Παιδί: Δυσκολία συγκέντρωσης στην εκμάθηση από το σπίτι
Τα παιδιά δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στην εκμάθηση στο σπίτι

Τα παιδιά δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στην εκμάθηση στο σπίτι μετά την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων στην Κίνα, σύμφωνα με έρευνα.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Εκπαίδευσης έδειξε ότι πολλά παιδιά περνούν μία έως τέσσερις ώρες σε ηλεκτρονικές συσκευές, δεν αναπτύσσουν ενδιαφέροντα και διαταράσσονται εύκολα από άλλα μέλη της οικογένειας.

Αυτά προέκυψαν αφού το υπουργείο Παιδείας στην Κίνα ανακοίνωσε την παρατεταμένη αναστολή των σχολικών συγκροτημάτων, δηλαδή των νηπιαγωγείων, των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι τις 20 Απριλίου εξαιτίας του κορονοϊού Covid-19.

Το παιδαγωγικό τμήμα του πανεπιστημίου διεξήγαγε συνεντεύξεις με 6.702 γονείς παιδιών νηπιαγωγείου και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ 19 και 22 Φεβρουαρίου.

Πάνω από το 80% των γονέων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σχεδόν το 70% των γονέων των παιδικών σταθμών δήλωσαν ότι τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκμάθηση στο σπίτι. Επίσης ανησυχούσαν ότι θα πέσει η επίδοση των παιδιών στα μαθήματά τους.

Μεταξύ αυτών των γονέων, πάνω από το 70% δήλωσαν ότι τα παιδιά δεν μπορούν να συγκεντρωθούν ή παρουσιάζουν έλλειψη ενδιαφέροντος εκμάθησης και ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πόροι ή υποστήριξη.

Περισσότερο από το 70% των γονέων μαθητών των νηπιαγωγείων και το 80% των γονέων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση επισήμαναν ότι τα σχολεία παρέχουν ηλεκτρονικές δραστηριότητες μάθησης κατά τη διάρκεια της αναστολής.

Ωστόσο, το 35% των γονέων στα νηπιαγωγεία και σχεδόν οι μισοί γονείς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ήταν δυσαρεστημένοι με τον συγκεκριμένο τρόπο εκμάθησης, κάνοντας καταγγελίες για έλλειψη υποστήριξης και επικοινωνίας μεταξύ γονέων και σχολείων.

Επιπλέον, οι μαθητές κατάντησαν να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο με ηλεκτρονικές συσκευές. Σχεδόν το 80% των γονέων σε παιδικούς σταθμούς δήλωσαν ότι τα παιδιά τους περνούν πάνω από μία ώρα την ημέρα σε αυτές.

Παρόλο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει ότι παιδιά ηλικίας από δύο έως τεσσάρων ετών δεν πρέπει να κάθονται μπροστά από μια οθόνη περισσότερο από μία ώρα, κάθε μέρα. Και το 40% των γονέων στα δημοτικά σχολεία δήλωσε ότι τα παιδιά περνούν πάνω από τέσσερις ώρες καθημερινά μπροστά στις οθόνες.

Οι μαθητές των νηπιαγωγείων δεν μπορούν να ολοκληρώσουν μόνοι τους τα μαθήματα, έτσι χρειάζονται γονική βοήθεια. Χωρίς υποστήριξη, οι γονείς με περιορισμένη εκπαίδευση θα αισθάνονται φυσικά πιεσμένοι.

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ανακοινώθηκε ο 3ος Πανελλήνιος Γραπτός Διαγωνισμός ΑΣΕΠ με ΝΕΑ ΥΛΗ: Βγήκαν τα πρώτα Τεστ με τις λύσεις τους

Διευθυντές καλούνται να δηλώσουν ποιοι εκπαιδευτικοί δεν έκαναν τηλεκπαίδευση και για ποιο λόγο

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

μπανουσι
Ο Μάριο Μπανούσι κατακτά τον Αργυρό Λέοντα της Βενετίας
Ο 27χρονος Ελληνοαλβανός σκηνοθέτης τιμήθηκε για την παράστασή του «ΜΑΜΙ», μετατρέποντας προσωπικές μνήμες και οικογενειακές ιστορίες σε παγκόσμιο...
Ο Μάριο Μπανούσι κατακτά τον Αργυρό Λέοντα της Βενετίας
Σοφία Ζαχαράκη
Επίσκεψη Ζαχαράκη σε σχολεία και ΑΕΙ σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη
Επίσκεψη στις εκπαιδευτικές δομές της Δυτικής Μακεδονίας θα πραγματοποίησε αύριο και μεθαύριο η υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Επίσκεψη Ζαχαράκη σε σχολεία και ΑΕΙ σε Πτολεμαΐδα και Κοζάνη
56χρονη νεκρή εκπαιδευτικός στη Γλυφάδα
Γλυφάδα: Εκπαιδευτικός και μητέρα ενός παιδιού η νεκρή 56χρονη
Γλυφάδα: Αυτή είναι η 56χρονη που πνίγηκε στην Άνω Γλυφάδα – «Την έβλεπαν να χάνει τις αισθήσεις της μέσα στο νερό και τις πέτρες»
Γλυφάδα: Εκπαιδευτικός και μητέρα ενός παιδιού η νεκρή 56χρονη
κορωπι
Σοβαρές ζημιές σε σχολική μονάδα της Ανατολικής Αττικής από την κακοκαιρία
Εκτός λειτουργίας το 3ο Δημοτικό Σχολείο Κορωπίου μετά τις εκτεταμένες πλημμύρες σε αίθουσες και κοινόχρηστους χώρους
Σοβαρές ζημιές σε σχολική μονάδα της Ανατολικής Αττικής από την κακοκαιρία