Κορονοϊός: «Αν μας υποδείξουν οι εμπειρογνώμονες να κλείσουμε τα σχολεία θα το κάνουμε»
«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια», σημειώνει η Σοφία Ζαχαράκη μιλώντας για τα μέτρα πρόληψης ενάντια στον κορονοϊό

Στα μέτρα αποτροπής της εξάπλωσης του κορονοϊού στην εκπαιδευτικά κοινότητα αναφέρθηκε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

«Για εμάς συμβουλάτορας και σημείο αναφοράς είναι το υπουργείο Υγείας, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας, η Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού και βέβαια η Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας. Τον Ιανουάριο δώσαμε συμβουλές στα σχολεία για τον κορονοϊό», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Ζαχαράκη, επισημαίνοντας ότι «πάντα ακούμε τους εμπειρογνώμονες».

«Για το οποιοδήποτε βήμα ακολουθήσουμε από εδώ και πέρα, όπως ήδη κάναμε με τις εκδρομές του εξωτερικού, ξεκινήσαμε την προηγούμενη Κυριακή με την απαγόρευση της Ιταλίας, προχωρήσαμε προχθές με την απαγόρευση των εκδρομών του εξωτερικού», συμπλήρωσε η Σοφία Ζαχαράκη και υπογράμμισε: «Πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι πρόκειται για μια δυναμική διαδικασία, και εμείς περιμένουμε σταδιακά ακόμα για τη λειτουργία των σχολείων, επειδή αυτό φαίνεται από  την Τρίτη και μετά, την εισήγηση της Επιτροπής Προστασίας της δημόσιας Υγείας».

«Είμαστε έτοιμοι για όλα τα σενάρια», τόνισε η υφυπουργός Παιδείας, εξηγώντας ότι «αυτή η απόφαση (κλείσιμο σχολείων) θα είχε και κάποιες άλλες συνέπειες σε θέματα απουσιών, προθεσμιών κλπ. Αλλά όλα αυτά είναι δευτερεύοντα  στη μεγάλη υποχρέωση που έχουμε για την προστασία του μαθητικού πληθυσμού και βέβαια των εκπαιδευτικών μας».

Στην ερώτηση του δημοσιογράφου για το αν υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν τα σχολεία, η Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε:

«Αν μας υποδείξουν οι εμπειρογνώμονες να κλείσουμε τα σχολεία θα το κάνουμε προφανώς». «Η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που πέρασε την προηγούμενη εβδομάδα, για αυτό ακριβώς πέρασε, για τις περιπτώσεις που θα πρέπει να πάρουμε τέτοιες αποφάσεις», κατέληξε η υφυπουργός.

Διαβάστε επίσης:

Κλειστά σχολεία σε Δήμους της Αττικής και της Θεσσαλονίκης την Τρίτη

Όλες οι σημαντικές και έκτακτες ειδήσεις σήμερα

Ιδιωτικά σχολεία: Γείτονας, Ιόνιος και Εράσμειος σε επαφές με μεγάλα funds

Έρχονται πρόστιμα μέχρι και 1.000 ευρώ σε χιλιάδες κατόχους οχημάτων

Voucher 750 ευρώ σε εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα - Ανοίγουν οι αιτήσεις

Alfavita.gr: Χρονιά εκτόξευσης το 2025 – Νο1 στην Παιδεία, ανάμεσα στα 10 μεγαλύτερα ενημερωτικά μέσα

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News Viber logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Viber

σχετικά άρθρα

Αεροπορική επίθεση του Ισραήλ στον Λίβανο
Λίβανος: Καταγγελίες κατά του Ισραήλ για ψεκασμό με γλυφοσάτη στο έδαφός του
Στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ προσφεύγει ο Λίβανος – Σοκάρουν οι μετρήσεις για τη μόλυνση του εδάφους
Λίβανος: Καταγγελίες κατά του Ισραήλ για ψεκασμό με γλυφοσάτη στο έδαφός του
Η Υπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη
Σοφία Ζαχαράκη από τα Ιωάννινα: Τρεις δεσμεύσεις για την εκπαίδευση, τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς
«Καμία οικογένεια στην περιφέρεια δεν θα νιώθει αποκλεισμένη» - Το μήνυμα της Υπουργού Παιδείας στο προσυνέδριο της ΝΔ στα Ιωάννινα
Σοφία Ζαχαράκη από τα Ιωάννινα: Τρεις δεσμεύσεις για την εκπαίδευση, τα σχολεία και τους εκπαιδευτικούς