Πρυτανεία ΟΠΑ: Στέλνουμε στον εισαγγελέα τον οπλοφόρο
Η πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (πρώην ΑΣΟΕΕ) καταδικάζει την ενέργεια του ειδικού φρουρού

Πήρε θέση η Πρυτανεία του Οικονομικού Πανεπιστημίου της Αθήνας, έστω την επόμενη ημέρα, για το χθεσινό περιστατικό με τον οπλοφόρο αστυνομικό που απείλησε φοιτητές μέσα στο ίδρυμα.

Με ανακοίνωσή της πριν από λίγο η πρυτανεία του ιδρύματος καταδικάζει την ενέργεια του αστυνομικού και τονίζει ότι ενημερώνει τις εισαγγελικές αρχές για το περιστατικό .

Η ανακοίνωση:

"Με αφορμή το αναφερόμενο περιστατικό εισόδου στον προαύλιο χώρο του Ιδρύματος αστυνομικού εκτός υπηρεσίας και πρόταξης  όπλου σε ομάδα που τον καταδίωκε, δηλώνουμε τα ακόλουθα:

Καταδικάζουμε την είσοδο κάθε είδους οπλοφόρων εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος χωρίς νόμιμη αιτία, καθώς και την παράνομη απειλή χρήσης οποιουδήποτε όπλου. Τέτοιες συμπεριφορές είναι δυνατόν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτες και ανεπιθύμητες καταστάσεις. Για το αναφερόμενο περιστατικό θα ενημερωθούν οι αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, προκειμένου αυτές να προβούν στις νόμιμες ενέργειες.

Η προσπάθειά μας παραμένει διαρκής για τη διασφάλιση συνθηκών, εντός των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, κατάλληλων για την εκπαίδευση και την έρευνα με ακαδημαϊκή ελευθερία και ασφάλεια για όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής μας κοινότητας."

Στο μεταξύ, οι φοιτητές του ΟΠΑ καλούν αύριο σε συνέλευση για να αποφασίσουν πως θα αντιδράσουν στο περιστατικό που έχει ήδη προκαλέσει και πολιτική αντιπαράθεση

Η υπόθεση

Σφοδρές αντιδράσεις προκαλεί το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας που καταγράφηκε την Δευτέρα (24/2) στον προαύλιο χώρο του Οικονομικού Πανεπιστημίου (πρώην ΑΣΟΕΕ).

Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες, άνδρας με πολιτικά εισέβαλε στην ΑΣΟΕΕ για να καταδιώξει και να συλλάβει μικροπωλητή. 

Ο άνδρας είναι ειδικός φρουρός και ανήκει στους 1.500 νεοσύλλεκτους που πρόσφατα προσελήφθησαν και τέθηκαν σε υπηρεσία.

Όπως καταγγέλλουν φοιτητικά σχήματα του πανεπιστημίου, στις αντιδράσεις φοιτητών που του ζήτησαν να αποχωρήσει, ο ειδικός φρουρός έβγαλε το όπλο από την θήκη και, σε ευθεία βολή, απείλησε ότι θα ρίξει.

 

Δείτε περισσότερα

σχετικά άρθρα