Κλειστά σχολεία- κορονοϊός: Περικοπή ύλης, παράταση έτους, μετακύλιση πανελλαδικών 
Σ. Ζαχαράκη: «Όλα είναι υποθετικά, όμως μιλώντας υπεύθυνα είναι σημαντικό να επαναλαμβάνουμε αυτή την ενημέρωση προς τους μαθητές, που αγωνιούν»

«Δεν υπάρχει υπόδειξη για περαιτέρω αναστολή της σχολικής χρονιάς. Θα υποθέταμε ότι λογικά θα έχουμε νέα παράταση βέβαια, αν λάβουμε υπ' όψιν τα όσα λέει η επιστημονική κοινότητα» δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας στο Open TV.

Μάλιστα, έκανε λόγο για τρία σενάρια και εξήγησε: «Υπάρχει μια μεγάλη απουσία των παιδιών από το σχολείο. Είναι το 15ημερο που έχει επιβληθεί σε όλα τα σχολεία, όμως υπάρχουν και σχολεία που λείπουν ήδη μια βδομάδα παραπάνω. Κι εκεί θα πρέπει να φροντίσει ο διδακτικός σύλλογος για την αναπλήρωση της ύλης.

Χρειάστηκε και στο παρελθόν να δοθεί παράταση. Είχαν πάρει μέρες από τη Μ. Βδομάδα κι έκαναν μάθημα και κάποια Σάββατα.

Επίσης, θα γίνει περικοπή ύλης αν χρειαστεί, παράταση έτους και μετακύλιση των πανελλαδικών εξετάσεων.

Όλα είναι υποθετικά, όμως μιλώντας υπεύθυνα είναι σημαντικό να επαναλαμβάνουμε αυτή την ενημέρωση προς τους μαθητές, που αγωνιούν, ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Πρέπει να συνεχίζουν τα παιδιά να διαβάζουν με την ύλη που έχουν και σύντομα θα έχουμε ανακοινώσεις».

Αναφερόμενη στα κέντρα ειδικής αγωγής είπε ότι «είναι σε άλλη αρμοδιότητα».

Τέλος, για τα ιδιωτικά σχολεία και τα δίδακτρα που έχουν καταβάλει οι γονείς, η Σ. Ζαχαράκη υποστήριξε ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε βοηθήματα σε όλες τις επιχειρήσεις που πλήττονται. Ωστόσο, κάνουν εξ αποστάσεως μάθηση τα παιδιά, δεν έχουν σταματήσει. Θα τα δούμε ξεχωριστά. Ήδη ξεκίνησε πιλοτικά το σύστημα σε Αχαΐα, Ηλεία, Ζάκυνθο και μπαίνουμε σε νέα εποχή. Μπαίνουν σήμερα άλλοι 20 νομοί στο πρόγραμμα».

Διαβάστε Επίσης:

Εκτοξεύεται η ζήτηση για το ετήσιο σεμινάριο του Παν.Αιγαίου στη Σχολική Ψυχολογία

googlenews4
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο GOOGLE NEWS 
viber67
Ακολουθήστε το alfavita.gr στο VIBER

 

σχετικά άρθρα

Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου
Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου
Η κορυφαία μοριοδοτούμενη εξ αποστάσεως και ασύγχρονη επιμόρφωση από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου πάνω στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση ξεκίνησε στις 29...
Μοριοδοτούμενη Επιμόρφωση στη Διαπολιτισμική Εκπαίδευση του Παν.Αιγαίου