«Εξετάζεται η επέκταση του σχολικού έτους και η μείωση της ύλης»
Για το κλείσιμο των σχολείων λόγω κορονοϊού μίλησε η υπουργός Παιδείας σε εκπομπή της ΕΡΤ - Η ίδια έκανε λόγο πρωτοβουλίες από τα αρμόδια υπουργεία αναφορικά με τους μισθούς των ιδιωτικών εκπαιδευτικών

Θα επανεξεταστεί το ενδεχόμενο να κλείσουν και πάλι τα σχολεία, πέραν των 14 ημερών αναστολής λειτουργίας που έχουν ήδη ανακοινωθεί, όπως τόνισε η υπουργός Παιδείαςς, Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στην εκπομπή «10» της ΕΡΤ, το βράδυ της Τρίτης. Η εν λόγω εξέλιξη θα εξαρτηθεί από τις αποφάσεις των ειδικών που συμβουλεύεται το υπουργείο Παιδείας.

Όσον αφορά την παράταση του σχολικού έτους και τις πανελλαδικές, η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τη συνολική διάρκεια της αναστολής λειτουργίας των σχολείων, σημειώνοντας ότι το κλείσιμο για διάστημα δύο ή τριών εβδομάδων είναι διαχειρίσιμο και ότι τα κενά στη διδασκαλία καλύπτονται. Η υπουργός αναφέρθηκε σε μέτρα όπως την περικοπή των περιπάτων κλπ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας για μεγαλύτερο διάστημα, η Νίκη Κεραμέως διευκρίνισε ότι εξετάζεται η επέκταση του σχολικού έτους και η μείωση της ύλης.

Πάντως, το υπουργείο Παιδείας, ανεξαρτήτως της διάρκειας αναστολής των σχολικών μονάδων μελετά, σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, την άμεση εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και στα σε σχολεία και πανεπιστήμια, προκειμένου, όπως είπε, να διατηρηθεί η επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η υπουργός Παιδείας έκανε ξεκάθαρο παράλληλα ότι αναστέλλεται και η λειτουργία των φροντιστηρίων.

Για τις άδειες των εργαζόμενων γονέων δήλωσε ότι αναμένεται να ληφθούν πρωτοβουλίες αύριο.

Μιλώντας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς και τις χαμένες διδακτικές ώρες, η υπουργός τόνισε ότι αναμένονται πρωτοβουλίες από τα αρμόδια υπουργεία.

Για τα σχολεία που ήταν ήδη κλειστά πριν την ανακοίνωση της γενικής αναστολής λειτουργίας η υπουργός είπε ότι τα κενά θα καλυφθούν σε κάθε περίπτωση.

Τέλος, ερωτώμενη για το ζήτημα της θείας κοινωνίας, η Νίκη Κεραμέως ανέφερε ότι το συγκεκριμένο ζήτημα είναι θέμα ατομικής ευθύνης προς την κοινωνία και θρησκευτικής ελευθερίας, ενώ συμπλήρωσε ότι ο ιός μεταδίδεται με το σάλιο.

Δείτε επίσης:

Κλειστά σχολεία: Ολόκληρη η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Κλείνουν για 14 μέρες και όλα τα φροντιστήρια

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

ΑΣΕΠ: Σε 2 ημέρες ΕΥΚΟΛΟ Online Proficiency GOLEARN ΧΩΡΙΣ προφορικά, ΧΩΡΙΣ έκθεση (Μόνο 10 ημέρες έμειναν για την ΑΛΛΑΓΗ!)

Παν.Πατρών: Ανακοινώθηκε το 1ο σε Ελλάδα Μοριοδοτούμενο Πανεπιστημιακό σεμινάριο στην Τεχνητή Νοημοσύνη για εκπαιδευτικούς

Παν.Πατρών: Μοριοδοτούμενο σεμινάριο ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗΣ με 65Є εγγραφή - έως 22/5

ΕΥΚΟΛΕΣ πιστοποιήσεις ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΙΤΑΛΙΚΩΝ για ΑΣΕΠ - Πάρτε τις ΑΜΕΣΑ

2ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ: Τα 2 μαθήματα εξέτασης και η ύλη

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπούλινγκ
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
Πρόσκληση σε Εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού από τη Δ.Π.Ε. Αν....
ΔΠΕ Αν. Αττικής: Εκδήλωση για την αντιμετώπιση της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού
ypoyrgeiopaidias_aftodioikisi_9.jpg
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις
Διευκρινίσεις σχετικά με τα θέματα Νεοελληνικής Γλώσσας για την εισαγωγή στα Πρότυπα και Εκκλησιαστικά Γυμνάσια
Πρότυπα Σχολεία: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας για τα λάθη και τις αστοχίες στις εξετάσεις