Παιδί: Δυσκολία συγκέντρωσης στην εκμάθηση από το σπίτι
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
Τα παιδιά δυσκολεύονται να συγκεντρωθούν στην εκμάθηση στο σπίτι

Τα παιδιά δεν μπορούν να συγκεντρωθούν στην εκμάθηση στο σπίτι μετά την αναστολή της λειτουργίας των σχολείων στην Κίνα, σύμφωνα με έρευνα.

Έρευνα του Πανεπιστημίου Εκπαίδευσης έδειξε ότι πολλά παιδιά περνούν μία έως τέσσερις ώρες σε ηλεκτρονικές συσκευές, δεν αναπτύσσουν ενδιαφέροντα και διαταράσσονται εύκολα από άλλα μέλη της οικογένειας.

Αυτά προέκυψαν αφού το υπουργείο Παιδείας στην Κίνα ανακοίνωσε την παρατεταμένη αναστολή των σχολικών συγκροτημάτων, δηλαδή των νηπιαγωγείων, των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι τις 20 Απριλίου εξαιτίας του κορονοϊού Covid-19.

Το παιδαγωγικό τμήμα του πανεπιστημίου διεξήγαγε συνεντεύξεις με 6.702 γονείς παιδιών νηπιαγωγείου και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης μεταξύ 19 και 22 Φεβρουαρίου.

Πάνω από το 80% των γονέων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και σχεδόν το 70% των γονέων των παιδικών σταθμών δήλωσαν ότι τα παιδιά τους αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην εκμάθηση στο σπίτι. Επίσης ανησυχούσαν ότι θα πέσει η επίδοση των παιδιών στα μαθήματά τους.

Μεταξύ αυτών των γονέων, πάνω από το 70% δήλωσαν ότι τα παιδιά δεν μπορούν να συγκεντρωθούν ή παρουσιάζουν έλλειψη ενδιαφέροντος εκμάθησης και ότι δεν υπάρχουν επαρκείς πόροι ή υποστήριξη.

Περισσότερο από το 70% των γονέων μαθητών των νηπιαγωγείων και το 80% των γονέων στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση επισήμαναν ότι τα σχολεία παρέχουν ηλεκτρονικές δραστηριότητες μάθησης κατά τη διάρκεια της αναστολής.

Ωστόσο, το 35% των γονέων στα νηπιαγωγεία και σχεδόν οι μισοί γονείς στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ήταν δυσαρεστημένοι με τον συγκεκριμένο τρόπο εκμάθησης, κάνοντας καταγγελίες για έλλειψη υποστήριξης και επικοινωνίας μεταξύ γονέων και σχολείων.

Επιπλέον, οι μαθητές κατάντησαν να περνούν πολύ περισσότερο χρόνο με ηλεκτρονικές συσκευές. Σχεδόν το 80% των γονέων σε παιδικούς σταθμούς δήλωσαν ότι τα παιδιά τους περνούν πάνω από μία ώρα την ημέρα σε αυτές.

Παρόλο που ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συστήνει ότι παιδιά ηλικίας από δύο έως τεσσάρων ετών δεν πρέπει να κάθονται μπροστά από μια οθόνη περισσότερο από μία ώρα, κάθε μέρα. Και το 40% των γονέων στα δημοτικά σχολεία δήλωσε ότι τα παιδιά περνούν πάνω από τέσσερις ώρες καθημερινά μπροστά στις οθόνες.

Οι μαθητές των νηπιαγωγείων δεν μπορούν να ολοκληρώσουν μόνοι τους τα μαθήματα, έτσι χρειάζονται γονική βοήθεια. Χωρίς υποστήριξη, οι γονείς με περιορισμένη εκπαίδευση θα αισθάνονται φυσικά πιεσμένοι.

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Αναδρομικά έως 3.500 ευρώ και αυξήσεις συντάξεων: Ποιοι πληρώνονται

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Πανελλαδικές - πανελλήνιες εξετάσεις
Η μεγάλη αδικία των Πανελλαδικών: Γιατί η Οικονομία πρέπει να μπει στη Β' Λυκείου τώρα
Μέσα σε μόλις 9 μήνες, υπό το καθεστώς της ακραίας πίεσης των εξετάσεων, καλούνται να αφομοιώσουν από το μηδέν σύνθετες μικροοικονομικές και...
Η μεγάλη αδικία των Πανελλαδικών: Γιατί η Οικονομία πρέπει να μπει στη Β' Λυκείου τώρα
βουλη
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Γιατί «ψαλιδίστηκε» ο αριθμός στους 5.500
Ερώτηση στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας σχετικά με τους 5.500 διορισμούς εκπαιδευτικών που αναμένονται μέσα στο καλοκαίρι
Διορισμοί εκπαιδευτικών: Γιατί «ψαλιδίστηκε» ο αριθμός στους 5.500
Αθανάσιος Κατσαγκόλης
Λασίθι: Αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης
Το έργο υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας, με συνολικό προϋπολογισμό 2.999.970,58 ευρώ και αποτελεί μια ουσιαστική επένδυση στον ψηφιακό...
Λασίθι: Αναβάθμιση του τεχνολογικού εξοπλισμού των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης
κάμερες στους δρόμους
Ψηφιακό «φιάσκο» στους δρόμους: Στο 90% με 95% αγγίζει η αστοχία των καμερών Τεχνητής Νοημοσύνης για τον ΚΟΚ
Γιατί οι «έξυπνες» κάμερες δείχνουν λάθος παραβάσεις στο 95% των περιπτώσεων
Ψηφιακό «φιάσκο» στους δρόμους: Στο 90% με 95% αγγίζει η αστοχία των καμερών Τεχνητής Νοημοσύνης για τον ΚΟΚ