ΠΕΑΔ: Επίθεση της κυβέρνησης στο δημόσιο σχολείο;
Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Η Π.Ε.Α.Δ. με αφορμή τις εκπεφρασμένες προθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο μείωσης των 7ωρων μαθημάτων προσανατολισμού στη Γ’ Λυκείου, έχει να κάνει τις εξής διαπιστώσεις:

  • Η εφαρμογή των 7ωρων μαθημάτων στα μαθήματα προσανατολισμού της Γ’ Λυκείου, με δεδομένο ότι η φοίτηση στην τάξη αυτή οδηγεί στις πανελλαδικές εξετάσεις, απέδειξε πως το δημόσιο σχολείο μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις αυτές με την χρονική άνεση και την πληρότητα που οι εξετάσεις αυτού του επιπέδου απαιτούν!
  • Στα δημόσια σχολεία φοιτά η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών των λαϊκών οικογενειών και της μεσαίας τάξης που τόσο δοκιμάστηκαν στα «πέτρινα» χρόνια των μνημονίων!
  • Οι συνάδελφοι που διδάσκουν τα μαθήματα προσανατολισμού –κατά γενική ομολογία- είναι ικανοποιημένοι από την απόδοση του έργου τους μετά την καθιέρωση του 7ώρου!
  • Κάθε συζήτηση που σχετίζεται με την κατάργηση των 7ωρων μαθημάτων προσανατολισμού δεν μπορεί παρά να εκπορεύεται από εκείνους που επιθυμούν να εμπορευτούν αυτό που το δημόσιο σχολείο απέδειξε φέτος ότι μπορεί να προσφέρει: άνεση χρόνου, πληρότητα και εγκυρότητα στην προετοιμασία των μαθητών/τριών για τις επικείμενες πανελλαδικές εξετάσεις!
  • Κάθε συζήτηση που σχετίζεται με την κατάργηση των 7ωρων μαθημάτων προσανατολισμού στρέφεται στην ουσία εναντίον του δημόσιου σχολείου!
  • Κάθε συζήτηση που σχετίζεται με την κατάργηση των 7ωρων μαθημάτων προσανατολισμού στρέφεται εν τέλει εναντίον των δεκάδων χιλιάδων οικογενειών που θα κληθούν να αναζητήσουν ακριβές ιδιωτικές υπηρεσίες για να αντικαταστήσουν μια δημόσια δωρεάν παροχή!

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να συναισθανθεί την ευθύνη της απέναντι στους μαθητές, τις μαθήτριες και στις οικογένειές τους πριν προχωρήσει στην ματαίωση ενός επιβεβαιωμένα θετικού μέτρου, αυτού της θέσπισης των 7ωρων μαθημάτων προσανατολισμού!

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Διαμάντης Θεόδωρος

Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σάββας Βασίλειος

 

Google news logo Ακολουθήστε το Alfavita στo Google News

Όλες οι σημαντικές ειδήσεις σήμερα

Διορισμοί: Βήμα - βήμα οδηγίες για τις αιτήσεις

Προσλήψεις αναπληρωτών - Πότε θα γίνουν οι δηλώσεις περιοχών

Εκπαιδευτικοί Αιτήσεις για Διορισμό στον ΟΠΣΥΔ ΕΔΩ

Αλλάζει ο νόμος ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗΣ Εκπαιδευτικών: 2 σεμινάρια αντί για ένα

ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ σε όλα τα σχολεία - Αυτό είναι το 9ΜΗΝΟ σεμινάριο που μοριοδοτεί Διορισμούς - προσλήψεις εκπαιδευτικών

Πιστοποίηση Αγγλικών  ΕΥΚΟΛΑ και Ευέλικτα με ΤΗΛΕΞΕΤΑΣΗ ΜΟΝΟ σε Reading - Listenin (ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΗ) - ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΣΕΠ

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ (ΜΟΝΟ 25 ΕΥΡΩ το μήνα) κ.α. - ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΩΣ 26 ΙΟΥΛΙΟΥ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΜΟΝΟ 95 ΕΥΡΩ για ΑΣΕΠ, ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ

σχετικά άρθρα

asep
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Πίνακες κατάταξης της 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ)
Το ΦΕΚ με τους πίνακες κατάταξης με σειρά προτεραιότητας υποψήφιων εκπαιδευτικών Δευτεροβάθμιας Γενικής Εκπαίδευσης κατηγορίας ΠΕ της προκήρυξης...
Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών: Πίνακες κατάταξης της 2ΓΕ/2019 (ΦΕΚ)
pafilis
Παφίλης για νομοσχέδιο: Αντανακλά σκληρούς ταξικούς νόμους του καπιταλισμού
««Εμείς θέλουμε προσωπικότητες, ανθρώπους που να σκέφτονται. Εσείς θέλετε ρομποτάκια στην υπηρεσία των αφεντικών», τόνισε ο Θ. Παφίλης στην Ολομέλεια...
Παφίλης για νομοσχέδιο: Αντανακλά σκληρούς ταξικούς νόμους του καπιταλισμού
kinitopoiisi vouli
Αξιολόγηση: Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο (Pics/Vid)
Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο για την αξιολόγηση που ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή, πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα
Αξιολόγηση: Εκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα ενάντια στο νομοσχέδιο (Pics/Vid)