σύμβαση των εκπαιδευτικών παραμένει ενεργή, άρα είναι «εργαζόμενοι». Με αυτόν τον τρόπο οι έχοντες ενεργή σύμβαση με το ΙΝΕΔΙΒΙΜ για εργασία στα ΣΔΕ είναι εγκλωβισμένοι σε μια σύμβαση έργου που τους δεσμεύει να μην εργάζονται αφού τα σχολεία είναι κλειστά, να μην είναι άνεργοι ώστε να πάρουν κάποιο επίδομα του ΟΑΕΔ και να μην είναι σε αναστολή εργασίας ώστε να πάρουν κάποιο βοήθημα όπως άλλοι που έχουν αναστείλει την εργασία τους λόγω covid-19. Να προσθέσουμε επίσης ότι στις 13/11/2019 τα σχολεία σε όλο το Νομό Κέρκυρας ήταν κλειστά με απόφαση της πολιτικής προστασίας λόγω κακοκαιρίας, αλλά σύμφωνα με ενημέρωση του ΙΝΕΔΙΒΙΜ οι ώρες του προσωπικού καταχωρίσθηκαν σύμφωνα με το ωρολόγιο πρόγραμμα, ελέχθησαν, εγκρίθηκαν και πληρώθηκαν, αφού σύμφωνα με τα λεγόμενα του ΙΝΕΔΙΒΙΜ έπρεπε να γίνει ό,τι γίνεται και στα υπόλοιπα σχολεία.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να ισχύσει και για τους εργαζομένους των ΣΔΕ ό,τι ισχύει και για τα υπόλοιπα δημόσια σχολεία που υπάγονται στο Υπουργείο Παιδείας και να καταβληθούν κανονικά οι ώρες μας για όσο διάστημα υφίσταται η σύμβασή μας.

2) Ένα ακόμα σημαντικό θέμα που υπάρχει είναι η άνιση συμμετοχή μας στο διαγωνισμό 2ΓΕ/2019 του ΑΣΕΠ. Το ΙΝΕΔΙΒΙΜ δεν μας έδωσε βεβαιώσεις προϋπηρεσίας της τρέχουσας σχολικής 2019-20, για όλο το προβλεπόμενο διάστημα που ορίζει ο διαγωνισμός, αλλά για μέρος αυτού με αποτέλεσμα να μη συμμετέχουμε με ίσους όρους έναντι των υπολοίπων διαγωνιζόμενων που εργάστηκαν φέτος σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Για το θέμα αυτό, εμείς έχουμε στείλει δυο φορές αίτηση – ενημέρωση προς την Υπουργό Παιδείας κα Κεραμέως (αρ. πρωτ. 19404/11-02-2020 και αρ. πρωτ. 27484/25-02-2020 ηλεκτρονικό πρωτόκολλο Υ.ΠΑΙ.Θ), αλλά και προς τον πρόεδρο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ κο Δέρβο (αρ. πρωτ. 5130/11-02-2020 και 6947/25-02-2020 πρωτόκολλο ΙΝΕΔΙΒΙΜ), καθώς υπάρχουν και ατομικές αιτήσεις για έκδοση βεβαίωσης προϋπηρεσία, απεσταλμένες από συναδέλφους προς την ομάδα έργου ΣΔΕ στο ΙΝΕΔΙΒΙΜ, οι οποίες έχουν και αυτές πάρει αριθμό πρωτοκόλλου από το ΙΝΕΔΙΒΙΜ. Δυστυχώς όχι μόνο τα αιτήματά μας δεν έχουν ικανοποιηθεί, αλλά το χειρότερο είναι ότι κανένας παραλήπτης δεν έχει απαντήσει εγγράφως σε έγγραφες πρωτοκολλημένες αιτήσεις προς δημόσιους φορείς, κάτι για το οποίο έχουμε ενημερώσει το συνήγορο του πολίτη.

ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ για άλλη μια φορά, την αποκατάσταση της ισότητας μεταξύ των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών στα Σ.Δ.Ε., για τη διαδικασία υποβολής και καταχώρισης της προϋπηρεσίας της τρέχουσας σχολικής χρονιάς 2019-20, ώστε να προσμετρηθεί ίσης χρονικής διάρκειας προϋπηρεσία για όλους τους εκπαιδευτικούς, στο πλαίσιο της αριθμ. 2ΓΕ/2019 προκήρυξης του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού (ΦΕΚ 46/τ. Προκ. ΑΣΕΠ/24-12-2019). Περιμένουμε τις δικές σας ενέργειες.

σχετικά άρθρα

Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς
Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς
Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών/τριων Δήμου Θέρμης
Σχολικές εκδρομές: Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρίας» με υποχρεωτική κατανάλωση χρηματικού ποσού οι γονείς