ΣτΕ: «Ναι» στην κατασκευή δημοτικού και νηπιαγωγείου στην Καλλιτεχνούπολη Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου
«Πράσινο φως» για την κατασκευή δημοτικού και νηπιαγωγείου στην Καλλιτεχνούπολη Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου

Νόμιμο έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την ανέγερση δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου Αττικής.

Αναλυτικά, στο Ε' Τμήμα του ΣτΕ κατατέθηκε σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του οικισμού του Οικοδομικού Συνεταιρισμού Καλλιτεχνούπολης στο οικοδομικό τετράγωνο 107Α, με αλλαγή χρήσης και καθορισμό όρων και περιορισμών δόμησης.

Συγκεκριμένα, επέρχεται αλλαγή χρήσης του εν λόγω οικοδομικού τετραγώνου από «εμπορικό κέντρο» σε «δημοτικό σχολείο-νηπιαγωγείο» και παράλληλα εγκρίνονται οι ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης.

Στο εν λόγω οικοδομικό τετράγωνο, που περικλείεται από τις οδούς Καλλιτεχνών - Γ. Καζασόγλου - Καλομοίρη - πεζόδρομο (ακόμη αδιάνοικτος), αρχικά είχαν εγκριθεί αθλητικές εγκαταστάσεις, παιδική χαρά και εμπορικό κέντρο.

Στη συνέχεια, το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου ενέκρινε ομόφωνα την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου του επίμαχου οικοδομικού τετραγώνου, με αλλαγή χρήσης γης από χώρο για ανέγερση εμπορικού κέντρου σε χώρο για ανέγερση δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου.

Για αυτήν την απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο έλαβε υπόψη: «α) Ο πληθυσμός της Καλλιτεχνούπολης που εμφανίζει διαχρονικά εντυπωσιακή αύξηση (στοιχεία απογραφών της ΕΛ. ΣΤΑΤ. του 1981), β) οι ανάγκες της εν λόγω περιοχής για χωροθέτηση νηπιαγωγείου και δημοτικού σχολείου διαφαίνονται και τεκμηριώνονται ήδη από το 2011, γ) οι μαθητές του οικισμού απορροφώνται από τα σχολεία της Ραφήνας και του Πικερμίου, που είναι προσβάσιμα μόνον μέσω ΙΧ αυτοκινήτου ή σχολικού και δ) για την προτεινόμενη χωροθέτηση το Ο.Τ. 107Α είναι κατάλληλο».

Τέλος, το ΣτΕ, με την υπ' αριθμ. 57/2020 γνωμοδότηση του Ε' Τμήματος (πρόεδρος Αθανάσιος Ράντος και εισηγήτρια η πάρεδρος Θεώνη Κανελλοπούλου) έκρινε το εν λόγω σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος νόμιμο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Παν.Πατρών: Tο 1ο στην Ελλάδα Πανεπιστημιακό Πιστοποιητικό ΤΕΧΝΗΤΗΣ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗΣ για εκπαιδευτικούς

Η πιο εύκολη Πιστοποίηση Αγγλικών στην Ελλάδα σε 2 ημέρες στα χέρια σου - Δίνεις από το σπίτι σου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Το κορυφαίο πρόγραμμα ειδικής αγωγής στην Ελλάδα - Αιτήσεις έως 18/12

Μοριοδοτούμενο σεμινάριο Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών με μόνο 60 ευρώ 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μητσοτακης
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα έξι νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
Μητσοτάκης: Τα 6 μέτρα που ανακοίνωσε για το στεγαστικό – Επιστροφή δύο ενοικίων, νέοι περιορισμοί στο airbnb
Κυριάκος Μητσοτάκης: Αυτά είναι τα έξι νέα μέτρα για την αντιμετώπιση της στεγαστικής κρίσης
μπάσκετ
AI και Μπάσκετ: Προσομοίωση Συμπεριφοράς και Βελτιστοποίηση Απόδοσης
«Ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ, ως άθλημα υψηλής έντασης, ταχύτητας και τεχνικής πολυπλοκότητας, αποτελεί ιδανικό πεδίο για την αξιοποίηση...
AI και Μπάσκετ: Προσομοίωση Συμπεριφοράς και Βελτιστοποίηση Απόδοσης
νυρεμ
Υποστελέχωση και απώλεια διδακτικών ωρών στα ελληνικά σχολεία της Νυρεμβέργης: Γονείς προχωρούν σε διαμαρτυρία
Κενά εκπαιδευτικών «παγώνουν» τα προγράμματα στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας
Υποστελέχωση και απώλεια διδακτικών ωρών στα ελληνικά σχολεία της Νυρεμβέργης: Γονείς προχωρούν σε διαμαρτυρία