Να σταματήσει τώρα ο εμπαιγμός των μαθητών της Γ΄Λυκείου
Άμεση ανακοίνωση μειωμένης ύλης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις και ακύρωση των ενδοσχολικών ζητά το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών

Δημιουργία κλίματος αβεβαιότητας, άγχους και πανικού καταλογίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών στην ηγεσία του υπ. Παιδείας, αναφορικά με τα μέτρα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών απαιτεί να οριστεί ύλη με βάση τη μέχρι τώρα δια ζώσης διδασκαλία στα δημόσια σχολεία, αλλά και να μην πραγματοποιηθούν ενδοσχολικές εξετάσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη στάση του Υπουργείου Παιδείας που εδώ και 20 μέρες, μέσα από διφορούμενες δηλώσεις και διαρροές έχει δημιουργήσει ένα κλίμα αβεβαιότητας, άγχους και πανικού στους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και στις οικογένειές τους.

Απαιτούμε τώρα το Υπουργείο Παιδείας να μειώσει και να ορίσει την ύλη σε κάθε μάθημα με βάση το πόσο έχει προχωρήσει η δια ζώσης διδασκαλία στα δημόσια σχολεία, λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη ότι σε πολλά σχολεία, κυρίως της περιφέρειας, που τα μαθήματα της Γ’ Λυκείου τα διδάσκουν συνάδελφοι αναπληρωτές, άργησαν και να ξεκινήσουν. Είναι το ελάχιστο που μπορεί να κάνει το Υπουργείο για να ανακουφίσει τους μαθητές και τις οικογένειες τους από το άγχος των Πανελλαδικών εξετάσεων.

Να εξασφαλιστούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέσα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ώστε να συμμετέχουν ισότιμα όλα τα παιδιά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, με δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet και εξασφάλιση Η/Υ ή tablet για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν. Για να μην αποκλειστούν ακόμα περισσότεροι μαθητές, που δεν έχουν την απαραίτητη οικονομική δυνατότητα, από την ισότιμη συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις.

Να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα ώστε με το που ανοίξουν τα σχολεία να ενισχυθούν οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου με όλους τους τρόπους (π.χ. ενισχυτική και πρόσθετη διδακτική στήριξη για τους μαθητές που δε πάνε φροντιστήρια κλπ) ώστε να μπορέσουν να δώσουν εξετάσεις σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Να μην δοθούν φέτος ενδοσχολικές, προαγωγικές εξετάσεις στις υπόλοιπες τάξεις λόγω των συνθηκών. Να γίνεται η προαγωγή των μαθητών μας με τους βαθμούς τριμήνων/τετραμήνων.

Να αποκλείσει με καθαρό τρόπο το ενδεχόμενο μεταφοράς των Πανελλαδικών εξετάσεων το Σεπτέμβρη.

Μένουμε όρθιοι, δίπλα στους μαθητές μας με όλα τα μέσα!

Αθήνα, 5 Απρίλη 2020

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

tempi
Απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη
Στο ψήφισμά του, το ΕΚΑ τονίζει με έμφαση ότι «τρία χρόνια μετά, δεν μπορούμε και δεν θα συνηθίσουμε το έγκλημα», υπογραμμίζοντας πως η σύγκρουση των...
Απεργιακή κινητοποίηση του ΕΚΑ στις 28 Φεβρουαρίου για τα τρία χρόνια από το δυστύχημα στα Τέμπη
Κυριάκος Αναστασιάδης, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσ/νικης
ΑΠΘ για επεισόδια στην Πολυτεχνική: Πρυτανεία και Υπουργείο Παιδείας βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά
«Έχουμε πλήρη επίγνωση των ευθυνών μας» - Δήλωση των Πρυτανικών Αρχών ΑΠΘ για τα επεισόδια στην Πολυτεχνική
ΑΠΘ για επεισόδια στην Πολυτεχνική: Πρυτανεία και Υπουργείο Παιδείας βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά
Γεωργία Ανδρέου, πρόεδρος ΕΛΙΔΕΚ
ΕΛΙΔΕΚ: Η καθηγήτρια Γεωργία Ανδρέου νέα Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου
Η διακεκριμένη ακαδημαϊκός του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Γεωργία Ανδρέου, νέα πρόεδρος στο Επιστημονικό Συμβούλιο του ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.
ΕΛΙΔΕΚ: Η καθηγήτρια Γεωργία Ανδρέου νέα Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου