Ν. Κεραμέως: Δεν έχω εισήγηση να μην ανοίξουν ξανά τα σχολεία
- Όλα τα σενάρια στο τραπέζι για τις προαγωγικές εξετάσεις - Στόχος να ξεκινήσουν οι πανελλαδικές πριν από τις 10 Ιουλίου

"Δεν έχω δεχθεί ως τώρα εισήγηση με σενάριο να μην ανοίξουν καθόλου τα σχολεία", είπε πριν απο λίγο η υπουργός Παιδείας κ.Νίκη Κεραμέως σε συνέντευξή της στο Mega, ενώ άφησε για πρώτη φορά ανοικτό το σενάριο να μην πραγματοποιηθούν προαγωγικές εξετάσεις στις υπολοιπες τάξεις των σχολείων.

Η κ.Κεραμέως είπε ότι ενδεχομένως το κλείσιμο των σχολείων να παραταθεί και μετά απο τις διακοπές του Πάσχα, ωστόσο διευκρίνισε ότι κανείς δεν έχει εισηγηθεί να μην ανοίξουν καθόλου, αλλά ούτε υπάρχει ακόμα οδηγία για το πότε θα ανοίξουν.

Ερωτηθείσα αν υπάρχει πρόταση να μη γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις στα σχολεία, είπε ότι "όλα τα σενάρια είναι στο τραπέζι" και πρόσθεσε ότι αν ανοίξουν τα σχολεία αυτό που ενδιαφέρει εί ναι πρώτα να καλυφθούν τα κενά.

Επανέλαβε ότι το επόμενο διάστημα (ημέρες) θα ανακοινωθεί περικοπή της ύλης στη Γ Λυκείου, αν και νωρίτερα είχε μπερδέψει κάπως τα πράγματα λέγοντας ότι η ύλη θα περιλαμβάνει μόνο ό,τι διδάχθηκε στις φυσικές τάξεις, αλλά αφήνοντας ανοικτό τι θα γίνει αν ανοίξουν τα σχολεία και προχωρήσει η διδασκαλία της.

Τέλος για τις πανελλαδικές εξετάσεις επανέλαβε ότι σκοπός είναι να ξεκινήσουν πριν από τις 10 Ιουλίου και όσο το δυνατόν πιο κοντά στις κανονικές ημερομηνίες, ενώ μόνη περίπτωση να πάνε για Σεπτέμβριο θα είναι να πει ο κ.Τσιόδρας ότι δεν πρέπει να υπάρξει συνωστισμός τον Ιούνιο ή Ιούλιο.

σχετικά άρθρα

Για την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο
Για την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο
Το ζητούμενο δεν είναι να κατηγοριοποιήσουμε σχολεία, εκπαιδευτικούς και μαθητές, σκοπός δεν είναι να δημιουργήσουμε σχολεία αρίστων, αλλά άριστα...
Για την τράπεζα θεμάτων στο Λύκειο