Φοιτητές: Γιατί δεν φεύγουμε από τις φοιτητικές εστίες (video)
Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να κλείσουν οι φοιτητικές εστίες λόγω των έκτακτων μέτρων κατά του κορονοϊού, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος να εξαπλωθεί ο ιός σε όλη την επικράτεια. 

«Κίνδυνος για τις οικογένειες μας και τη δημόσια υγεία»: Στο πλαίσιο της καμπάνιας «Covid19: Κανένας Μόνος/Καμία Μόνη», φοιτητές από σχολές της Κομοτηνής, Θεσσαλονίκης, Ξάνθης και Πάτρας εξηγούν για ποιους λόγους δεν πρέπει να αποχωρήσουν οι οικότροφοι από τις φοιτητικές εστίες και ζητούν από την κυβέρνηση να ακυρώσει την απόφαση αναστολής των φοιτητικών εστιών.

Οι Σύλλογοι Οικοτρόφων από τις εστίες όλης της χώρας ζητούν από τους αρμόδιους υπουργούς να μπορέσουν να παραμείνουν στις εστίες ώστε να μην θέσουν σε κίνδυνο τις οικογένειές τους μέλη των οποίων ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες αλλά και να μην δημιουργηθεί πρόβλημα με φοιτητές που εξακολουθούν να εργάζονται.

Τα μέλη που συμμετέχουν στην καμπάνια αναφέρουν χαρακτηριστικά: «πληροφορηθήκαμε ότι η συνεδρίαση της επιτροπής λοιμοξιολόγων με παρόντα τον Τσιόδρα (κυβερνητικός εκπρόσωπος για την διαχείριση της επιδημίας), εισηγήθηκε να ανασταλεί η απόφαση εκκένωσης των εστιών. Η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο απέρριψε την συγκεκριμένη πρόταση.

Να καταγγελθεί η εγκληματική εμμονή της κυβέρνησης να εκκενώσει τις εστίες πανελλαδικά! Η μεταφορά δεκάδων ή εκατοντάδων φοιτητών στα σπίτια όπου διαμένουν οι οικογένειες, γονείς και ίσως ηλικιωμένοι, και μάλιστα εν τω μέσω της καραντίνας είναι επικίνδυνη και αντίθετη με τη λογική ελέγχου της διάδοσης του ιού»

Δείτε το video:
 

 

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

«Κλείσε το WiFi τώρα»: Γιατί οι ειδικοί απαγορεύουν να το έχεις ανοιχτό εκτός σπιτιού

Έκτακτο επίδομα 200 ευρώ για το Πάσχα – Μέχρι πότε οι αιτήσεις

VOUCHER ΔΥΠΑ 750 ΕΥΡΩ: Μάθε αν εγκρίθηκες και ξεκίνα πρώτος

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

dieythyntis_2.jpg
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
Οι καθαιρέσεις διευθυντών σχολείων και προϊσταμένων νηπιαγωγείων και το μήνυμα που στέλνουν στην εκπαιδευτική κοινότητα
Όταν η διοίκηση των σχολείων μετατρέπεται σε «πεδίο πειθαρχικών διώξεων»
ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΠΑΣΟΚ
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;
Αλήθεια με αυτά τα στελέχη θα έρθει η πολιτική αλλαγή;
Ποιος Διευθυντής Εκπαίδευσης που έχει καταγγελθεί πολλές φορές από τους εκπαιδευτικούς φορείς ήταν υποψήφιος στις εκλογές αντιπροσώπων του ΠΑΣΟΚ;
Αγκινάρα
Πικρή γεύση: Γιατί αξίζει να την εντάξετε στη διατροφή σας
Η πικρή γεύση συχνά αποφεύγεται, καθώς πολλοί την θεωρούν "δύσκολη" ή λιγότερο ευχάριστη σε σχέση με το γλυκό και το αλμυρό. Ωστόσο, οι πικρές τροφές...
Πικρή γεύση: Γιατί αξίζει να την εντάξετε στη διατροφή σας