Επιστολή διαμαρτυρίας για τη μη καταβολή μισθοδοσίας σε νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς ΕΕΠ-ΕΒΠ
Διαμαρτυρία του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής

Αξιότιμε/η Προϊστάμενε/η, 

Ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής, ως ο συνδικαλιστικός φορέας που εκπροσωπεί το Ειδικό Εκπαιδευτικό και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό στην Αττική, σας αποστέλλει την παρούσα επιστολή προκειμένου να διαμαρτυρηθεί για τη μη καταβολή της μισθοδοσίας των νεοδιορισθέντων μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ που υπάγονται σε συγκεκριμένες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Αττικής. 

Υπενθυμίζουμε ότι ο ΣΕΕΠΕΑ Αττικής εκπροσωπεί τα μέλη Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΕΠ και ΕΒΠ), μόνιμους και αναπληρωτές εργαζόμενους, που στελεχώνουν τη Δημόσια Ειδική και Γενική Εκπαίδευση και εργάζονται σε ΣΜΕΑΕ και τυπικά σχολεία, ΚΕΣΥ και ΕΔΕΑΥ της Περιφέρειας Αττικής. 

Συγκεκριμένα ο σύλλογος αποτελείται από: ΠΕ21-Θεραπευτές Λόγου, ΠΕ23Ψυχολόγους, ΠΕ25-Σχολικούς Νοσηλευτές, ΠΕ28-Φυσιοθεραπευτές, ΠΕ29Εργασιοθεραπευτές-Εργοθεραπευτές, ΠΕ30-Κοινωνικούς Λειτουργούς,  ΠΕ31Ειδικούς στη Νοηματική Κωφών, καθώς και ΠΕ31-Ειδικούς στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό και την Κινητικότητα Τυφλών, όπως επίσης και Ειδικό Βοηθητικό Προσωπικό (ΕΒΠ) κλάδου ΔΕ01. Το ΔΣ του ΣΕΕΠΕΑ Αττικής έχει λάβει γνώση πολλών αναφορών από συναδέλφους μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι ενώ ορκίστηκαν ως νεοδιορισθέντες στα μέσα Μαρτίου, δεν εντάχθηκαν εγκαίρως στη μισθοδοσία του Απριλίου από τις εκάστοτε διευθύνσεις, με  αποτέλεσμα να μείνουν απλήρωτοι μέχρι τέλος Απριλίου ή ίσως και Μαΐου, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί προφορικά σε ορισμένους εξ αυτών. 

Κατανοούμε πλήρως τον φόρτο εργασίας των Διευθύνσεων σε τόσο δύσκολες στιγμές και αντιλαμβανόμαστε τη συσσώρευση υποχρεώσεων λόγω της λειτουργίας των Διοικητικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας με συνεργεία ασφαλείας. Είναι δεδομένο, ότι οι διοικητικοί υπάλληλοι των Διευθύνσεων έχουν επωμιστεί ένα μεγάλο μέρος της ευθύνης της συνέχισης  της αδιάλειπτης λειτουργίας του Κράτους και της Εκπαίδευσης και για το λόγο αυτό είμαστε ευγνώμονες απέναντί τους. Ωστόσο, πρέπει να είναι σεβαστό και το δικαίωμα των νεοδιορισθέντων συναδέλφων σε μια αξιοπρεπή διαβίωση ακόμη και επιβίωση, δεδομένων των πρωτόγνωρων συνθηκών λόγω της πανδημίας του COVID-19. Η μετάβασή τους από τη συνθήκη του αναπληρωτή σε αυτή του μόνιμου υπαλλήλου, δεν πρέπει να αποβεί αρνητική για αυτούς, ούτε να αυξήσει την ανασφάλεια και την αγωνία τους για την εξασφάλιση του αυτονόητου δικαιώματός τους στην έμμισθη εργασία. 

Απευθυνόμαστε σε όσες εκ των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αττικής, δεν έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες είτε για την αποστολή των δικαιολογητικών και του φακέλου των νεοδιορισθέντων σε άλλες Διευθύνσεις, είτε για την ολοκλήρωση ένταξης στη μισθοδοσία των εν λόγω συναδέλφων, ζητώντας την άμεση ολοκλήρωση των απαραίτητων διοικητικών εργασιών.  

Σας παρακαλούμε να επιληφθείτε άμεσα για την αποκατάσταση αυτής της άδικης μεταχείρισης, ώστε να γίνει απρόσκοπτα και όσο πιο σύντομα γίνεται η μισθοδοσία των νεοδιορισθέντων συναδέλφων και επιφυλασσόμαστε όλων των νομίμων δικαιωμάτων που απορρέουν από τις δικαιοδοσίες του Συλλόγου μας.  

Σε περίπτωση που έχετε προχωρήσει κανονικά στις απαραίτητες ενέργειες, παρακαλούμε αγνοείστε την παρούσα επιστολή.

Όλες οι ειδήσεις σήμερα

Πότε ανοίγουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια: Αυτά είναι τα τελευταία σενάρια

ΑΣΕΠ - ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ: Πιστοποίηση Αγγλικών έως και C2 με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ μόνο σε Reading - Listening

Το ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ στην Ελλάδα στην ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ για Προσλήψεις Εκπαιδευτικών

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η/Υ για τον ΑΣΕΠ σε 10 ημέρες εξ αποστάσεως με ΔΩΡΕΑΝ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

σχετικά άρθρα

Πανεπιστημιακή αστυνομία: «Όχι» από το Διεθνές Πανεπιστήμιο
Πανεπιστημιακή αστυνομία: «Όχι» από το Διεθνές Πανεπιστήμιο
Aνακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Διεθνούς Πανεπιστημίου για το προς ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την Τριτοβάθμια εκπαίδευση
Πανεπιστημιακή αστυνομία: «Όχι» από το Διεθνές Πανεπιστήμιο