ecdl
Στα σχολεία των συγκεκριμένων περιοχών οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής αύριο

Από τις περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας θα ξεκινήσουν τα εξ’ αποστάσεως διαδικτυακά μαθήματα σε μαθητές της Γ΄ Λυκείου, με τοη διαδικασία να ξεκινά αύριο, Δευτέρα 16 Μαρτίου.  

Οι προετοιμασίες έχουν ξεκινήσει, ενώ αύριο στα σχολικά συγκροτήματα καλούνται να παραβρεθούν οι διευθυντές και οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα αφορούν την προετοιμασία και την εφαρμογή της συγκεκριμένης δράσης.

Σε επιστολή προς του διευθυντές των σχολείων ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, Γεώργιος Αφράτης, αναφέρει:

«Σύμφωνα με την σημερινή ενημέρωση (14-3-2020) του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, η  Αχαΐα και η Ηλεία θα είναι οι πρώτες Περιφερειακές Ενότητες που καλούνται να εφαρμόσουν την εξ αποστάσεως διδακτική επικοινωνία με τους μαθητές μας. Η πρώτη εφαρμογή της συγκεκριμένης δράσης αναφέρεται μόνο σε μαθητές της Γ΄ τάξης των ημερήσιων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που παρακολουθούν μαθήματα Πανελλαδικώς εξεταζόμενα. Θεωρείται δεδομένο, ότι οι Διευθυντές/τριες έχουν ενημερώσει  το my school με τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις και τα κινητά τηλέφωνα των κηδεμόνων των ανωτέρω μαθητών και ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα κατά την χρήση τους στη δράση.

Σας παρακαλώ να επικοινωνήσετε με τους εκπαιδευτικούς του Σχολείου σας, που διδάσκουν Πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα και να τους ενημερώσετε ότι καλούνται να συμμετάσχουν στην συγκεκριμένη διαδικασία. Παρόλο που η συμμετοχή είναι εθελοντική, πρέπει να ενημερωθούν, ότι υπάρχει πρόβλεψη για υποστήριξη στο έργο τους και ότι θα επικοινωνήσει με τον/την κάθε εκπαιδευτικό ξεχωριστά μέλος της υποστηρικτικής ομάδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Η επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί αύριο (Κυριακή 15-3-2020) μετά της 12:00 και θα περιέχει μεταξύ άλλων συγκεκριμένες οδηγίες και απαντήσεις στα πρώτα σχετικά ερωτήματα.

Το πρώτο μάθημα (διάρκειας περίπου 35 λεπτών) προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 16-3-2020 περίπου στις 11:00. Τα υπόλοιπα μαθήματα θα ακολουθήσουν το πρόγραμμα που θα καταρτιστεί στη συνέχεια, με ευθύνη του Διευθυντή του Σχολείου. Η διδακτική επικοινωνία θα πραγματοποιηθεί από τις οικίες του εκπαιδευτικού και των μαθητών/τριων, που θα θελήσουν μετά από σχετική ενημέρωση να συμμετάσχουν. Εάν ο/η εκπαιδευτικός δεν διαθέτει τον αναγκαίο εξοπλισμό, θα υποστηριχθεί από τη Διεύθυνση του Σχολείου του.

Κυρία Διευθύντρια -κύριε Διευθυντή,

Θεωρείται αναγκαίο τη Δευτέρα το πρωί (16-3-2020) εκτός από τη δική σας παρουσία, να παραβρίσκεται στη Σχολική Μονάδα και ο εκπαιδευτικός Πληροφορικής, ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσα τυχόν προβλήματα που θα αφορούν την προετοιμασία και την εφαρμογή της συγκεκριμένης δράσης. Σας ευχαριστώ για την συνεργασία και αναμένω στο mail της ΔΔΕ ΑΧΑΪΑΣ μέχρι αύριο Κυριακή 15-3-20 και ώρα 10:00, συμπληρωμένο τον συνημμένο excel, ώστε να είναι δυνατή η επεξεργασία του, η αποστολή του στην ΠΔΕ Δυτικής Ελλάδας και στη συνέχεια η διαβίβασή του στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πριν από της 12:00.

Θα επικοινωνήσω προσωπικά τηλεφωνικά με την καθεμία και τον καθένα από εσάς για  περαιτέρω ενημέρωση και διευκρινήσεις.»

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αποκάλυψη alfavita.gr: Τροχαίο σοκ με ΚΤΕΛ γεμάτο φοιτητές - «Αποκοιμήθηκε ο οδηγός»

Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών 2026: Τις επόμενες εβδομάδες η ανακοίνωση - Πώς διαμορφώνεται ο αριθμός

Αλλαγές κορυφής στην εκπαίδευση της Αττικής: Χηρεύουν 3 θέσεις "κλειδιά"

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τεμμ
Τέμπη: Κατηγορούμενος «δείχνει» το Δημόσιο – «Γνώριζαν τα κενά ασφαλείας και δεν έκαναν τίποτα»
Σφοδρές καταγγελίες για «εγκληματική αδράνεια» και ανενεργά συστήματα – Στο στόχαστρο το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
Τέμπη: Κατηγορούμενος «δείχνει» το Δημόσιο – «Γνώριζαν τα κενά ασφαλείας και δεν έκαναν τίποτα»
ενεγυλ
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας
Η ΕΛΜΕ ζητά άμεσα μέτρα ασφάλειας μετά από βραχυκύκλωμα και πυρκαγιά – «Από τύχη δεν υπήρξαν θύματα»
Σοβαρές καταγγελίες για επικίνδυνες συνθήκες σε ειδικό σχολείο της Κέρκυρας
νηπιαγωγεια
Με χρώματα και φωνές υπερασπίζονται οι μαθητές το σχολείο τους – Δυναμική αντίδραση στη συγχώνευση νηπιαγωγείων
Γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά στην Αγία Παρασκευή στέλνουν μήνυμα για ποιοτική προσχολική αγωγή και ανθρώπινες συνθήκες μάθησης
Με χρώματα και φωνές υπερασπίζονται οι μαθητές το σχολείο τους – Δυναμική αντίδραση στη συγχώνευση νηπιαγωγείων
ΕΦΚΑ
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών
24ωρη κινητοποίηση προκηρύσσουν οι εργαζόμενοι μετά την ένοπλη επίθεση – Ζητούν άμεσα μέτρα προστασίας και ενίσχυση των υπηρεσιών
«Λουκέτο» στον ΕΦΚΑ μετά τους πυροβολισμούς – Στο επίκεντρο η ασφάλεια εργαζομένων και πολιτών