Κορονοϊός: «Αν μας υποδείξουν οι εμπειρογνώμονες να κλείσουμε τα σχολεία θα το κάνουμε»
Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google
«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια», σημειώνει η Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας για τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον κορονοϊό

Στα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού στην εκπαιδευτικά κοινότητα αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

«Για εμάς συμβουλάτορας και σημείο αναφοράς είναι το υπουργείο Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού και βέβαια η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Τον Ιανουάριο δώσαμε συμβουλές στα σχολεία για τον κορονοϊό», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη, επισημαίνοντας ότι «πάντα ακούμε τους εμπειρογνώμονες».

«Για το οποιοδήποτε βήμα ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα, όπως ήδη κάναμε με τις εκδρομές του εξωτερικού, ξεκινήσαμε την προηγούμενη Κυριακή με την απαγόρευση της Ιταλίας, προχωρήσαμε προχθές με την απαγόρευση των εκδρομών του εξωτερικού», συμπλήρωσε η Σοφία Ζαχαράκη και υπογράμμισε: «Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία, και εμείς περιμένουμε σταδιακά ακόμα για τη λειτουργία των σχολείων, επειδή αυτό φαίνεται από  την Τρίτη και μετά, την εισήγηση της Επιτροπής Προστασίας της δημόσιας Υγείας».

«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, εξηγώντας ότι «αυτή η απόφαση (κλείσιμο σχολείων) θα είχε και κάποιες άλλες συνέπειες σε θέματα απουσιών, προθεσμιών κλπ. Αλλά όλα αυτά είναι δευτερεύοντα  στη μεγάλη υποχρέωση που έχουμε για την προστασία του μαθητικού πληθυσμού και βέβαια των εκπαιδευτικών μας».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία, η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε:

«Αν μας υποδείξουν οι εμπειρογνώμονες να κλείσουμε τα σχολεία θα το κάνουμε προφανώς». «Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα, για αυτό ακριβώς πέρασε, για τις περιπτώσεις που θα πρέπει να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις», κατέληξε η υφυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία σε Δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης την Τρίτη

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις

Τι σημαίνει η λέξη «ακηδία»;

Πανελλήνιες 2026: Θέματα, Λύσεις, Αποτελέσματα και Bάσεις στο google

Κατσαρίδες στο σπίτι: Τα φυτά που «υπόσχονται» φυσική απώθηση

Google logo Μάθε πρώτος όλες τις σημαντικές ειδήσεις. Βάλε το alfavita.gr στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

τάξη
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η στατιστική που κρύβει τις τάξεις των 25 παιδιών στα σχολεία της Ελλάδας
Οκτώ μαθητές ανά εκπαιδευτικό; Η αλήθεια πίσω από έναν αριθμό που λέει λίγα και κρύβει πολλά
dieythyntis_2.jpg
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Αντιδράσεις για την παραπομπή του σε πειθαρχικό – Στο επίκεντρο οι πειθαρχικές διώξεις εκπαιδευτικών - Αναφορά στις δικαστικές αποφάσεις
Διεύθυνση εκπαίδευσης καθαίρεσε διευθυντή και μετά του κοινοποίησε παραπομπή σε πειθαρχική διαδικασία
Νηπιαγωγείο με κάγκελα
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου
Καταγγελία Συλλόγου Εκπαιδευτικών για εργασιακό εκφοβισμό και παραβίαση δικαιωμάτων σε νηπιαγωγείο του Χαλανδρίου
«Θα το πληρώσετε ακριβά»: Σοβαρές καταγγελίες κατά προϊσταμένης νηπιαγωγείου