Εκπαίδευση

Λύση για τους εκπαιδευτικούς στα νησιά - Παρατείνεται η λειτουργία των ξενοδοχείων

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Θα παραταθεί η λειτουργία των ξενοδοχείων, στα οποία διαμένουν εκπαιδευτικοί

Παράταση της λειτουργίας για μια εβδομάδα των ξενοδοχείων στα οποία διαμένουν εκπαιδευτικοί σε νησιωτικές περιοχές αναμένεται να προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Τουρισμού, που θα εκδοθεί άμεσα.

Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ που πρόσκεινται στην ηγεσία του υπουργείου Παιδειας, η υφυπουργός, Σοφία Ζαχαράκη βρίσκεται σε συνεχή επαφή με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού και τους κ.κ. Χάρη Θεοχάρη και Μάνο Κόνσολα, προκειμένου να λυθεί το ζήτημα της στέγασης για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς που υπηρετούν σε νησιά και αναγκαστικά, λόγω της έλλειψης προσφοράς σε κατοικίες, διαμένουν σε δωμάτια ξενοδοχείων.

Όπως ανέφεραν οι ίδιες πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, το πρόβλημα εστιάζεται σε ορισμένα νησιά του Αιγαίου και από το υπουργείο έχει ζητηθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες να γίνει μία χαρτογράφηση των περιοχών που έχουν πρόβλημα, ώστε μέσα στο διάστημα της μίας εβδομάδας να βρεθεί οριστική λύση για όλους.

0 Δείτε τα σχόλια

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις στο alfavita.gr

Market Pass 2026: 600.000 δικαιούχοι παίρνουν ως 240 ευρώ - Πότε τα παίρνετε

Ανατροπή στους πίνακες ΑΣΕΠ: Ακυρώνονται προσλήψεις αναπληρωτών μετά από ελέγχους

Πανελλήνιες 2026: Η πρώτες εκτιμήσεις για τις βάσεις σε  Νομικές, Πολυτεχνεία και Ιατρικές

Google Logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Viber Ακολουθήστε το Αlfavita στο Viber

εκπαίδευση