ΕΕΠ-ΕΒΠ: Ενημέρωση για μεταθέσεις, μετατάξεις, τοποθετήσεις αναπληρωτών
Τι ισχύει για τη μισθοδοσία νεοδιοριζόμενων - Ενημέρωση των αιρετών ΚΥΣΕΕΠ Βασίλη Βούγια και Γεωργίας Μπουλμέτη

Η Εγκύκλιος για τις Μεταθέσεις μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ πρόκειται να εκδοθεί σύντομα. Καταβάλλονται προσπάθειες από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να ξεκινήσει η διαδικασία πριν το Πάσχα. 

Υπενθυμίζουμε ότι από φέτος τα κενά για τις Μεταθέσεις θα αφορούν σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και ΚΕΣΥ και όχι σε συγκεκριμένες σχολικές μονάδες, σύμφωνα με το ΠΔ 50/1996. 

Επίσης τα κενά των Μεταθέσεων δεν θα περιέχουν σε αυτή τη φάση τις θέσεις που έχουν ήδη καλυφθεί στις Διευθύνσεις από τους νεοδιοριζόμενους. 

Π.χ Αν σε μία Διεύθυνση Εκπαίδευσης υπάρχουν 5 οργανικά κενά Ψυχολόγων (ΠΕ23) κι έχουν καλυφθεί τα 3, τότε θα απομένουν 2 κενά Ψυχολόγων (ΠΕ23), τα οποία θα δοθούν ως οργανικά στις Μεταθέσεις. 

Επίσης κενό μπορεί να υπάρξει αν κάποιος μόνιμος αιτηθεί Μετάθεσης και φανεί οργανικό κενό στη Διεύθυνση ή το ΚΕΣΥ που υπηρετούσε κατά τη διαδικασία της απόφασης των Μεταθέσεων, ωστόσο το συγκεκριμένο κενό δε μπορεί να φανεί από πριν στον Πίνακα των κενών που θα ανακοινωθεί. 

Μετατάξεις

Οι Μετατάξεις θα διεξαχθούν μετά τις Μεταθέσεις και οι αιτήσεις θα λάβουν χώρα αφού εκδοθεί Εγκύκλιος, σύμφωνα με την οδηγία  των υπηρεσιών του Υπουργείου στις  11-12-2019 Αρ. Πρωτ.: 196587/E2 :

“Με το παρόν σας ενημερώνουμε ότι, σε εφαρμογή του άρθρου 64 του Ν.4589/2019 (ΦΕΚ 13 Α΄), μετά και την ολοκλήρωση της διαδικασίας των μεταθέσεων του Εκπαιδευτικού Προσωπικού Π.Ε και Δ.Ε. καθώς και των μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ της Ειδ.Αγωγής έτους 2020, θα εκδοθεί εγκύκλιος στην οποία θα καθορίζονται ο χρόνος και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων μετάταξης”. 

Μετά από διερεύνηση μας φαίνεται ότι οι Μετατάξεις των εκπαιδευτικών που εκδόθηκαν από τα αντίστοιχα Υπηρεσιακά Συμβούλια δεν αφορούν σε νέες αιτήσεις, ωστόσο αυτό μένει να εξετασθεί περαιτέρω. 

Τοποθετήσεις αναπληρωτών από το νέο Αξιολογικό Πίνακα ΑΣΕΠ

Παρόλο που ολοκληρώθηκαν οι αιτήσεις των αναπληρωτών από το νέο Αξιολογικό Πίνακα μέσω του ΟΠΣΥΔ μετά από Πρόσκληση του ΥΠΑΙΘ, δεν μπορεί να υπάρξουν τοποθετήσεις αν δεν ανοίξουν τα σχολεία και υπολογιστεί αν ο υπολειπόμενος χρόνος μέχρι τη λήξη του έτους είναι αρκετός για να προσφέρουν ουσιαστικά τις υπηρεσίες τους. 

Διαφορές ως προς το χρόνο μισθοδοσίας των νεοδιοριζόμενων ανά Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

Σύμφωνα με ενημέρωση της ΠΟΣΕΕΠΕΑ από τους Περιφερειακούς Συλλόγους ΣΕΕΠΕΑ , παρατηρούνται διαφορές ως προς το χρόνο έναρξης της μισθοδοσίας ανά Διευθύνσεις για τους νεοδιοριζόμενους. 

Κάποιες Διευθύνσεις έχουν ήδη ξεκινήσει να καταβάλλουν μισθούς, κάποιες έχουν δώσει ημερομηνία την 27η Απριλίου 2020, ενώ υπάρχουν κάποιες που δεν έχουν ενημερώσει για την ημερομηνία ή έχουν πληροφορήσει ότι ενδεχομένως να γίνει ακόμα και τον Μάϊο.

Παρακαλούμε τους συναδέλφους που έχουν δυσκολίες ως προς το θέμα αυτό να ενημερώσουν άμεσα (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) τους Περιφερειακούς συλλόγους και την ΠΟΣΕΕΠΕΑ, προκειμένου να γίνει ερώτημα και παρέμβαση στο Υπουργείο.

Καλή δύναμη σε όλες και όλους!

Γεωργία Μπουλμέτη και Βασίλης Βούγιας

Αιρετοί ΚΥΣΕΕΠ 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Σκηνές έντασης στη Βουλή μπροστά σε μαθητές: «Μάσα», «γυμνοσάλιαγκας», «τσαμπατζού»

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

φοιτητές
Πανελλαδικές εξετάσεις: Η ανισότητα δεν γράφεται στον πίνακα – αλλά στα μητρώα εισαγωγής
Η κοινωνική ανισότητα βρίσκει πάντα τρόπο να μπαίνει στη σχολική αίθουσα.
Πανελλαδικές εξετάσεις: Η ανισότητα δεν γράφεται στον πίνακα – αλλά στα μητρώα εισαγωγής
Συμπεριφορά παιδιών
Περί συμπεριφορών
Θα ήταν προτιμότερο αυτή η συζήτηση να γινόταν σε ένα λιγότερο φορτισμένο συναισθηματικά πλαίσιο.
Περί συμπεριφορών
καθηγητής.jpg
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων
Τι δηλώνει ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ στο alfavita.gr • Γιατί οι πίνακες του 2026 είναι καθοριστικοί - ΟΠΣΥΔ: Το κρίσιμο στάδιο που «κρίνει» την ένταξη
Κατάταξη 150.000 υποψηφίων εκπαιδευτικών: Το Α΄ 10ήμερο του Απριλίου η έκδοση των δύο μεγάλων προκηρύξεων